Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 1 oktober 2013

Jumppaa

Tänään päätin jumpata hevoset suht kevyeesti eilisen hieronnan ja akupunktion jälkeen. Zebbellä kaksi vapaapäivää takana joten päätin laittaa sille gramaanit päälle. Sillä on aina välillä ( varsinkin vapaapäivien jälkeen) vähän hankala ymmärtää pidätteitä ja nostaa mieluummin päätä ylös ja vahvenee edestä sen sijaan että laskee niskan ja rentoutuu, tässä gramaani auttaa tosi hyvin ja se on aina tosi rento ja kevyt edestä se päällä joten yritän aina välillä ratsastaa sillä. Esim Hiltonin kanssa ei tulis mieleenkään laittaa gramaani päälle kun se on niin hyvä ja pyöreä edestä muutenkin, menee helposti jopa liian pyöreäksi välillä :P

Tein sitten vaan paljon siirtymisiä Zebben kanssa ja parit yksittäiset vaihdot, myös paljon "shettisravia" jotta se odottaisi mua. Pari kertaa se lähti vetämään mutta nopeasti tajus sitten että minua pitää kuunnella ja odottaa :) 

Hiltonin kanssa tein myös paljon siirtymisiä ja eniten ratsastin laukassa, tehtiin myös parit vaihdot ja kaikki sujui tosi hyvin ja puhtaasti :) huomenna jatketaan!

Tässä pari kuvaa jotka Sofia Hongell räpsi minusta ja Zebbestä tänään ( suuri kiitos upeista otoksista!) :
14 kommentarer

 1. Upeita kuvia! Etenkin kaksi ensimmäistä, Wau! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo olin itsekin aika ihmeissäni miten noin hienoja kuvia Sofia sai aikaiseksi kun me vaan hölkättiin ympäri kenttää :)

   Radera
 2. Hei, olisin sellaista kysynyt, kun nuorten hevosten kanssa olet noin hienosti edennyt, että onko ikinä tullut pahempia "takapakkihetkiä" eli että olet joutunut aloittamaan jonkun asian työstämisen alusta? Itselläni on nuori kouluheppa (4-v.), ja ollut aivan super koko ajan, mutta nyt säikähti jotain ja tipuin harmillisesti selästä, jota tietenkin heppa säikähti myös tosi paljon. Nyt on ollut haasteellisempaa, heppa jännittää ja itsekään en ole mitä parhaimmassa fyysisessä kuosissa tippumisen jäljiltä. Onko vinkkejä kuinka edetä? Rauhallisesti tietty taas perusjutuista lähdetään, mutta vinkit ovat tarpeen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. heippa! Ainahan sitä takapakkia tulee, olispa kyse nuoresta hevosesta tai vanhemmasta, mutta toki useimmin nuoren hevosen kanssa. Tärkeintä vaan on että jatkaa rauhallisesti ja ottaa itse vaikka pari askelta taaksepäin treeneissä hetken eikä itse kiirehdi tai ota stressiä siitä että tullut takapakkia. En ole itse ikinä (kopkop) tippunut mun hevosteni selästä joten ei ole suoraan kokemusta tuollaisesta, mutta jos hevosesi otti nokkiinsa tuosta alastippumisesta ja jännittää nyt niin ei oikeastaan auta kun vaan odottaa että se menee ohi, eli jatkat ratsastamista, et ehkä vaadi yhtä paljon kuin ennen vaan annat hevosellesi aikaa rentoutua ja huomata että sen ei tarvitse jännittää mitään. Puhu sille paljon selästäpäin ja jokaisesta oikeasta asiasta kiität sitä paljon, niin että sen itseluottamus taas kasvaisi. Toivottavasti saatte asiat kuntoon, muista vaan antaa sille aikaa niin kyllä se siitä pikkuhiljaa :)

   Radera
 3. Kiitoksia kommenteista :) Mun hevonen on tosi kiltti ja fiksu, mutta nopea reaktioissa. Nyt pääsi yllättämään ja säikähti mun heilahdusta, jolloin otti kunnon pukitukset perään. Juu täytyy vaan kasata itsensä ja olla rauhallinen eikä vaatia nyt mitään ylimääräistä. Heh, sulla on ollut hyvä tuuri, kun et ole tippunut :) ja kiltit hepat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Veikkaan että Sophian istunta on niin tiivis ettei sen takia tippumisia tule samalla tavalla kuin esim minulla itselläni. ;) Samaa olen katsonut kun valmentajani ratsastaa ja ei pienintäkään horjahdusta vaikka hevonen ottaisi vähän sivuaskelta tai loikkaa. Ehkäpä itsekin joku päivä olen tarpeeksi tiivis ja lihaksikas sellaiseen :D

   Radera
 4. Otatko ratsutukseen hevosia?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vähän tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan, mullahan ei (vielä) ole omaa tallia joten siinä mielessä on toki vähän hankalaa.

   Radera
 5. Tosi hienoja kuvia todellakin! Pakko vielä kysyä, että minkä merkkinen toi takki on, joka sulla on noissa kuvissa päällä? :D Ihastuin siihen nimittäin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) takki on merkiltään La Valencio, ostin sen kun oltiin kesällä Hollannissa :)

   Radera
 6. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja pakko sanoa tykkään aivan älyttömästi tavastasi reenata hevosia. Tuntuu myös sopivan hevosillesikin. ;) jatka samaan malliin!

  SvaraRadera
 7. Ainiin ja unohtu edellisestä, pidätkö valmennustunteja tai oletko ajatellut valmentajaksi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos oikeen paljon,kiva kuulla :) en pidä hirveen paljon valmennustunteja mutta haluaisin kyllä jossain vaiheessa käydä valmentajakoulutuksen ja sitten sen jälkeen toivon mukaan pitää enemmän valmennuksiakin :)

   Radera
  2. Eri anonyymi. Jos asuisit Pirkanmaalla, niin ottaisin sulta heti tunteja :D

   Radera