Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 30 oktober 2013

Ja maneesilla :)

Tänään tehtiin sitten maneesilla treenit, ja molemmat ratsastin nivelillä. Nyt olis tarkoitus pitää "talvipaussi" kankien kanssa, eli kun ei ole kisoja pitkään aikaan niin on kivempi ratsastaa nivelillä. Ensinnäkin koska silloin on "pakko" saada hevonen rehellisesti läpi ja suu pysyy herkkänä kun ei ratsasta paljon kangilla. Helposti hevoset toki vähän turtuu kankiin jos niillä liikaa menee. Jos pitää pitkän paussin niin ero on huima kun ne kanget sitten taas laittaa päälle! Ja mun mielestä on jotenkin helpompaa mennä nivelillä, pysyy homma jotenkin simppelinä :)

Hiltonia jumppasin aika paljon, taivuttelin tosi paljon ympyröillä ja tein paljon siirtymisiä. Tehtiin vähän vaihtoja ja ne sujui oikeen hyvin. Autoin vähän raipan kanssa oik-vas vaihdossa kun se siinä haluaa olla todella hidas ja se auttoi paljon, vaihtoi heti avusta kun pari kertaa samalla antoi raipalla merkin. Sain sen niin hyvin läpi laukassa että tehtiin ekaa kertaa kunnon työskentelypiruettia < 3 meni todella hienosti vaikka toki meidän työskentelypiruetti on tällä hetkellä noin 15metrin voltilla, mutta siis tarkoitus saada sitä tekniikkaa sille opetettua ja voimaa. Oikealle se kokoaa melkeen liikaa ja jää sitten liian paljon paikalleen joten saa koko ajan muistuttaa sitä että "eteen-eteen-eteen" EI paikalla laukkaamista.

Zebbe on niin ihana niskastaan nyt!!! en tehnyt mitään kummempia yritin vaan taivutella sitä myös ja notkistaa sitä. Saatiin vähän apua maastakäsin ja tehtiin siinä vähän piaffia, tosi hyvin teki nyt oli rauhallisesti eikä kuumennu siitä liikaa!

Jacsonin suojia en voi muuta kuin suositella!! Todella halvat mutta ehdottomasti hintansa arvoiset :) mulla niitä on jo 4 eri settiä :P


Hilton kuuli ääntä katolta :P

5 kommentarer

 1. Mistä oot ostanu noi jacksonin suojat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuo kuvassa olevat ovat foto björndahlin liikkeestä :)

   Radera
 2. Itsekkin voisin ostaa nuo. :) Paljonko hinta noin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. olisko ollut noin 60eur 4kpl :)

   Radera
 3. Hei kiitti suoja-vinkistä, pitääpä alkaa tutkailemaan päätyiskö tollaset meillekin! :)

  SvaraRadera