Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 29 oktober 2013

Juoksutusta parkkipaikalla...

Tää on ihan säälittävää tää touhu tallilla!! Kentät oli niin kurasia ja liukkaita että en siellä uskaltanut juoksuttaa kun on toki liukastumisen vaaraa. Onneks meillä on kuitenkin iso parkkipaikka joka oli täysin kuiva ja suht pehmeä sateen jälkeen, joten ei muuta kun sinne vähän juoksuttamaan. Molemmat hevoset olivat tosi villejä aluksi kun oli vähän outo paikka liikkua mutta nopeasti ne rentoutuivat ja sain tehtyä pientä jumppaa siinä liinassa. Hilton on selvästi palautunut sen maitohapoista koska se oli hullumpi kuin ikinä :D mutta hyvä niin, se oli tosi iloisen oloinen ja täynnä energiaa!Huomenna pakko sitten lähteä taas maneesille jotta pääsen ratsastamaan :) toivottavasti nyt ei sataisi vähään aikaan niin voisi sitten loppuviikosta ratsastella vähän kotonakin. Tuonne maneesille on kuitenkin niin helppo ja nopea ajaa että menen mieluummin silti siellä, ainakin kunnolliset treenit niin saavat hevoset liikkua hyvällä pohjalla!


23 kommentarer

 1. eiks sun hepat ole maneesitallilla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No siis periaatteessa joo mutta nyt siihen rakennetaan uutta ja vanha purettu joten pari kk ollaan ilman kunnes uusi valmistuu.

   Radera
  2. Kyllähän sä kauemmin joudut olemaan maneesia kuin pari kk, ku oot jo nyt ollut pari kk ilman maneesia?

   Radera
  3. Voi jiisus siis tästä eteenpäin pari kk ilman!!

   Radera
 2. Hullun hommaa maksaa 500e/kk per YKSI hevonen sitä, että voit juoksuttaa parkkipaikalla :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. no hirveesti ei ole tällä hetkellä vaihtoehtoja ja pianhan se maneesi valmistuu, joten tää on kyllä ihan väliaikaista, ja maneesille pääsen vaikka joka päivä jos niin haluaisin

   Radera
 3. Hienohelmaisuus on kyllä se juttu mikä pilaa tän blogin kokonaan. Kyllä meilläkin kisataan vaativaa koulua kansallisella tasolla mutta maneesia ei ole eikä tule. Silti ei valiteta. Ja jos se kenttä nyt on niin hirveä mitä väität niin painu maastoon treenaamaan. Otsalamppu päähän ja menoksi. Kyllä sitä pärjää ja pystyy treenaamaan. Se on vaan kekseliäisyydestä ja asenteesta kiinni. Me käydään maneesilla 1krt/2 viikossa sitten kun maa on jäässä (jos ei ole lunta ollenkaan). Muuten monipuolista treeniä ulkona. Satoi tai paistoi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha no älä lue jos et tykkää :D kyllä se hyvä pohja on aika must jos haluaa pitää hepat pitkään terveinä ja päästä pidemmälle kun vain vaativaa kisaamaan ;)

   Radera
  2. No en luekaan enää. Ihme ylimielinen asenne. Mutta kai se on niin että nousee hattuun kun on kaikkea ylimääräistä luksusta. Tulen ilmoittautumaan seuraavan kerran sitten kun meidän nuoret on ilman maneesia GP-tasolla. Ei varmaan tullut edes mieleen että vois olla tavoitteet pidemmällä kuin vaativassa? Kävikö mielessä että maastossa/kentällä voi myös olla hyvä pohja? Tai että siellä voisi treenata tavoitteellisesti ja kasvattaa lihasmassaa ja voimaa ihan yhtä hyvin (ellei paremminkin) kuin maneesissa. Ja kiitos vaan, kyllä meidän hevoset on terveitä. Eivät tarvitse edes kaikenmaailman niksauttajia mitä sun hevoset näköjään tarttee. Jännä juttu sekin.

   Radera
  3. hehe odotan innolla kun tulet siitä ilmoittamaan ;) on se harmi että näitä katkeria ihmisiä vielä löytyy mutta toivotan sulle silti kaikkea hyvää ja kivoja treenejä maastossasi :)

   Radera
  4. Snobi mikä snobi.

   Radera
 4. Mikset vaihda tallia?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koska saadaan pian uusi maneesi? Ja asun itse tosi lähellä tuota tallilla eikä vaasassa ole oikeen valinnanvaraa :/ omaa tallia odotellessa..

   Radera
 5. Rakennatko omaa tallia? :) ihanaa! Eikö vaasassa ole aika paljon maneesi talleja?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo siis sitte joskus kun rakennetaan oma talo niin siihen tulee oma talli ja oma maneesi samaan :) vaasan talli, ja nimenomaan maneesitilanne on niin surkea ja säälittävä että huhhu. Hubertuksella oli ainut täyspitkä maneesi, muita on pari mutta tosi pieniä ja huonopohjaisia :/ nyt rakennetaan 2 uutta maneesia ja se täyspitkä tulee onneks hubertukselle mutta viehän se aikaa rakentaa. Pitää vaan jaksaa odottaa ja onneks pääsen sulvan maneesille, se on pieni mutta hyväpohjainen :)

   Radera
  2. Just, muualla huonot pohjat. Kempeille ja tommin tallilla on hyvät pohjat, ainakin paremmat kuin huballa!

   Radera
  3. noo mä olen kaikilla noilla pohjilla ratsastanut, kempeillä tosi raskas hiekkapohja, tommintallin maneesin pohja kivikova vaikka se kumirouhe vähän auttoi mutta hubertuksen maneesin kumriouhepohja oli loistava ja toinen maneesi vaasan seudulla missä hyvä pohja on sulvalla :)

   Radera
  4. on aina hauskaa miten "jotkut" ottavat nokkiinsa tämmösistä jutuista, onko sillä oikeesti väliä mitä mieltä mä olen eri pohjista? :D mä ratsastan siellä mistä mun mielestä paras pohja ja missä mun hepat liikkuu parhaiten ;)

   Radera
 6. Makuasioita, toiset ei taas tykkää sulvan maneesista, kun on jtk. liian "pehmeä" tai raskas kuidun takia ja tykkäävät enemmän tommin tallin pohjasta, joka on taas heidän mielestään joustava. Toiset sanovat huban maneesin pohjassa olevan liikaa kumirouhetta ja sen takia välillä liiankin liukas... Ja itse sanot tommin tallin pohjan olevan kivikova. Pääpointtini oli se, että jokainen tykkää mistä tykkään :)
  Mutta täytyy mun sanoa, kyll toi on vähä hullua odotella maneesia ja ajella toiselle maneesille ratsastamaan. Vielä kun eivät ole laskeneet vuokraa siksi aikaa kun maneesi on poissa :) Itse olisin muuttanu toiselle tallille neljäksi kuukkaudeksi ja tullut takaisin. Tässä vaiheessa sitä taitaa enää olla myöhäistä ku vaan kärsiä ja odottaa ku säät ei ainakaan parane :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näinpä. Ja toiset ehkä kato ajattelee niitten hevosten hyvinvointia eikä halua siirrellä tallista toiselle sen takia että olis itselle helpompaa ;) ei aina voi vaan ajatella itseään kato.

   Radera
  2. Omasta mielestäni neljä/viisi kuukautta ei ole stressaavaa muuttaa eri talliiin. Oli sun hevoset sen ajan saksassakin ;) Myös joka viikkoinen kuljettaminen maneesille on myös raskasta..Miten asiaa sitten ajatteleekin..

   Radera
  3. Miks sua kiinnostaa noin paljon? :D kiitti nyt vaan kun olet noin huolestunut asioistani mutta kyllä mä tiedän parhaiten miten mun asiani hoidan ja teen niinkun ihan itse haluan :D

   Radera
 7. Hah tykkään niin sun asenteesta! Osaat just laittaa takasin noille ihme anonyymeille hyvällä tavalla ;) ihme mite paljo niit kiinnostaa muiden asiat niin tRkasti..mutta jatka sä samaan malliin, pidä kiinni sun asenteesta ja kaikkea hyvää jatkoon ja treeneihin heppojen kaa!:))

  SvaraRadera