Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 12 oktober 2013

Rentoutta ja kokoamisia!

Tänään käytiin poikien kanssa kolmestaan maneesilla treenaamassa ja että kuinka hienosti molemmat meni :) Hiltonin kanssa treenattiin lähinnä kokoamisia, yritän saada sille enemmän voimaa taakse tekemällä pidempiä pätkiä oikeen koottuna, kuitenkaan tekemättä liian kauan että se tuntuu sille liian raskaalta, työnteon täytyy olla kivaa :) sitten otan välillä pienen käyntipaussin ja sitten taas uudestaan. Näitä kokoamisia teen siis laukassa, piruettilaukkaa. Ratsastin sitten myös isoa työskentelypiruettia mutta siihen se on vielä liian voimaton, pari askelta menee mutta sen jälkeen pitää jo ratsastaa eteen koska tunnen sen oikeen miten raskasta se on sille eikä se jaksa. Mieluummin näissä harjoituksissa tekee pari laadukasta askelta kuin monta huonoa!


Zebbe oli aika vino, halus heittää vasenta lapaa ulos koko ajan ja "kaatui" vasemmalle. Sain sen kuitenkin nopeasti suoristettua ja tein vähän sarjoja ihan vaan joka neljännellä, ja sitten parit piruetit. Ravissa se oli ekaa kertaa oikeen rento ja ihana ja yritin vaan siinä löytää rennon ravin missä se odottaa mua eikä vaan juokse. Tässä  se on nyt oppinut jo odottamaan kun ollaan menty sitä shettisravia, niin pystyin pyytämään vähän isompia askelia ja nyt se askel oikeesti venyi eikä lähtenyt vaan kiireiseksi, jess!! Oli tosi kivaa huomata että noi meidän ravitreenit ovat tuottaneet tulosta :)

Zebbe sai uuden talliloimen myös, Horseware Rambon newmarket loimi :)Eilen oltiin tallityttöjen kanssa viihteellä ja että kuinka hauskaa meillä oli!! On kyllä ihanaa olla tallissa missä kaikki tulee niin hyvin toimeen ja vielä että meillä on niin hauskaa yhdessä :)4 kommentarer

 1. Hei Sophia!
  Mahtava Blogi :) Upeaa seurata sinun ratsastustasi!:) Olen todella innokas blogin seuraaja! Olisin kysynyt sinulta apua minulla 7v tamma jolla on hyvät perusaskellajit ravi on tahdikas ja laukassa ihan hyvä tasapaino. Kilpaillut on helppoja luokkia nivelellä. Käyttää kivasti selkäänsä ja on kuolaimella mutta lihaksia ja massaa pitäisi saada lisää? Miten lähden työstämään tammaa eteenpäin jotta selkälihakset vahvistuu ja massa kasvaa? Voisitko antaa jotain vinkkiä harjoituksista ja viikko-ohjelmasta? Tammalla on oma moottori ja se on eteenpäinpyrkivä. Missä vaiheessa sille voisi ajatella kankia? Tamma on uusi tuttavuus minulle. Kiitos jos annat vinkkejä:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! kiitos, kiva että tykkäät blogistani :) lihasten kasvattaminen vie aikansa, siinä ei hirveesti oikoteitä ole. Toki pitää olla tarkkana että hevonen saa tarpeeksi ruokaa ja nimenomaan sellaista joka kasvattaa lihaksia ( en ole mikään rehu-asiantuntija joten kannattaa ruokinnasta kysellä jotain muuta hlöä). Treenin pitäisi olla mahdollisimman monipuolista, esim kerran viikossa vois ratsatsaa ihan vaan "laukkatreenit", eli verkan jälkeen reipasta ISOA venyttävää laukkaa kevyeessä istunnassa vaan suoraan eteen. Parantaa kuntoa ja kasvattaa lihaksia. sitten normi koulutreeni missä pistät takaosan lyhyissä osissa töihin, vähän niinkun mä teen nyt Hiltonin kanssa noita piruettilaukkatyöskentelyjä, ne vahvistaa hyvin selkää ja takaosna lihaksia. PALAUTUS on todella todella tärkeä koska levossa lihakset kasvaa joten tarpeeksi lepoa hevoselle :) kanget laittaisin päälle jos suunnittelet starttaavasi va B --> luokkia ensi kautena, silloin kannattaa nyt jo totutella pikkuhiljaa. Toivottavasti sait jotain vinkkejä :)

   Radera
 2. Valaisepa vähän tyhmää, mitä tarkoitat tällä shettisravilla? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. elikkä ihan sellaista tosi pientä ravia, lyhyt mutta nopea askel missä yritetään saada hevosen kroppa mahd lyhkäseks mutta toki selkä ylhäällä :)

   Radera