Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 26 september 2012

Vauhti päällä tänään!

Kävin eilen illalla klippaamassa Hiltonin, hirveesti karvaa ei lähtenyt mutta vähän, on nyt siistimmän näköinen ja kuivuu nopeammin ratsastuksen jälkeen :)

Tänään meillä oli vähän "herätysratsastusta" taas alkuun. Menin ulkona kentällä ilman kannuksia ja se aina vaatii vähän enemän aikaa kunnes se herää silloin. Ravissa se etenee hyvin ja tuntuu tosi hyvältä muutenkin ratsastaa ravissa, mutta laukassa se ei oikeen halua pyrkiä tarpeeksi eteen, mistä seuraa että se helposti menee vinoksi ja jää paikalleen. Joten tänään yritin ensin vaan saada sen venyttämään kunnolla eteen laukassa, sai oikeen pamahtaa sitä eteen pari kertaa, vasen laukka on sille jotenkin haastava, se ei millään halunnut edetä ensin vaan lähti enemmän ylös kun eteen kun yritin pohkeilla saada sitä heräämään. Kyllä se sitten parani ja laukkasi sitten oikeen hyvin vasempaankin kierrokseen. Mutta tuntuu kyllä että tuo laukka on sille jotenkin raskasta tai vaikeaa, ja siis varsinkin vasen laukka. Mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa, pitää vaan jaksaa työstää sitä laukkaa nyt vähän enemmän. Ravissa olisi paljon kivempi ratsastaa kun se jaksaa siinä tosi hyvin nyt kantaa itseään, pysyy tasapainossa ja pyrkii koko ajan eteen, eli saa vaan istua ja nauttia :) tein tänään vähän avoja ja aloitin vähän sulkutreenejä menemällä ihan loivasti pari askelta sivulle. Tein sitten myös paljon siirtymisiä että saisi sen vähän nopeammaksi. Se on se tärkein treeni Hiltonille tällä hetkellä että saa sen nopeammaksi ja vähän "kuumenemaan". Siinä on paljon työtä voimistaa sitä niin että se jaksaa kantaa koko kroppansa koko ajan ja vielä notkistumaan siinä ja olemaan nopea apuilleni.  Mutta se kyllä muuttuu paremmaksi joka päivä joten on kiva työskennellä sen kanssa :)
Zebbellä menin tänään ekaa kertaa selkään Eestin reissun jälkeen, maanantaina juoksutin vaan vähän kevyeesti kun oli niin väsynyt ja eilen se oli vaan tarhassa. Tänäänkin tuntui vielä vähän väsyneeltä aluksi, joten päätin että tehdään sille vähän hauska päivä. Laukattiin isolla kentällä ja annoin sen mennä niin lujaa kun se itse halusi, ja kyllä poika nautti :) lähti välillä kunnon spurteilla pitkälle sivulle ja huomasi että sillä oli oikeen hauskaa kun sai vaan mennä :) Huomenna ehkä jaksetaan katsoa piruettejä taas ;)

11 kommentarer

 1. Mitä kannuksia käytät Hiltonilla? :) Entäs Zebbellä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kotona meen melkeen aina ilman kannuksia, saan hevoset näin pysmyään herkkinä ja "opin" itse käyttämään koko pohjetta eikä vaan kannusta. Kisoissa ja valmennuksissa joko sellainen pieni pallokannus tai pyöreä "rissa",se levy joka pyörii on siis ihan pyöreä .

   Radera
 2. Onko zebbellä kimosyöpää?

  SvaraRadera
 3. Mukava lukea Hiltonin koulimisesta, kun Zebbeen verrattuna on vähän vaiheessa vielä :-)

  Tuli tuosta laukan suoristamisesta mieleen, että hierotutatko koskaan hevosiasi? Tuntuu omalle ajankohtaiselta, mutta kuinka hyvin noita lihasjumeja voi yleensä ratsastamalla irroitella? Joskus on vähän vaikea erottaa luontaisiakin dominansseja (siis vahvuutta vasemmalle tai oikealle) lihasjumeista.

  p.s. On iso ja hieno tuo Hiltonin ravi. Aikas hyvin, jos siellä pystyy vaan istumaan ja nauttimaan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mun hepat saa lihashuoltoa kerran kuukaudessa, yleensä akupunktiolla koska se menee syvemmälle kun normi hieronta. Joskus se myös hieroo käsin jotain paikkoja auki jos pystyy, mutta akupunktiota pääsäntöisesti. Se aina käy koko hevosen läpi ja katsoo onko lihasjumeja jossain, yleensä niillä ei ole mutta hoidetaan silti jotta pysyvät mahdollisimman vetreinä :)

   Radera
  2. niin ja siitä vielä että miten hyvin pystyy ratsastamalla jumeja irroitella niin uskon että oikealla ratsastuksella ne ei varmasti helposti saa jumeja, täytyy aina muistaa pitää niitä "jumppa"päiviä eikä treenata liian kovaa, ja aina muistaa venytellä hevosia joka suuntaan :) tottakai niitä saattaa kuitenkin tulla ja silloin varmaan hieronta tai akupunktio on paras apu siihen :)

   Radera
 4. Ei ollut mikään vitsi. Mun 11v kimolla on jo. Aattelin kysyä kun zebbe on kimo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hyi kauheeta :/ toivon ettei Zebbe saa sitä. Sillä on kyllä aina loimi päällä ulkona, kesäsin hyönteisloimi jossa uv-suoja,joten toivon mukaan se auttaa jonkin verran edes :)

   Radera
 5. Meillä on isoimmat raukkaparan pippelissä. :( sitä on paha suojata. En tiedä, onko hepoille mitään aurinkorasvaa. :/

  SvaraRadera
 6. jotkut laittaa ihmisten rasvoja, mutta ei nekään kovin terveellisiä ole, palaminenhan se vaarallista on, ja aurinko se vaan nyt on melkeinpä ainoa D vitämiinin lähde hevosilla, se on myös yksi syöviltä suojaava vitamiini. Siksi liika suojaaminenkin auringolta on haitallista ja myös kaiken karvan klippaaminen, sillä hepat varastoivat karvaan D-vitskua jolloin klipatessa elintärkeät varastot kaikkoavat.

  SvaraRadera