Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 1 april 2015

Fiiliksissä!

En tiedä miten onnistuin mutta olin lähes 6 tuntia tallilla tänään vaikka olikin vaan 2 hevosta :D On niin ihanaa täällä kun ei ole mitään muuta kun omat hevoset niin ehdin rauhassa aina ratsastuksen jälkeen kävelyttää pidempään, pestä varusteet, harjailla, jne. Ei ole niinkun mikään kiire mihinkään :) Ainut miks mulle tuli vähä kiire tänään oli että tuli niin jäätävä nälkä etten kestänyt enää! Nyt istun täällä Sakun tallin yläkerrassa syömässä kinkku-homejuusto salaattia, ja sit ajattelin lähteä illemmaksi etsimään kuntosalia jos Tuusulasta sellaista löytyisi :)

Oli pojillakin vähän salaa ikävä toisiaan ;)


Oli aivan super-ihanaa päästä taas Zebben selkään, ette voi kuvitellakaan! Tänään tehtiin vaan ihan tosi simppeliä asioita, mikä oli tosi hyvä, sillä mä olin ihan hukassa, en ole kuukauteen taas Zebbellä ratsastanut, ja ennen sitä oli taas kuukausi taukoa, ja hevonen on myös muuttunut tosi paljon niin kesti hieman ennen kuin löysin taas "nappulat". Zebbe on TODELLA paljon pehmeämpi koko kropastaan ja rennompi ja sitä yritetään nyt säilyttää. Ratsastamalla se liioitellusti "löysänä", ilmaan mitään painetta ollenkaan, ainakin alkuun. Se onkin mulle vähän hankalaa, kun tuntuu vähän ehkä hassulta mennä niin "löysänä" mutta huomaisn hyvin kuinka hyvää se Zebbelle tekee. Siihen saa aina sitä painetta ratsastettua, mutta sen pitää tulla rentouden kautta. Ei jännittyneellä kireellä hevosella.

Tosi hyvä harjoitus mitä tehtiin ravissa, oli siirtymiset ravista kohti piaffia (tätä ollaan paljon kyllä tehty), missä Zebbe oppis pikkuhiljaa ottamaan aina sen takaosan alle kun tekee puolipidätteen, eikä "syöksyä" ohjaan etukenoon. Tämän harjoituksen kautta se oppii tulemaan oikealla tavalla takaosan päälle, rentona, kantaen itse itsensä.  Huomenna on varmaan jo vähän helpompaa kun pääsen taas tähän hommaan vähän mukaan. Zebbe on kuitenkin ihan älyttömän herkkä että riittää että tekee todella vähän sen selässä.

Hilton oli ihan huippu!! Ja niin ihanaa kun se pystyy liikkumaan täällä kun pohja on hyvä, saan aina ihan eri hevosen kun tuun tänne :P Luulen että myös uus kengitys auttoi asiaan :)

Harjoiteltiin Hiltonin kanssa vähän pätkiä PSG-ohjelmasta. Ensin mun piti aloittaa isoista kokonaisista työskentelypirueteista mutta ne ei kyllä onnistunut. Puolikkaat piruetit sitten taas tuntuvat todella helpoilta. Tässä on ihan vaan kyse minusta, jään "pelastamaan" Hiltonia liikaa kun tiedän että pitää kääntää koko kierros, ja kun jään kiinni siihen liikaa se lähtee puristamaan vastaan ja menee siis pohkeen taakse. Heti kun päästän jalat vaan roikkumaan sivuille, "kuumennan" ja kokoan sitä vähän ENNEN käännöstä ja sit vaan käännän sisä-ohjalla, niin sujuu kuin lastenleikki!

Lisättyä laukkaa mun pitäisi harjoitella nyt niin että vaihdan vasta seuraavalla lyhyeellä sivulla. Eli tuun diagonaalin lisättyä laukkaa, kokoan ennen kulmaa, ratsastan kulman läpi ja vaihto vasta C:ssä tai A:ssa. Tämä siksi ettei hevonen rupea ennakoimaan radalla vaihtoa.

Toinen juttu mitä mun pitää nyt treenata on vaihdot jotka tulee piruettien jälkeen, nekin tulee silleen että ratsastetaan kulman läpi vastalaukassa ja sitten C:ssä vaihto. Oikeasta vasempaan sujuu paremmin, mutta vasemmasta oikeaan mun pitää olla tarkkana että en vie sitä liian syvälle kulmaan vaan katson että se tuleva ulkopohje on läpi ja myös tuleva ulko-ohja.

Hilton oli tänään myös todella hyvässä "asennossa", sain tosi hyvän tasaisen tuntuman eteen ja tuntui että sen etuosa nousi todella paljon, pystyin kokoamaan muotoa korkeammaksi ilman että se menetti selän. Ennen se meni vähän "virkkuu-koukku-muotoon" jos yritti vaan nostaa edestä. Nyt sen koko kroppa toimii niin paljon paremmin. On oikeen ilo ratsastaa Hiltonilla nykyään :)
8 kommentarer

 1. Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi? :) Sinähän valmistuit oikeustieteen maisteriksi jokin aika sitten. Joko on töitä löytynyt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on aika paljonkin suunnitelmia tulevaisuudelle ;) Hevoskauppariidat kiinnostaisi kovasti, ja toki myös ihan tämä ratsastuskin. Nythän mulla on oma firma ja siinä on kyllä ihan riittävästi tekemistä :) Eiköhän se tulevaisuus sitten pikkuhiljaa selviä. Tärkeintä mielestäni että tekee siitä mistä tykkää ja viihtyy työssään.

   Radera
 2. Millä tavalla teet puolipidätteen? Olen kuullut että on erilaisia tapoja tehdä niitä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mulle puolipidäte on sama kuin saada hevonen "kuulolle" eli esim kun valmistelee siirtymistä tai voltille menoa jne. teen sen istunnalla ja jos on tarve teen pienen pidätteen myös ulko-ohjalla/molemmilla ohjilla riippuen tilanteesta. puolipidätteitä voi tehdä monella eri tavalla ja riippuu vähän tilanteesta ja hevosesta jne.

   Radera
 3. Tuusulan uimahallilla on sali, johon ainakin on päässyt ilman pitkiä sitoumuksia. Samalla rahalla pääsi vielä uimaankin, mikä teki hyvää lihaksille salin jälkeen.

  SvaraRadera
 4. Pitkään blogia lukeneena on pakko sanoa, että se, mikä musta on tässä aivan parasta, on sun into tätä hommaa ja hevosiasi kohtaan. Olet hurjan taitava ja pitkälle edennyt ja vielä pidemmälle tavoitteleva ratsastaja - ja silti näistä teksteistä vaan loistaa se "pienen heppatytön" into. Sellainen, että hevoset on parasta mitä on ja ne on ennen kaikkea ystäviä, joihin myös kiinnytään. Tulee itsellekin aina hurjan kiva fiilis, kun ymmärtää, ettei sen intoilun tarvitse kadota mihinkään, vaikka hommaa ryhtyisi sitten ammatikseen tai muuten vaan enemmän tavoitteellisesti tekemään. Hilton ja Zebbe vaikuttaa hyvin onnekkailta kilpahevosilta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Kiitos paljon kommentistasi, kiva että mun into välittyy sinne ruudunkin toiselle puolelle :) se onkin iso syy siihen miksi niin paljon haluan tähän panostaa, koska rakastan tätä, ja mun hevosia, yli kaiken! Ja se on kuitenkin kaikista tärkeintä, että tykkää siitä mitä tekee, ja minulla onkin onni että mulla on kaks niin ihanaa hevosta kenen kanssa saan työskennellä :)

   Radera