Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 22 april 2015

Ulko-ohja!
Tänään harjoiteltiin Zebben kanssa taas ohjelmanratsastusta ja menin Inter 1:sen läpi. Yritin tehdä koko hommasta mahdollisimman samanlaisen kuin kisoissa. Verkkasin ulkona ja menin sitten maneesiin vaan ratsastamana ohjelman läpi. Ennen verkkaa käytiin Cian ja Hiltonin kanssa pienellä maastolenkillä. Hiltonilla on aika lepposaa, se oli myös eilen maastoilemassa ja pääsee vielä perjantainakin :D En viitsi sitä liikaa prässätä vaan yritän pitää sen hyvätuulisena.


Zebbekin on mennyt ulkokentällä sekä eilen että maanantaina ja olen vaan yrittänyt ratsastaa sitä mahdollisimman rennoksi ja "löysäksi", koska sen saa aina sieltä teräväksi taas ;) eilen se oli kyllä huomattavasti pehmeämpi ja vetreämpi jo, eli tätä hommaa vaan lisää!

Huomasin myös että mun pitää tosi paljon ratsastaa sisäpohkeella kohti ulko-ohjaa, ja se onkin juttu mikä on nyt vähän jäänyt pois ja se on iso syy siihen miksi mikään ei toiminut radalla viime vloppuna. Nyt ajattelin koko ajan ulko-ohjaa koko radan läpi, ja kas, tulipas sata kertaa tasaisempi ja parempi suoritus! Zebbekin meni paljon tyytyväisemmän näköisenä ja sain tehtyä kaikki kuviot hyvin. Se jotenkin tarvitsee apua siihen tasapainoon, ettei kaadu sisälle.
Huh, toivotaan vaan että tämä toimii myös su:na :D Nyt ajattelin kyllä huomenna joko ratsastaa samalla tavalla kuin ma ja ti, tai juoksuttaa, ja sitten pe ja la menee myös vaan jumpaten, en tee mitään kokoamisia tai "vaikeita" juttuja mistä se voi jännittyä, pidän sen vaan mahdollisimman rentona ja pehmeänä, se virittyy kyllä itsestään sitten su:na kisoissa :P


13 kommentarer

 1. Jälleen tosi kiva postaus:-) Tuli mieleen, että pidetäänkö hevosillasi suojia tai/ja bootseja tarhassa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbellä kyllä, kun se on niin kömpelö, Hiltonilla ei, se on onneks aika hyvä pitään huolta mihin se jalansa pistää :P

   Radera
 2. Olis kivaa saada useemmin videoo ja pidempiä videoit teän treenistä. Nyt tuntuu et tää tapailee vähä kiiltokuva blogia. "Ei kehtaa näyttää kun tulee virheitä". Tää on täysin positiivisessa hengessä kirjotettu kommetti: Kuvista huomaa vielä, että Zebbe saa sua vielä vedettyä irti satulasta mut laukka kokoamiskuvissa istut jo huomattavasti paremmin takapuolen päällä :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hauskaa että saat sellaisen kuvan :) kyllä mä ihan rehellisesti tänne kirjoitan ja kerron kaikista epäonnistumisista sekä hyvistä jutuista. Meistä nyt vaan ilmeisesti saa hyviä kuvia otettua, se ei tarkoita että yritän vaan pitää "kiiltokuvablogia". videoita löytyy yli sata mun youtube-kanavalta, että sinne vaan katsomaan jos ne kiinnostaa. Ja itse asiassa mulla ei ole ravissa tällä hetkellä mitään ongelmia Zebben kanssa, raviohjelmasta tulikin ne parhaat numerot, laukassa meillä on tällä hetkellä vaikeampaa, että se kuvien analysoinnista :P

   Radera
  2. En puhunutkaan ravikuvist :) ja nimenomaa just tuoreet videot olis kivoja! En oo sanonuut et teissä olis jotain vikaa, tottakai sulla on upeet hevoset yms mut videot tuo lukijalle sitä realistisuutta ja niiden avul myös lukija pääsee seuraamaan teidän kehitystä mikä on kaikkein mielenkiintosimta :)

   Radera
  3. no sitten menet sinne youtubeen vaan katselemaan niitä mun yli 100 videoita :P ja kyllä meissä kaikissa on vikaa, tai sanotaanko ongelmia, ja minulla ja zebbellä niitä on paljonkin, joista myös kerron täällä koko ajan mutta kuitenkin valitsen tarkasti mitä tänne laitan koska tätä blogia lukee tosi moni enkä halua kaikkea jakaa, kaikkien tuntemattomien ihmisten kanssa. kuvat nyt ovat hyvä lisä teksteihin ettei joka postaus olisi vaan tekstiä täynnä :)

   Radera
 3. Mitkä suojat Zebbellä on jaloissa noissa kuvissa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne on sen tarhasuojat :P jotkut hööksin equi-guard, tais olla ne koulusuojat? :)

   Radera
 4. Vou tota takajalkaa 3 kuvassa. Kyllä venyy:)

  SvaraRadera
 5. Leikkaatko hevosillesi niskasiilin? Siis harjan lyhyeksi niskahihnan alta :)

  SvaraRadera