Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 9 april 2015

Ratatreeniä, ja paljon kuvia!

Tänään Cia kävi kuvaamassa mua ja heppoja, kiitos Cia siitä :)Ensin oli tarkoitus mennä Zebben uutta koreografiaa läpi, mutta päätin vielä odottaa sen kanssa koska tarvitaan vapaaohjelma vasta kesäkuussa, ja kun mä olen vielä pikkasen hukassa tuon pojan kanssa niin tuntuu paremmalta odottaa ja tehdä se sitten kun ollaan taas paremmin synkattuna. Tänään ratsastettiin sitten Inter 1 läpi Zebben kanssa ja PSG Hiltonin kanssa.


Zebbe KUUMENI!! Ja vähän vei mua laukkaohjelmassa :D hehe... se vähän innostui :) mikä on tietenkin hyvä juttu, mutta huomas että me todellakin tarvitaan vähän ratatreeniä. Joten huomenna meen sen intterin uudestaan läpi, jotta itsekin löytäisin vähän touchia koko hommaan taas. Muuten ei tullut mitään rikkeitä, Zebbe selvis vaikka se oli ihan superintona! Ja sen ravilisäyksiin on tullut huima muutos! Mä en meinannu pysyä satulassa kun se lähti lisäämään niin hemmetisti! Tosi hyvin venytti askelta ja pysyi tahdissa, ja tuli pehmeästi takaisin. Joten tämä oli iso plussa :) ei olla treenattu lisäyksiä ollenkaan, mutta kyllähän ne paranee kun hevonenkin vahvistuu.

Zebben harja :P

Käytiin sitten vielä vähän ulkokentällä ottamassa vähän kuvia kun toinen pääty oli jo kuiva. Zebbe on niin ihana, se niin mielellään ja innoissaan aina menee, tuntuu että se välillä sanoo mulle "pidä kiinni mamma, nyt mennään!" Oi että mulla on ollut ikävä tuota tunnetta < 3 se haluaa niin paljon ja välillä vähän kiehuu yli, mutta sen takiahan se onkin niin ihana, pikku duracell-Zebbe! Toivotaan että se pysyy aitojen sisällä ens vloppuna Ypäjällä :D

Hilton teki rikkeettömän PSG-radan! Mun piti kyllä keskeyttää eka yritys, koska huomasin heti alkuun kun lähdin rataa ratsastamaan että itse lähdin stressaamaan ja puristamaan kiinni jaloilla, silloin tulee rikkeitä ja Hilton menettää kokoamisasteensa kun sekin lähtee puristamaan mun jalkoja vastaan, eli jää pohkeen taakse. No tokalla yrityksellä sitten ajattelin vaan että rennot jalat, ratsasta huolellisesti, tee puolipidätteet, ratsasta kulmat, jne ja Hilton oli ihan superi! Ne sen sarjat ovat menneet valovuosia eteenpäin, sujuu kuin kello ja tuntuu todella helpoilta :)

Huomenna ajattelin kuitenkin vielä molempien hevosten kanssa harjoitella noita ohjelmia, jos ei muuta niin ihan vaan itseni takia. Onhan se kurjaa jos mä meen ja mokaan kun hevoset kuitenkin toimivat hyvin jos mä vaan muistan hengittää ja ratsastaa sen ohjelman läpi ;)
25 kommentarer

 1. On ne molemmat kyllä upeita! :) tsemppiä kisoihin!

  -Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon, sitä tarvitaan :)

   Radera
 2. Oioioi kun molemmat ovat niin komeita! Kehitys näkyy kyllä näissä kuvissa, jos vertaa vaan viime syksyn kuviin. :)

  SvaraRadera
 3. Huhhuh miten hyviltä molemmat hevoset näyttävät!! :) Kova treenaaminen on selvästi tuottanut tulosta! Toivottavasti kaikki menee kisoissakin nappiin. :) Täällä toivotaan videoita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitän :) joo toivotaan että onnistutaan myös kisoissa :) onneksi kausi on vasta alkamassa että kyllä tässä ehtii vielä kisata ;) laitan kisoista videoita sitten :)

   Radera
 4. On sulla kyllä hienot pojat! Todella mukavaa seurata teidän treeniä ja toivon menestystä tuleviin kisoihin, olette H:n ja Z:n kanssa sen ansainneet! :)

  SvaraRadera
 5. Waude näitä sun hevosia, varsinkin Hilton on niin älyttömän komea! Oi että. Olis mahtava nähdä teidät livenä, mutta harvemmin taidatte täällä pohjosessa käydä :D viimevuonna taisitte olla Haukiputaalla, itse en juuri silloin päässyt katsomaan. No, ehkä vielä joskus!

  Tsemppiä kisoihin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos plajon, ja Hilton kiittää ;) joo ei me varmaan tällä kaudella mennä hirveesti pohjoseenpäin kisaamaan kun pysytellään enemmän siellä etelä-suomessa :) mutta eihän sitä ikinä tiedä, Hilton ehkä tarvitsee vähän kokemusta näista PSG-ohjelmista ja Haukiputaalla on aina kiva käydä. Mutta nyt en tiedä yhtään onko siellä kisoja ja koska joten en osaa yhtään sanoa :P kiitos vielä :)

   Radera
 6. On muuten Hiltonin profiilissa tapahtunut hurja muutos - ja parempaan suuntaan :) Myös Zebben lisäykset on kyllä hyvin eri näköiset, se ojentaa jotenkin paremmin etuset loppuun asti(?) tai siltä se näyttää omaan silmääni. Pitäisi itsekin ratsastaa joku ratatreeni viikonloppuna... uhuh..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo Hilton on löytänyt ne sen takajalat vähän paremmin ja noussut edestä sen mukaan ;) Zebbe on kyllä oppinut venyttämään ihan eri tavalla kuin ennen, mikä on ihan mahtavaa koska mä luulin että se ei ikinä opi :P ratatreenit on kyllä erittäin hyödyllisiä! Vaikka hevonen menis kuinka hyvin muuten, niin se on ihan eri juttu sitten kun lähtee ratsastamaan ohjelmaa, ainakin joillakin hevosilla, ja ratsastajilla ;) paljon se varmasti johtuu ratsastajasta kun ratsastus muuttuu siinä tilanteessa. :)

   Radera
  2. Tässä minun tapauksessani ero radan ratsastuksessa tulee takuulla ratsastajasta ;)

   Radera
 7. Ihan sika hienoja ovat molemmat! Tsemppiä kisoihin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos oikeen paljon :) sitä tarvitaan :)

   Radera
 8. Wow, olen niin iloinen teidän puolesta, hienoa kehitystä! On ollut superia seurata teidän matkaa. Tsemppiä kisoihin T: Blogia yli 3 vuotta lukenut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihanaa kuulla että olet jaksanut blogia niinkin pitkään lukea :) on se kyllä kivaa kun näkee sitä kehitystä, kun tekee niin paljon töitä sen eteen :) kiitos, sitä tarvitaan ;)

   Radera
 9. wau, tosi hienoa menoa :) onko sun istunnassa tapahtunu muuten muutosta tai ootko jotenkin treenannut istuntaasi? näyttää, että olisit jotenkin tasapainoisemmin tuolla satulassa (ihan kun sulla olis koskaan kuvien perusteella istuntaongelmaa edes ollut.. :D), ja kuvista saa tosi hyvän kuvan sun istunnasta :)

  Ehkä se on vaan kun toppavaatteet puuttuu.. ;D

  hienoa menoa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) mun kaverikin sanoi että mun istunta olisi parantunut talven aikana :D en tiedä, kyllähän se varmaan vaikuttaa kun olen päässyt paljon tiheämmin valmentautumaan kuin ennen. kiva kuulla, toivottavasti kuvaat ei hämää :P

   Radera
 10. Tuli noista laukkakuvista mieleen, että kun nostat laukan, jätätkö laukkapohkeet "päälle" eli sisäpohkeen vähän eteen ja ulkopohkeen taakse? Näin yksi valmentaja opastanut ja olen huomannut, että tästä on ollut apua myös vastalaukoissa (hevonen ei vaihda niin helposti, kun laukan puoleinen ratsastajan sisäjalka on edessä, vaikka suunta vaihtuu) ja vastalaukoissa (siis siinä toki pohkeiden paikat vaihdetaan laukan mukaan mutta taas jätetään sen laukan mukaan kumpaan laukkaan jäädään) sekä siiirtymisissä alas laukasta riittää, kun siirtää pohkeet normaalille paikalleen. TOISAALTA hevonen tuo välillä takaosaa sisälle, kun laukkapohkeet ovat päällä ja ratsastajan ulkojalka on takana.

  Toivottavasti sait selkoa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä jätän, tuntuisi oudolta pitää sisä- ja ulkopohje ihan "samoissa" paikoissa. laukassa ajattelin aina että sisätakajalan on oltava rungon alla, ettei se takaosa vaan karkaa sisälle :)

   Radera
  2. kyllä jätän, tuntuisi oudolta pitää sisä- ja ulkopohje ihan "samoissa" paikoissa. laukassa ajattelin aina että sisätakajalan on oltava rungon alla, ettei se takaosa vaan karkaa sisälle :)

   Radera
 11. Voi vau, miten Zebbe onkin niin jäätävän upea! Olen pitkään seurannut blogia ja musta on tullut ihan armoton Z-fani. Hilton on sekin hieno ja jotenkin mulle tulee siitä aina sellainen nallemainen fiilis, että sitä olisi kiva vaan paijailla ja halailla ja kuiskutella kehuja sen korvaan, mutta kyllä Zebbe sykähdyttää ihan omalla tavallaan.

  On ollut ihanaa seurata teidän kaikkien kehitystä. Nyt toivon, että pääsisin Vihtiin katsomaan Zebbeä ihan paikan päälle, kun toukokuussa näille nurkille tulette. Ehkä saisin silloin kuvattua itselle mallikuviakin siitä odottelemaan sitä, että on aikaa istahtaa alas ja piirtää. Hevos- ja kuvataideharrastajana yhdistän mielelläni molemmat mielenkiinnonkohteet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihanaa kuulla, Zebbe kiittää paljon <3 mäkin olen armoton Z-fani :D vaikka se välillä pistääkin hermot koetukselle.. :P tuu ihmeessä ottamaan Vihdissä jotain kuvia, olisi ihanaa nähdä tulos jos piirrät )

   Radera
  2. Ihanaa kuulla, Zebbe kiittää paljon <3 mäkin olen armoton Z-fani :D vaikka se välillä pistääkin hermot koetukselle.. :P tuu ihmeessä ottamaan Vihdissä jotain kuvia, olisi ihanaa nähdä tulos jos piirrät )

   Radera