Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 27 april 2015

Back on Track kuljetukseen

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Back on Trackin ja Hippolan kanssa)


Reilu viikko sitten sain kotiin kuljetusvermeitä Back on Trackilta. Aivan upeat kuljetussuojat , häntäsuoja, sekä riimunpehmusteet. Nyt olen ehtinyt käyttää näitä kahdella reissulla, viikko sitten Ypäjälle ja nyt viikonloppuna kun oltiin Vantaalla.


Kuljetussuojat istuvat todella hyvin, ja pysyivät koko pitkän matkan päällä hyvin. Back on Trackin sivuilla kuljetussuojista kerrotaan näin:

"Korkealaatuiset kuljetussuojat suojaamaan hevosen jalkoja kuljetuksen ajaksi hoitaen niitä samalla Back on Track-vaikutuksella. Jalat pysyvät lämpiminä vahvan ulkopinnan suojatessa niitä samalla vammoilta. Laadukas kangas, paksut vahvikkeet alareunassa ja istuva muotoilu takaavat pitkän käyttöiän hyvin suunnitellulle tuotteelle."

Suojissa on tosiaan hyvät paksut vahvikkeet alareunassa, joten ne eivät mene kovin helposti rikki, vaikka hevosella olisikin hokit. Minä laitan yleensä vielä bootsit kuljetussuojien alle mutta näitten alle ei tarvinnut laittaa.

Hevosen jalat olivat myös ihan kuivat kuljetuksen jälkeen, ei mitään turvotusta tai nestettä jaloissa. Mekin lähdettiin aamulla ajamaan lauantaina, hevoset olivat seisseet yön karsinassa joten pikkasen nestettä ne aina kerää silloin takajalkoihin. Kun oltiin perillä nesteet oli poissa :)

Toinen hyvä juttu mitä huomattiin kun lauantaina piti ottaa pari kuvaa kuljetussuojista, oli että lika lähti tosi helposti pois vaan harjaamalla ja suojista tuli ihan uuden näköiset vaan harjaamalla :)Häntäsuojaa olen käyttänyt Zebbelle, jotta se ehkä auttais sen hieman kireään selkään.. Back on Trackin sivuilla on häntäsuojasta kerrottu näin:

"Hevosen rentouden eräs merkki on se, että hevosen häntä keinuu liikkeen tahdissa. Häntä on selkärangan osa, joka sekin tarvitsee verenkierron lisäystä rentoutuakseen. Häntäsuoja antaa tehokkaan Back on Track-vaikutuksen ja on erinomainen kuljetettaessa hevosta kylmällä ilmalla. Häntäsuojassa on tarrakiinnitys."

Eli tämä tuote on kuin tehty Zebbelle :P joka ei aina ole ihan niin rento selästään. Kuljetuksen ajaksi on muutenkin toki hyvä laittaa häntäsuojus, mutta vielä parempi on kun se lisää verenkiertoa ja rentouttaa. Voisin kuvitella että myös sellaiselle hevosella joka jännittää kuljetuksessa häntäsuoja voisi olla hyvä ja hieman rentouttaa selkärankaa.

Tämäkin häntäsuoja pysyi tosi hyvin päällä eikä liukunut pitkän kuljetuksen aikana alas. Zebbekin oli kuljetuksen jälkeen oikeen rento ja letkeä eikä tuntunut ollenkaan siltä että olisi seissyt autossa 6 tuntia!Viimeinen tuote mitä olen käyttänyt molemmilla hevosilla kuljetuksessa, on Back on Trackin riimunpehmusteet. Back on Trackin sivuilla tuotekuvaus:

"Riimunpehmusteet antavat hevoselle Back on Track-vaikutuksen nenäpiille ja niskaan. Ne ovat pehmeät ja soveltuvat hyvin kuljetukseen tai laitumelle kylminä päivinä.

Nenäpiin päälle tuleva osa on 31 cm ja niskaosa 43 cm pitkä."

Minä käytin näitä Ypäjälle Hiltonille sekä nenän ja niskaosaan, huomasin kuitenkin että tässä oli niin vahva vaikutus että Hilton hikosi pehmusteitten alla :P joten viime reissulla laitoin Zebbelle sen lyhkäsemmän osan niska-osaan ja Hiltonille sen pidemmän niskalle myös. Näin pysyi kuitenkin niska lämpimänä ja pehmeänä,talvella voi varmaan sitten käyttää myös turvan päällä niin pysyy koko pää mukavan lämpösenä :) Nämäkin osat pysyvät hyvin päällä ja ovat helppo pukea riimuun, niskaosa pujotetaan, ja turpa-osassa on tarrat eli sen saa myös helposti kiinni riimuun kun turpaosa on yleensä kiinteä riimuissa.


Olen aivan älyttömän kiitollinen Back on Trackille näistä tuotteista, ja tulen kyllä näitä käyttämään jokaisessa kuljetuksessa hevosilla :) Kiitos Paljon Back on Track!

Inga kommentarer

Skicka en kommentar