Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 4 november 2012

Marko day 2/2


Toinen valmennuspäivä, ja Hilton oli tänään mielestäni paljon parempi kuin eilen, se oli sisäistänyt sen "nopeuden" mitä eilen haettiin käynnissä ja teki sen melkeen automaattisesti. Työstettiin eniten laukkaa tänään, kokoamista melkeen piruettilaukkaan ja nopeat siirtymiset "käyntiin" (nopeat lyhyet askeleet) jonka kautta vaihto. Tarkoitus saada se vähän kuumenemaan siirtymisissä ja oikeen ponnistamaan uuteen laukkaan takaosallaan ja tulemalla nopeaksi pohkeelle. Toimi välillä tosi hyvin ja tämä on erittäin hyvä harjoitus meille vaihtoja ajatellen! Näillä jatkan nyt jonkun aikaa kunnes tuntuu että se pystyy tekemään vaihdon ilman mitään käyntiaskelta välissä :)
Olen niin onnellinen tämän vlopun valmennuksesta koska sain niin hienot palautteet Markolta ja nyt oikeasti tuntuu siltä että ollaan Hiltonin kanssa tehty niin iso harpaus eteenpäin, että nyt sitä voi jo sanoa oikeaksi kouluhevoseksi :D  poika kokoaa jo piruettilaukkaan kun pyytää,piaffi ei ole kaukana ja uskon että saadaan vaihdot kuosiin nyt kun on vähän "eväitä" millä niitä työstää! Tässä tulee nyt jonkin verran videopätkiä missä näkyy noita siirtymisharjoituksia yms, kyllähän Hilton on oppinut kantamaan itsensä ihan eri tavalla ? ainakin musta tuntuu että mulla on nyt oikea kouluhevonen satulan alla kun sillä ratsastan :D (eikä iso kömpelö elefantti :D Sori Hilton <3 p="p">VINKKI: klikatkaa videot isommaksi ja muuttakaa laatu 1080HD:n niin näkyy paremmin :) )


Zebbe pääsi myös töihin tänään, se oli aika kuumana aluksi eilisen vapaapäivän jälkeen joten kesti hetki ennenkun sain sen kuuntelemaan mua, mutta lopuksi sain sen TODELLA hienosti ravaamaan joten olin supertyyväinen myös Zebbeen! Ensi viikolla voikin varmaan jo ruveta pikkuhiljaa tekemään ihan normaalia treeniä sen kanssa kun tuntuu nyt siltä että se on hyvin jumpattu ja läpiratsastettu taas :)


7 kommentarer

 1. Piti oikein käydä tarkistamassa Hiltonin ikä, olet tehnyt syksyn aikana hienoa työtä nuoren hevosen kanssa. Olette näyttävä ratsukko.

  SvaraRadera
 2. Kyllä on hieno poika tämä nuorempikin :-))

  Mites muuten satuloiden kanssa kävi, onko löytynyt jo jotain muuta kuin Prestige D1?

  Ja Zebbestä on pitänyt jo aikaisemminkin kysyä tuleeko sille selkään helposti jäykkyyttä, kun on rakenteeltaan lyhytselkäisempi? Omalla nimittäin juuri tuosta syystä selkä helposti menee jumiin, ja voi jopa jäykistyä pyöristyessäänkin, jos ei saa tosi paljon välillä venyttää sitä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä ajattelin tilata mittatilauksena Childericit molemmille, kunhan saisin nämä D1:set myytyä.. Zebbellä on kyllä melkeen joka kerta vähän kireyttä ristiselässä,jonka tuo fysioterapeutti hoitaa auki. Nyt on kyllä ollut vähemmän kun tuntuu että se on myös työskennellyt paremmin ja olen itse ollut tosi tarkka tekemään venyvää jumppaa sen kanssa vähintään pari kertaa viikossa (kunnolla eteen-alas). Että se venytys on varmaan hyvä näille lyhytselkäisille :)

   Radera
  2. Heip, oletko kokeillut sun omille hepoille childerickiä, mikä niissä oli D1 stä "parempaa", ne vaikuttaa tosi mukavilta ja onkin mikavia satyuloita istua mutta esim vinolapaselle nekin tuppaa tulemaan aika eteen antamatta lavoille tilaa, vai tiedätkö onko heillä jtn patenttia tähän? tosin paneelit ovat aika pehmeät kun ovat foamia tms..

   Radera
 3. Hilton e no så fin!

  SvaraRadera