Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 3 november 2012

Marko, day 1/2

suuri kiitos sponsorille Dallas Pizza Palazzo viikonlopun valmennuksesta :)

Hilton pääsi näyttämään kuinka hienosti se on kehittynyt :) oli kiva kuulla että olen Markon mielestä tehnyt hyvää työtä Hiltonin kanssa ja että se on edistynyt tosi paljon sitten viime kerran! Just se että se työntää nyt paremmin takaa ja pystyy ottamaan niitä lyhyitä pätkiä oikeen kunnolla takaosan alle, jne :) tää on niin kiva kuulla ja saada vahvistusta siihen omaan "ajatteluun" kun omasta mielestänihän Hilton kehittyy päivä päivältä parempaan suuntaan, mutta se on aina eri asia miten muut sen näkevät :D
Eli pitää vaan jatkaa samalla tavalla sen kanssa niin hyvä tulee!

 Tehtiin aika paljon siirtymisiä tänään,ensin ravista käyntiin ja siinä käynnisä piti aktivoida sellaseen "melkeen piaffiin" eli vaan että hevonen ottaa lyhyitä nopeita askelia käynnissä ja aktivoi takaosan,ja siitä taas raviin. Juuri tämän asian olenkin opettanut Hiltonille pari viikkoa sitten ja tosi hienosti se teki sen tänäänkin :)

Laukassa yritettiin tehdä parit vaihdot kun sanoin että ne on aika haasteellisia.. tehtiin vaan 2 per suunta, molemmat oli epäpuhtaat, oik-vas tuli takajalka ehkä puoli askelta etujalkoja myöhemmin, vas.oik kesti melkeen kokonainen pääty-ympyrä että sain takajalat vaihdettua mutta se vaihtoi ne lopuksi! Sen jälkeen tehtiin vaan käynti-laukka siirtymisiä niin että välillä oikea laukka ja välillä vasen laukka ja tässä piti saada se reagoimaan nopeasti. Marko oli sitä mieltä että vaihdot on kyllä siellä sen vaan pitää tajuta se homma ja mun saada se paremmin pysymään takajaloilla ja nopeammaksi ja suoraksi siinä juuri ennen vaihtoa, kun se helposti vähän leviää käsiin tai menee vinoksi. Ihanaa saada valmentajalta apua näihin juttuihin ja tiedän että ollaan oikealla tiellä ja miten jatkaa!

(Videossa harjoitellaan siirtymisiä käynti-ravi-käynti missä pääasiana että hevonen pysyy lyhyenä kropastaan ja vähän "tramppaa" käynnissä)

Huomenna sitten jatkuu valmennus Hiltonin kanssa ja meinaan myös ratsastaa Zebben, tänään sillä oli vapaapäivä ja oli tarhassa ihan koko päivän (08-16.00 tai jotain sellaista :) ihanaa nähdä kun se osaa nyt ottaa rennosti ja vaan nauttii elämästä ja RUOASTA :D

21 kommentarer

 1. Voi vitsit Hilton on kyllä kehittynyt huimasti. Se on suorastaan upean näköinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, siitä on kyllä tulossa kiva kouluhevonen :)

   Radera
  2. Komppaan Heidiä, UPEAA kehitystä sitten viime ratsastuskuvienkin!

   Radera
 2. Oi, hiltonista tulee vielä super! Kehitys on ihan huimaa viime videoon verrattuna. Sä näyät jotenki kauhean pieneltä tuolla selässä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos toivotaan niin! hehee mä oon kyllä vähän pieni sen selässä :D senkin takia on mun mielestä niin kiva että silti pystyn työstämään sitä suht hyvin vaikka en ihan ideaalisen kokoinen sille ole :D

   Radera
 3. Hieno Hilton!
  Voitko tehä postauksen et miten oot hankkinu noita sponsoreita :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minulla on tällä hetkellä vaan Dallas sponsorina joka on sponsoroinut minun ratsastustani jo monta vuotta, kun tunnen omistajan. Markon valmennukset on yleensä ollut Dallaksen sponsoroimat :) lisää yritän kyllä koko ajan saada jotta pääsisi vielä paremmin treenamaan ja kisaamaan jne, mutta se ei ole ihan niin helppoa..

   Radera
 4. Hilton on kyllä nykyisin tosi hienonnäköinen! Ja mun mielestä et ole liian pieni Hiltonille kun sulla on niin pitkät jalat.

  Sun blogia on mukava lukea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mun jalat onneks vähän pelastaa koko homman ;P ja Hilton kiittää, mä niin odotan miltä se näyttää kesällä jos kehitys pysyy samanlaisena :)

   Radera
 5. Olipa kiva, kun laitoit videon valmennuksesta :-)
  Tämä on niin mielenkiintoista ja innostavaa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiva kun tykkäät :) yritän huomenna pyytää kuvaajan ottaa enemän videopätkiä niin laitan ne tänne jos Hilton vaan menee tarpeeks hyvin ;)

   Radera
 6. Kiitos tästä! Sain paljon vinkkejä mitä harjoituksia suosia omilla jatkossa:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hyvä juttu tsemppi treeniin yritän tosiaan huomiseksi saada vielä enemmän videomateriaalia :)

   Radera
 7. Moi! Ihan aiheeseen liittymätön kysymys, mutta minkä ikäisiä hevosia olet itsellesi ostanut? Minkä ikäisellä kouluhevosella on vielä "hyviä vuosia jäljellä"? Useampia estehevosia ostaneena osaan kyllä sanoa, missä estepuolella yleensä tulee ikä vastaan, mutta koulupuoli on jo pidemmän aikaa viehättänyt ja nyt kun uuden hevosen hankinta tuli ajankohtaiseksi, niin ajattelin repästä ja ostaa kouluhevosen :) semmosta opetusmestari tyylistä olen hakemassa siis.

  Pakko kyllä vielä sanoa, että blogisi on paras mitä olen koskaa lukenut! Tosi kiva lukea ja teet ihan älyttömän hienoa työtä molempien hevostesi kanssa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mulla ei oo sinäänsä hirveen monta hevosta ollut, ensimmäisen ostin kun se oli 7vuotias (ihan liian nuori silloin kun hevonen oli aika kuuma ja vaikea mutta opin toisaalta sen kanssa erittäin paljon ja opin ratsastamaan vähän "kuumempaa" hevosta alusta asti joka ei kuljenut automaattisesti), toinen oli 12-vuotias kun ostin sen ja se oli silloin sopivan ikäinen kun tarvitsin junnuhevosen eli Va B- tasoisen hevosen, tämän jälkeen ostin Kindleyn joka oli 14-vuotias kun sen ostin, ehkä vähän vanha mutta se oli maailman paras opetusmestari kun oli kisannut intteriin asti hollannissa ja sen kanssa tuli opittua valtavasti, mutta terveysongelmat ja ikä tuli sen kanssa vastaan. Sitten oli Zebbe jonka ostin 4-vuotiaana ja Hilton 5-vuotiaana. Itse en ehkä ostaisi hevosta joka on vanhempi kun 10, koska hyviä vuosia sellaisella hevosella on sitten ehkä 5-6 jäljellä, ja jos haluaa sen vielä myydä ns. voitolla niin se on pakko myydä ihan viimeistään 14-vuotiaana. Sitten tosiaan tosi monet muut asiat vaikuttaa siihen että minkä ikäistä kannattaa ostaa, jos tosiaan haluaa opetusmestarin ja arvostaa sitä koulutustasoa enemmän kun sitä "tulevaisuuden kapasiteettiä" niin voi hyvin ostaa vanhemmankin. silloin täytyy tietenkin ymmärtää sen että ei ehkä parin vuoden päästä hevosta enää voi myydä eteenpäin kisahevosena. Esim kun minä ostin Kindleyn arvostin enemmän sen hevosen koulutustasoa ja kisameriittejä ja pystyin tinkimään iässä koska silloin oli minulle tärkeintä päästä itse oppimaan ja kisaamaan hyvällä hevosella jolla on jo kokemusta. Kaikkihan riippuu olosuhteista ja hevosesta, mutta mä sanoisin että kouluhevosella voi (hyvällä tuurilla) kisata ja treenata täysillä kunnes se on maksimissaan 17. tottakai näkee niitä jotka kisaa vielä 18 ja 19-vuotiaina mutta se on varmaan enemmän poikkeus kuin sääntö :) toivottavasti sait jonkinnäköisen vastauksen :) ja tosi kiva kuulla että pidät blogistani :)

   Radera
 8. Hei! Olet tehnyt hienoa työtä. Hilton on UPEA! Onnea ja menestystä teille molemmille Zebbeä unohtamatta! :)
  -Jutta-

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos kiitos tosi kiva kuulla :) Zebbe tekee kyllä comebackin pikkuhiljaa ;)

   Radera
 9. Heippa!

  Ensinnäkin on sanottava, että VAU! Hiltonista on tullut aivan upea nuori kouluhevonen, hienoa työtä olet kyllä tehnyt sen kanssa! :) Myös Zebbe on aivan upea!

  Kirjoitit tuossa ylempänä ja olet jo aiemminkin kirjoittanut, että myit Kindleyn silloin siitä syystä, ettei sen terveys enää kestänyt kisaamista. Olen monesti ihmetellyt asiaa ja nyt rohkaistuin sitten kysymään, että miten Kindleyn seuraava omistaja kuitenkin kilpaili sillä varsin paljon ja melko korkealla tasollakin? Jos kysymys on mielestäsi sellainen, ettet halua sitä täällä internetin ihmeellisessä maailmassa julkisesti kommentoida, niin voit toki jättää vastaamatta - en siitä pahastu, vaan ymmärrän kyllä ihan täysin, mikäli asia on sellainen, ettei sitä halua julkisesti kommentoida. :)

  Kiitos, kun jaksat panostaa näin paljon blogiisi! Tätä lukiessa saa aina hyvän syyn vältellä tenttiin lukemista. ;) On myös mukavaa, kun kirjoittelet välillä ruotsiksi, ja ainakaan minua ei haittaisi ollenkaan, vaikka jatkossa kirjoittaisit enemmänkin på svenska. Tsemppiä treeneihin ja mukavaa syksyn/talven jatkoa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Ja kiitos kehuista, olen kyllä sanattoman onnellinen että Hiltonista on tulossa niin hieno heppa, ei olisi vielä kesällä uskonut :D
   En sen enempää Kindleyn tilasta halua kommentoida kun että minä näin asian silloin niin että jos hevonen ei ole terve niin minusta ei ole reilua sen kanssa treenata tai kisata, se mitä uudet omistajat sen kanssa tekevät on heidän oma päätöksensä ja he tekevät miten parhaaksi näkevät. Minä en ainakaan halunnut jatkaa kisaamista ja treenaamista hevosella joka ei ole täysin terve. Se oli minun tilanne silloin kun sen myin ja päätin sen myydä eläkkeelle,vaikka ihan niin ei käynytkään..eiköhän kaikki kuitenkin yritä katsoa hevosen parhaan mukaan ja tehdä omat päätöksensä vaikka kaikki ei aina ajattele ihan samalla tavalla :)

   Radera
  2. ja tosiaan se että sillä vielä pystyttiin kisaamaan hyvällä menestyksellä osoittaa että uudet omistajat osasivat hoitaa sen hyvin että se pystyi vielä työskentelemään ja kisaamaan mikä on hienoa :) ei tästä sen enempää se oli mun näkemys asiasta silloin kun mä hevosen myin ja miksi tein sen päätöksen, sen jälkeiseen aikaan en ota kantaa kun en osaa sanoa siitä sen enempää kun hevonen ei enää minulla ole :)

   Radera
 10. Vau! Tuollaisen hevosen minäkin vielä joskus haluan!
  Tseppiä jatkoon, innolla odotan että näen teidät kisoissa. :)

  SvaraRadera