Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 29 november 2012

Jalkatreenit salilla

Hepoilla oli tänään periaatteessa vapaapäivä, juoksutin molemmat n 10min sivuohjilla vähän ravia ja laukkaa että ne nyt silti pääsi vähän liikkumaan. Tänään oli ihan kunnon pakkaspäivä joten ei hirveesti huvittanut mennä ratsastamaan ;) ja hepatkin tarvitsi vähän lepoa kun huomenna ja lauantaina treenataan täysillä taas. Sain sitten pakattua jonkin verran tavaraa kun lauantaina tosiaan muutto Hubertukselle, ja pesukone on päällä koko ajan kun olisi niin paljon pestävää...

mun lempiharjoitus: Squats 

Vedin illalla vielä omat salitreenit, jalkatreeni oli tänään ja se on kaikista rankin treenipäivä. Aloitin 15min cross trainerilla jonka jälkeen mun lempiharjoittelu, eli kyykkyjä tangon kanssa. Olen aika aloittelija näitten treenien suhteen joten vedin 3 x 10 kyykkyä ja painoa tangossa oli 30kg. Tuntui aika kevyeeltä joten ensi viikolla varmaan yritetään 40kg:lla :) Tämän jälkeen tehtiin suorat maastavedot, nekin samoilla painoilla kuin kyykyssä ja tämäkin tuntui liian kevyeeltä, joten on varmaan aika laittaa vähän enemmän painoa tankoon :P Minulla on skolioosi (vino selkäranka) joten nämä harjoitukset täytyy tehdä todella varovaisesti ja tekniikan täytyy olla täysin oikea etten vaan mene ja pilaa selkääni. Joten sen takia olen aika varovainen painojen kanssa. Näitten lisäksi tehtiin vielä jalkaprässi 75kg ja jotain muita jalkatreenejä salin laitteilla joitten nimiä en tiedä :) kaiken kaikkiaan tosi hyvä treeni ja nyt tuntuu siltä että en varmaan pääse sohvalta enää ylös kun jalkalihakset on ihan loppu-slut  :D Ja huomenna pitäisi pystyä vetämään 45min Body Attack treenit klo 06.45 aamulla! Olisin mieluummin mennyt spinningtunnille mutta lupasin kaverille mennä Attackiin kun en ikinä aikaisemmin ole sillä tunnilla ollut, joten mielenkiinnolla odotan minkälaista treeniä siitä saa :)

Huomenna on aika paljon tekemistä koko päivänä joten ihan hyvä saada salitreenit alta pois jo aikaisin aamusta :)   (haluatteko että kirjoittelen näistä salitreeneistä vai en? olen saanut jotain kyselyjä että olisi kiva lukea mun salitreeneistä joten yritän parhaani mukaan kertoa mitä siellä teen  :) )

5 kommentarer

 1. Joo, kerro ihmeessä, kokonaisuus kiinnostaa! On hyvä huomata, että hyväksi ratsastajaksi ei tule pelkästään ratsastamalla. Tai ehkä ennemmin tekstisi muistuttaa siitä asiasta, koska pitäisihän se periaatteessa tietää... :)

  SvaraRadera
 2. Hei Sophia! Kerro toki salitreeneistäsi, mielenkiinnolla luen :-)

  SvaraRadera
 3. joo, kerro vain näistä! itseäni kiinnostaa tosi paljon, koska olen myös vähän selkävaivainen (toki ihan eri tavalla mutta silti) ja välillä olisi kiva saada vähän vaihtelua omiin treeneihin, jos vaikka saisi jotain vinkkiä :)

  SvaraRadera
 4. Hei! Onko skolioosista ollut mitään haittaa sinulle ratsastuksessa? Mulla on myös kiero selkä, ja sen takia satulassa istuminen on tosi haastavaa. Jos ajatus herpaantuu, huomaan olevani vinossa, mikä tietenkin häiritsee hevosta :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. moikka! Juu tottakai on ollut haittaa, ja paljonkin, aikaisemmin istuin tosi vinossa, nyt onneksi salitreenien kautta olen päässyt vahvistamaan selkääni jotta voin olla suorempi joten nyt vinous ei ole yhtä iso ongelma mutta kyllä sen välillä huomaa. Mutta en sanoisi että ratsastukseni kärsii enää hirveesti skolioosistani kun tiedän ongelmastani ja yritän sitä korjailla aina ja miettiä asiaa :) voisin suositella että kannattaa kokeilla osteopaattia!

   Radera