Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 5 november 2012

Gramaanipäivä..

Olin laiska ja ratsastin molemmat hepat gramaaneilla tänään, hiltonille oli eka kerta. Sen kanssa oli tarkoitus tehdä lyhyt jumppa rankan valmvlopun jälkeen ja ajattelin kokeilla gramaaneita jos saisi vähän paremmin venytettyä kaulaa. En oikeastaan huomannut isoa eroa kun hilton on muutenkin niin hyvä niskastaan mutta tulipa kokeiltua(mä myös aina pidän gramaaniohjat todella löysällä eli niillä ei ole vaikutusta muuten oikeastaan ollenkaan). Zebben kanssa ainakin tässä vaiheessa niistä on apua välillä saamaan ulko-ohjan tuki paremmin läpi. Muuten en ratsasta gramaaneilla ollenkaan, zebbellä joskus jos meen vaan kevyeesti ja haluan jumpata niskaa vähän enemmän. Nyt niistä on ollut hyvä apu kun olen pistänyt zebben taas töihin pitkän paussin jälkeen, helpompi jumpata ja venytellä sitä. Mutta enimmäkseen ne roikkuu kyllä löysällä kun zebbekin ollut niin hyvä niskastaan nyt :)
Oli pakko tehdä pikku testi taas tänään ja annoin Zebben haistella Hiltonia taas vähän pidemmän aikaa. Ei mitään, ei ääntäkään. Vielä 4 vkoa sitten olisi ollut sellaista huutoa että huhhu! Miten se on noin nopeasti muuttunut? Tosi jännää kyllä seurata sen "luonnemuutosta" nyt, en kyllä tajua miten voi nöin nopeasti hevonen muuttua, kaikki on puhunut että väh 6kk saa odottaa ja että ei noin vanhasta välttis ikinä tuu ruunaa :D vähän toisin meni meillä ;)

6 kommentarer

 1. eiks sun hepat oo sateella ulkona? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ei oo :) tallin puolesta niitä ei oteta sisälle vaikka olisi mikäkin kaatosade tai myrsky joten on sitten parempi laittaa selvä lappu että koska niitä ei saa laittaa ulos ;) kummatkaan ei hirveesti nauti jos vettä tulee naamaan ja loimet läpimärät ja on kylmää...

   Radera
 2. Taisi sitten liittyä Zebben "niskoittelu" orimaisuuteen, jos oikein ymmärsin :-)
  Gramaanit mulle tuttuja vain ratsikouluajoilta, mutta meillä päin niiden käyttö vähän jakaa valmentajia...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp siltä vaikuttaa kun se on nyt aika lailka kadonnut :) tuo graamaneilla ratsastus on enemmän laiskottelua mun puolella,vaikka zebbelle se tekee kyllä hyvää jumppaa silloin tällöin, ainakin vielä kun se oli ori.. En kyllä muuten suosittelis sitä kenellekkään jos ei tiedä miten sitä käyttää :)

   Radera
 3. Ai että joku meinaa että menis jopa 6kk että orista tulee ruuna? Mä oon ruunannu mun orit 7, 10 ja 12-vuotiaina ja kaikista on kyllä ihan sormia napsauttamalla tullut ruunia vaikka kaksi näistä kolmesta astuikin pari viimeistä kesää ihan livenä. Heti ku haavat on parantunu niin ovat päässeet kaverin kanssa tarhaankin. Ja kesäisin laumassa laitumella missä sekä tammoja että ruunia :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jepp olen pariltakin kuullut että voi kestää tosi kauan kun ruunaa vanhemman hevosen. Mutta tosiaan sain itse todistettua että näin ei ehkä ihan ole :P ja parempi niin :) odotan innolla ypäjän kisoja joulukuussa saas nähdä miten siellä käyttäytyy,kisat on ollut se isoin ongelma :)

   Radera