Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 10 juni 2013

Vastauksia part II

Olin olettanut että molemmat pojat olisivat tänään tosi väsyneitä viikonlopun jälkeen mutta eei, kävin juoksuttamassa Hiltonin ja se veti oikeen pukkirodeota ja meni aika lujaa :P tosi ihanaa että sillä oli virtaa eikä viikonloppu ole sitä väsyttänyt sen enempää vaikka se stressas kisoissa tosi paljon. 

Zebben kanssa tehtiin pieni metsälenkki ja hölkättiin vierekkäin, tuo hevonen on vaan liian ihana kun se kiltisti siinä juoksi mun vieressä oikeen tyytyväisenä < 3

Huomenna Zebben kanssa Collianderin valmennus ja keskiviikko-aamuna Hiltonin kanssa. Huomenna Hilton pääsee maastoon ja ke:na sitten Zebbe :)

Mutta tässä lisää vastauksia:

Anonym8 juni 2013 01:23
Miten opettaa hevoselle ns. "Isoa" ravia? Tai lisättyä ravia?

VASTAUS: Yleensä hevosen ravin laatu paranee heti kun se oppii ottamaan painoa takajaloilleen ja kulkea selän yli, silloin siihen raviin saa sitä liitoa ja etujalat nousee. Eli perusratsastus kuntoon, paljon siirtymisiä ja sen kautta voimaa takaosaan ja yrittää pyytää hevosta ottamaan painoa enemmän ja enemmän takaosalleen. Tämä on aika vaikea selittää näin parissa lauseessa eikä se ole asia minkä voi parissa kertaa opettaa vaan se vaatii todella paljon aikaa koska hevoselle pitää rakentaa sitä voimaa ja se tulee erittäin hitaassa tahdissa :) lisättyä ravia minä treenaan tosi vähän, siihenkin tarvitaan vahva takaosa että hevonen jaksaa työntää mutta sen täytyy myös pystyä venyttämään askelta ja sitä voi toki harjoitella, mieluummin pieniä pätkiä kerrallaan kun että yrittää venyttää sitä ravia monta askelta koska silloin se helposti "kaatuu" etuosalleen.

Sanna H8 juni 2013 07:49
Minä ehdotin jokin aika sitten erikoispostausta "päätin lähteä luvialle" postaukseesi. :)

VASTAUS: Voi apua mä olenkin unohtanut,minkälaisen postauksen toivoit oikeen? :)

Anonym8 juni 2013 19:19
Mitä pidit Iisalmen kilpailuista ja kisapaikasta ? Mitä teet työksesi ? :) Hyvää kesää !

VASTAUS: Oli todella kivat kisat ja todella mukavat toimihenkilöt :) toki harmitti todella paljon kun sunnuntaina se Yrjö myöhästyi niin paljon eikä minulle sanottu siitä mitään joten pieni miinus siitä.. Olen OP-Pohjolassa tällä hetkellä töissä pari päivää viikossa. Hyvää kesää sinulle myös :)

Anonym8 juni 2013 21:25
Mitkä satulat hevosillasi tällä hetkellä on? Mitä satulaa suosittelisit hevoselle, jolla on suorahko ja lihakseton selkä, normaali säkä ja melkoiset lapakuopat?

VASTAUS: Molemmilla hevosilla on mittatilauksena teetetty Childeric-satula joka on mun unelmasatula, en vaihtaisi sitä mihinkään!! Se on tosiaan teetetty ihan hevosten selkien mukaan sekä minun mukaan, se on todella pehmeä joten hevoset liikkuu tosi hyvin sen alla ja se on yksisiipinen eli pääsen tosi lähelle hevosta. Nyt en uskalla mennä suosittelemaan mitään satulaa mutta kuulostaa siltä että olisi fiksuinta yrittää ensin rakentaa hevoselle lihaksia selkään ennen kuin satsaa "kunnon" satulaan, kun se voi sitten äkkiä muuttua kun rupeaa niitä lihaksia kasvamaan :)

eliisa9 juni 2013 09:47
Riittääkö yleensä 15min verkka hevosillesi kisoissa vai ratsastatko ne samana päivänä ennen kisoja? Ja vertyykö Hiltonkin yhtä nopeasti kuin Zebbe?

VASTAUS:  Mä ratsastan todella harvoin yli 30min treenejä kotona joten hevoset eivät ole tottunut menemään pitkiä pätkiä ja sen takia teen myös todella lyhyeen verkan kisoissa ja molemmat hepat vertyy todella nopeasti, molemmat suurinpiirteen yhtä nopeasti, Zebben kanssa tarvitsen kuitenkin enemmän aikaa koska sen kokoamisaste on korkeampi ja sen kanssa pitää tehdä vaikeimpia juttuja joten se täytyy saada äärimmäisen hyvin avuille ja kunnolla takaosan päälle :) että yleensä lasken 10min kävely pitkin ohjin + 10-20min verkkaa, Zebben kanssa lähemmäs 20min ja Hiltonin kanssa lähemmäs 10 min :)

5 kommentarer

 1. voitko joskus tehdä postauksen jossa kerrot millanen sun normaali ruokarytmi on? :) katoin iisalmes et oot tosi laiha :) ni pystytkö syömään tyyliin kokonaisen pitsan tms :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ehkä kehtaa tehdä postausta mutta voin tässä kertoa suurinpiirtein mitä syön päivittäin: aamulla puoli purkkia rasvatonta rahkaa+vähän fun lightiä maun vuoksi, lounas: salaattia ja jotain proteiinia (liha,kala tai kana,yleensä kanaa) yleensä yhteensä noin puoli lautasta eli en jaksa lounaaksi syödä paljon, sitten iltapäivällä tyyliin samaa kuin lounaaksi tai rasvatonta rahkaa tai ehkä 2 kananmunaa, ja illalla taas joku salaatti ja jotain lihaa :) eli en syö hiilareita oikeen ollenkaan.sitten viikonloppusin tulee syötyä vähän vapaammin mutta yleensä aika samaa kuin viikolla, pe-illat ehkä jotain jälkkäriä lisäksi ja joskus perunoita.. karkkipäiviäkin pidän aina silloin tällöin vloppuisin. Kokonaista pitsaa jaksan harvoin syödä mutta kyllä sellanenkin on joskus uponnut jos ollut oikeen tosi nälkä :P sitten mä liikun tosi paljon kun käyn paljon lenkeillä ja salilla ja tietty ratsastan mun hevosia :)

   Radera
 2. Hei. Olisitko vielä voinut kertoa milä eri keinoilla olet parantanut zeppen käyntiä? Minulla on tamma hoka siirtymisten jälkeen tekee helposti tahtirikkoja käynnissä, olisi kiva kuulla muiden kikoista :)

  SvaraRadera
 3. http://aaveennet.blogspot.fi/2013/06/8-962013-iisalmi.html?m=1

  SvaraRadera
 4. Tässä on kopsattuna se mun toivepostaus idea. :) toivottavasti ehtisit sen toteuttaa kattavasti :)
  Sanna H20 maj 2013 18:41
  Heippa! Mulla olis toivepostaus ehdotus.
  Voisitko kirjoittaa postauksen siitä, miten hoidat hevosten jalkoja yms ratsastuksen tai kilpailuiden jälkeen? Esim. onko hoitomuoto erilainen jos kyse on kevyestä työskentelystä, vapaapäivästä, hyppäämisestä tai sitten rankasta treenistä. Eli miten hoidat, miksi hoidat ja sitä rataa. Ja sitten vielä se, että kerääkö kumpikaan hevosista nestettä/turvotusta tiettyihin paikkoihin,mihin? Mitkä ovat hoitomuodot mihinkin "vaivaan" yms. Miksi esim tallipintelit/patjat jaloissa, käytätkö tarhassa suojia/pinteleitä ja mistä syystä yms. :)Ihan mielenkiinnosta olisi mukava lukea, miten kukakin hoitaa hevosensa ja miksi.
  Tähän viestiin ei tarvitse kysymyksiin vastata, odotan vastauksia sitten tähän kyseiseen postaukseen, jos päätät sen tehdä. :)

  SvaraRadera