Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 3 januari 2014

Bemelman kankikuolain testauksessa!

Reunokselta sain Sprengerin Bemelman kankikuolaimen testaukseen ja kävin tänään hakemassa sen postista. Innolla odotin että mitä Zebbe siitä sanoisi. Kuitenkin päätin ensin kotona  juoksuttaa Hiltonin, tuntui turhalta ottaa se mukaan maneesille kun sillä oli pari kunnon vapaapäivää takana joten en olisi kuitenkaan voinut tehdä mitään järkevää, ja meidän kenttä kotona on niin hyvässä kunnossa että siellä voi oikeen hyvin juoksuttaa :) Tekee Hiltonille hyvää vaihtelua liikkua myös vähän ulkona eikä vaan maneesissa! Sain sen liikkumaan tosi hienosti lopuksi ja se kokosi kroppaansa todella hyvin laukassa ja oli tosi letkeä ja irtonainen! Huomenna sitten taas selkään!

Sitten lähdettiinkin kahdestaan Zebben kanssa Sulvalle katsomaan miltä Sprengerin Bemelman-kuolain vaikuttaa. Zebbe oli heti alusta rento niskastaan, ei lähtenyt painamaan kädelle eikä jäänyt tyhjäksi. Kuolaimesta heti näki että se oli paljon ohkasempi kuin mun nykyinen ja se otti paljon vähemmän tilaa suussa. Olin myös vaihtanut bridongin Hiltonin omaan kun Hiltonilla on ohkasempi, halusin kokeilla mahd ohkasta yhdistelmää, eli mahdollisimman vähän tavaraa suussa kun tuntuu että se on ollut se isoin ongelma että tavaraa ollut liikaa. Mä en ole ratsastanut sitten Markon valmennuksen, kotona juoksutettu eilen ja maanantaina, joten normaalisti se voisi olla vähän jäykkä niskastaan eikä antaa niin hyvin läpi, mutta se oli heti alusta todella hyvä ja sen suu oli ihan vaahdossa heti 10 minuutin jälkeen! Suu näytti myös koko ajan rennolta ja oli kiinni.

 Yritin vähän "vääntää ja kääntää" liioitellusti jotta saisin kokeiltua miten se reagoi kuolaimeen kun tulee "hankala" paikka. Normaalisti se joskus vetää kielen ylös, ei siis kuolaimen yli vaan vaan ylös ja silloin se on tyhjä edestä, tai sitten se menee todella todella vahvaksi enkä saa mitään kontaktia siihen. tätä ei tapahtunut nyt vaan se oli yhtä rento kuin nivelillä ja antoi vaan periksi niskastaan. Kerran se vähän "veti" vastaan mutta rentoutui todella nopeasti.

Zebbe oli niin kivan tuntuinen että päätin vähän leikkia ykkösten kanssa, vaihdot sujui todella hyvin tänään, tein pitkän sivun aikana ensin parit edes-takas vaihdot, helppoja, ja sitten tein pari kertaa kolme vaihtoa peräkkäin, ja kerran saatiin tehtyä neljä vaihtoa peräkkäin!! Ei kertaakaan kuumentunut, pysyi koko ajan kuuliaisena ja hyvästä niskastaan. Nyt tiedän miten ykkösiä pitää treenata, ilman kannuksia ;P Se on vaihtanut todella hankalasti ykkösiä kun olen aikaisemmin tässä talven aikana yrittänyt, ihan kun se ei edes reagoisi mun apuihin välillä, mutta nyt kun ratsastin ilman kannuksia niin reaktio oli todella nopea mutta pehmeä ja avuilla! Hieno Zebbe < 3 olin todella todella tyytyväinen siihen tänään! Vielä pitää toki kokeilla tätä kuolainyhdistelmää ainakin 3-4 kertaa ennenkuin osaa sanoa onko hyvä vai ei. Haluaisin myös kokeilla jotain muitakin että olisi vertailua vähän myös ( HO kankikuolainta olen parhaimmillaan vielä etsimässä mistä saisi kokeiluun)!

Tässä vielä FCH:n  sivuilta lainattu teksti Bemelman kuolaimesta:

" Sprenger Bemelman-kankikuolain. Uutuuskuolain, jossa suuosan muotoilu mukailee kitalaen muotoa ja jakaa paineen kieleen pehmeästi ja tasaisesti. Muotoilulla riski kielen työntämisestä kuolaimen päälle pienenee. Paksuus 16 mm. Materiaali Aurigania, varret ruostumatonta terästä."tässä siis kuolainyhdistelmä mikä meillä oli tänään ja näytti toimivan oikeen hyvin :)
                  

7 kommentarer

 1. Laitetaanko nuo kanki kuolaimien kuoleimet yhtä aikaa suuhun vai kumpi ensin? En ole perehtynyt näihin kanki kuolaimiin kun en itse niitä käytä, tuli vaan mieleen..:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. samaan aikaan juu :) bridonghan on ylempänä ja tulee sen takia ehkä "eka" mutta siis ihan samalla ne laitetaan suuhun :)

   Radera
 2. Oletko kokeillut kankikuolainta, jossa pyörivät varret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. en ole kokeillut eikä ole tullut mieleenkään kun ei ole sellaisista kokemusta. miten ne toimii tai mitä ne auttaa?

   Radera
 3. Hei!
  Täällä etsitään myös sopivaa kankikuolain yhdistelmää...Hevosellani on pieni suu, mutta herkkä-> pitäisi myös löytää ns. mahdollisimman vähän tavaraa sinne suuhun. Nyt ihan ahistaa ratsastaa, kun hevosesta näkee ettei kaikki ole hyvin :/ bridong on 3-pala ja kankena terapiakanki. Ajattelin vaihtaa mahd.ohueen niveleen tuon bridongin, mitähän muita yhdistelmiä sitä kokeilisi ? Mun mielestä terapiakanki on toiminut ainakin paremmin kuin normi loivalla kielentilalla oleva.
  Perusnivelellähän hevonen on aivan super ratsastaa, mutta karutosiasiahan on, että kisakentille ei voi niissä nivelissä valitettavasti mennä (tai ei ainakaan niitä luokkia mitä haluaa tulevaisuudessa startata).

  Kiitos blogistasi, sitä on mukava seurata :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onko sulla se ns vanha terapiakanki? sehän on todella massiivinen ja vie paljon tilaa suussa, itse suosittelisin just tätä bemelmania, se toimii suht samalla tavalla mutta on paljon ohkasempi ja vie vähemmän tilaa ja istuu paremmin suussa. Mä tunnen jo kaksi meidän seurasta jotka käyttävät tätä kuolainta ja ovat olleet todella tyytyväisiä siihen :) itse yritän nyt vielä pari päivää tällä ratsastaa ja katsoa miten toimii, mutta tosi lupaavalta kyllä vaikuttaa :) vielä haluaisin sen HO -kankikuolaimen kokeilla mutta en ole vielä löytänyt mistä sen saisi kokeiluun. Ota yhteyttä esim Reunokseen siellä on Sprengerin testicenter, niin sieltä saa 10eurolla lainata ja kokeilla kankikuolaimia, ne lähettää ne ihan postitsekin :) toivottavasti löytyy sopiva kuolain!

   Radera
  2. Kiitos paljon mielenkiintoisesta postsuksesta.. Voisitko joskus tehdä syvemmän postsuksen kankisuitsituksesta ja erilaisista kankikuolaimista ja bridongeista? Tästä aiheesta löytyy todella vähän informaatiota webistä.. :)

   Radera