Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 9 januari 2014

Sarjavaihdothan sujuu!!

Tänään päästiin sitten pitkästä aikaa täysipitkään maneesiin ratsastamaan, oli pikkasen ihanaa :) molemmat hevoset olivat todella hienoja tänään, Zebbe toimi nyt tosi hyvin kun laitoin kankiketjuun geelin ja sen oman bridongin takaisin! Joudun nyt lähettämään sen Bemelmanin takaisin, ärsyttää kun se nyt tänään oli sillä ihan hyvä.. mutta ajattelin vielä kokeilla muitakin yhdistelmiä niin saa vähän vertailua sitten myös.

Hilton yllätti (taas) totaalisesti, sehän tekee ihan sikahyvät sarjat jo :D Tein joka neljännellä ja joka kolmannella, no problemos!! Sain oikeen hyvän rytmin siihen ja ne ovat suorat ja lennokkaat, aika jännä heppa :D ( en tosiaan kotona ole näitä harjoitellut kun maks 2 vaihtoa peräkkäin kun muuten ei mahdu :P )

Hilton oli muutenkin todella hyvän tuntuinen tänään, huomaa nyt kun lähti muualle ratsastamaan kuinka paljon se on oikeasti vahvistunut ja kuinka hienosti se jaksaa nyt kantaa itseään. Tein sitten myös laukkasulkuja, vasemmalle tekee todella hyvin mutta oikealle en meinaa saada sitä edes sivulle (?). Veikkaan että tarvii vähän jumppaa siihen suuntaan :P Ravissa sama juttu mutta oikea sulku ei ole läheskään yhtä paha kuin laukkasulku. Avot sujui tosi hyvin ja tein myös vähän ravi-ja laukkalisäyksiä ja nekin ovat valovuosia parantuneet kesästä ja sykystä kun sillä on nyt oikeasti voimaa työntää takaa ja lähteä kunnolla lisäämään.

Keskityin tänään eniten sarjoihin sulkuihin ja lisäyksiin, ne on sellaset mitkä ei oikeen mahdu tekemään kotona kunnolla niin nyt sai tehdä oikeen pitkiä linjoja ja se oli kyllä tarpeen :)

Zebben kanssa ajattelin sitten heti alkuun että yritän ratsastaa samalla tavalla itse kun nivelillä, oli aluksi vähän kankea mutta vertyi pikkuhiljaa. Varsinkin ravi tarvitsee paljon aikaa että se oikeasti tulee takaosan päälle ja oikeen selän yli, muuten jos lähtee vaatimaan siltä liian nopeasti se ei tuu selän yli ja silloin joko kovettuu edestä tai jää pohkeen taakse. Otin oikeen rennosti alkuun ja annoin sille aikaa enkä yrittänyt vaatia oikeen mitään. Siitä sitten vähän "itsestään" rupes tulemaan sitä hyvää hienoa ravia missä se oikeasti kantaa ja tulee se jousto siihen myös.  Tein paljon ravityöskentelyä vaan ympyrällä ja vähän käynti-ravi siirtymisiä. parit todella loivat sulut kokeilin myös ja sujui ihan ok:sti.

Laukassa tein myös Zebben kanssa sarjoja, niinkuin videolta näkyy niin kakkoset näyttää mun mielestä paljon rennommalta ja helpommalta nyt kun mitä ne oli syksyllä. Zebbe olikin sitten koko ajan tosi kiva edestä eikä tullut sitä "vanhaa" juttua takaisin missä se makaa kangen päälle ja on vahva eikä kanna. Yritin itse olla mahdollisimman kevyt käden kanssa ja yritin katsoa että kanki-ohja sai olla melk löysällä välillä niin se ei saisi mahdollisuuttakaan jäädä makaamaan sen päälle.

Kaiken kaikkiian oikeen hyvä pieni reissu Seinäjoelle oli ja oli oikeen kiva kun hevosetkin liikkui niin hyvin tänään :) kuvat ja videot ovat kaikki Cian ottamia :)


25 kommentarer

 1. Hieno Zebbe ja niin uljas Hilton!
  Sulla on kyllä upeat hevoset, niin videoilla, kuvissa kuin livenäkin! Hoidan erään kouluratsastajan hevosia ja satuttiin usein samoille kisapaikoille viime kesänä. En vain uskaltanut tulla juttelemaan, ehkä ensi kesänä sitten.. :--)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos kiitos :) no voi tuu ihmeessä juttelemaan seuraavalla kerralla sitten :)

   Radera
 2. Hilton oppii kyllä mielettömän nopeasti, hienoa työtä sen kanssa olet tehnyt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitti! Joo ei sitä hevosta voi kun vaan ihmetellä :D

   Radera
 3. :3 hienosti! Miten opetan hevoselle (4v eestinhevonen) vaihtoja? Edes sen että suuntaa vaihdettaessa vaihtaisi laukan :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) no periaatteessa jos hevonen ei vielä osaa vastalaukkoja niin aika helposti pitäisi sen tasapainoa pystyä "heittämään" kun vaihtaa suuntaa että se vaihtaa laukan. luonnossahan hevoset vaihtaa laukan kun vaihtavat suuntaa myös.

   Radera
 4. Sulla on niin hienot hevoset! ;)
  Kumpi hevosistas on se 1. Hevonen ja kumpi 2.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on ykkösheppa :) mutta täytyy sanoa että en yhtään epäile että jos Hilton nousee PSG-tasolle tällä kaudella että se "ohittaa" zebben niissä luokissa :P ei mutta kyllä mä uskon Zebbeen myös että se nyt parantaa tällä kaudella :)

   Radera
 5. Sulla on kyllä niin upeat hevoset, ja ratsastat itse tosi hyvin! :)

  SvaraRadera
 6. Oletko omasta mielestäsi kriitisempi jommpaan kumpaan hevoseen? Vai vaaditko yhtä tarkasti molemmilta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. OLEN :D Zebbe ei saa oikeastaan mitään anteeksi kun Hilton saa kaiken anteeksi :P toki siis ratsastaessa olen molempien kanssa just yhtä tarkka mutta olen yleisesti kriittisempi Zebbeen, en lannistu yhtä pahasti jos Hilton tekee virheen tai epäonnistuu esim kisoissa mutta jos Zebbe sen tekee niin lannistun todella pahasti. Yritän kyllä vähän muuttaa mentaliteettia tässä mutta ei ole helppoa :) odotukset on todella kovat Zebben kanssa mutta eivät ole olleet yhtä korkealla Hiltonin kanssa kun sen ostin alunperin vaan "projektihevoseksi" joka oli tarkoitus myydä :P

   Radera
 7. Vautsi, miten komeilta sun hevoset taas näyttää! :) Sekä videoissa että kuvissa. Toivottavasti pääsisin näkemään teidät tulevalla kaudella ihan livenä jossain kisoissa. Mitäs muuten tykkäsit Manunkylän uudesta maneesista ja pohjasta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. maneesi oli superhieno ja pohja oli myös todella hyvä :)

   Radera
 8. Ei vitsi tuo Hilton on upea! :)

  SvaraRadera
 9. Vilka fina bilder ! Speciellt Hilton är så otroligt vacker. O vilken fin o luftig manege ni har varit till.Hoppas att ni snart har en liknade. När börjar tävlingssäsongen på allvar ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får vi hoppas :) den håller på att byggas upp som bäst. Hilton startar tävlinssässongen antingen i mitten på mars eller på hallmästerskapen vid vårt stall i början på april :) Zebbes sässong börjar i mitten på april/slutet på april, så som tur har vi ännu tid på oss att träna! :)

   Radera
 10. Ihana hepat! Mulla ei näkynyt, että tässä postauksessa olisi ollut video...? Tosi hyvin meette! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. No voi :/. Jos meet suoraan youtubeen niin siellä ainakin pitäis näkyä, etsi kanava soalba86 :)

   Radera
 11. Hilton menee kyllä kohta Zebben ohi, UPEA!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Hilton tulee kyllä kovaa vauhtia kohti Zebbeä :P saas nähdä pääseekö ne tänä kesänä kisaamaan samoja luokkia ja kuka siinä pärjää paremmin :P

   Radera
 12. Voi että ihailen sua ja sun heppoja :) Osaisitko auttaa siihen että hevosellani ei vielä lähde keskiravi kunnolla eteen niin että ojentaa? Miten voisin reenailla sitä? Hevonen on herkkä suustaan mutta välillä se menee vahvaksi ja minun pitää kantaa sitä jota aio sille tehdä joten päästän ohjaa löysäksi?. Millaisilla harjoituksilla voisin työstää sitä? Oma käteni on aika vahva välillä kun tämä hevonen on suht uusi. Kiitos jos vastailet!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! keskiravi tulee sitten kun hevonen on tarpeeksi vahva takaosastaan ja jaksaa työntää ja jaksaa pidentää runkoa ilman että vaan menee pitkäksi rungostaan. Kannattaa aloittaa pienillä pätkillä vaan, ja rakentaa siitä pikkuhiljaa. Jos hevonen on vahva edestä se ei kanna takaa kunnolla eli tee paljon siirtymisiä ja ole todella tarkka että et itse jää kantamaan hevosta, eli älä anna hevoselle mahdollisuutta tulla vahvaksi! Tsemppiä :)

   Radera
  2. oho siis tuossa alussa tarkennus vielä että hevosen pitää oppia pidentää runkoa ilman että menee vaan etukenoon, helposti menee niiin että koko kroppa vaan pitenee ja paino siirtyy etuosalle, varsinkin jos yrittää tehdä pitkiä pätkiä heti alkuun. meniköhän liian sekavaks tekstiks, toivottavasti tajusit jotain :)

   Radera
 13. Vautsi! Molemmat hepat näyttää menevän tosi upeesti, hienoa! :)

  SvaraRadera