Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 13 januari 2014

Kankikuolain nro II testauksessa!

Tänään olin reipas ja lähdin heti aamusta maneesille ratsastamaan vaikka pakkasia olikin -15 (maneesilla auto näytti jopa -20 :O )Onnekseni löysin Canada Goose-takkini eilen vintiltä, se lämmittää just hyvin kun on näin kylmä :) siihen alle vielä toppaliivi, kaks paksua fleecetakkia ja t-paita, paksut sukkahousut ja softshellridahousut. Hanskoihin olin tosi tyytyväinen, Roeckl Polar hanskat, ei jäätynyt sormet siis yhtään ja se on aika ihme kun oli noin kylmä! Joten en valita enää että olis ollut liian kylmä, vaikka naamaan sattui aikalailla alkuun niin siihenkin tottui :P


Hiltonin kanssa tein vaan puolen tunnin treenit, se tuntui oikeen kivalta, ehkä vähän väsyneeltä eilisen hyppelyn jälkeen joten tein vaan vähän "kivoja" harjoituksia jotta Hilton sai vähän itseluottamusta takaisin, eilen oli vähän hankalat este-harjoitukset ja se ei yhtään tykkää kun ei tiedä mitä pitää tehdä niin tänään se oli oikeen innoissaan kun tehtiin vähän vaihtoja ja sulkuja :)

Zebbelle laitoin tänään kanget ja uusi kuolain testissä, Sprengerin HO-kankikuolain. Zebbe oli tämän kuolaimen kanssa mielestäni paljon parempi kun Bemelmanin kuolaimen kanssa ekaa kertaa! Oli todella rento niskastaan ja suu vaahtosi melkeen liiankin paljon, eikä se lähtenyt makaamaan kuolaimen päälle kertaakaan vaikka työstin ravia tosi paljon ja siinähän se just helposti haluaa jäädä makaamaan kankikuolaimen päälle. Saan onneksi kokeilla tätä kuolainta vielä pari kertaa joten saa nähdä miten tämä lähtee sujumaan :) itse olin alunperin ajatellut että tämä HO olisi Zebbelle paras vaihtoehto mutta katsotaan nyt vielä. Parempi koittaa sitä tarpeeksi monta kertaa koska kestää aina hetken että hevonen tottuu uuteen kuolaimeen ja se voi silloin olla täysin erilainen sen kanssa hetken päästä.

Teksti lainattu FCH:n sivuilta: "Sprenger HO-kankikuolain. Suunniteltu hevosille, joilla on poikkeuksellisen herkkä kieli. Hieman eteensuunnattu loiva ja pyöristetty kielentila, joka jakaa paineen miellyttävästi ja tasaisesti kielen alueelle. Paksuus 16 mm, varren pituus 7 cm. Materiaali Aurigania, varret ruostumatonta terästä"

Tuon tekstin perusteella siis alunperin ajattelin että tämä kuolain voisi ollla Zebbelle hyvä kun sillä on todella herkkä kieli siinä mielessä että se mielellään vetää sen taakse suuhun ja siis pakenee kuolainta näin, tai sitten jää roikkumaan kuolaimen päälle ja on ihan "turta" suusta, sekään ei ole hyvä. No mutta eiköhän me sopiva kuolain löydetä  pikkuhiljaa, tämä vaikuttaa todella lupaavalta! :)

17 kommentarer

 1. Onko tuo sallittu kisoissa? Kun minulla etsinnässä kankikuolain, jossa iso ja korkea kielentila ja joka tosiaan olisi mukava herkkään suuhun. Iso ja leveä kielentilaa olen ajatellut, koska hevonen tosiaan on 185cm iso ja voidaan olettaa, että on myös iso kieli, joka sitten vaatii tilaa (näin suositteli myös hammaskirurgi, joka viimeksi tarkisti suun). :) Terapia kanki ei ole sallittu kisoissa, joten se on poissa laskuista, mutta mitä suosittelisit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No eihän mun olis mitään ideaa kokeilla sellaista kuolainta joka ei ole kisoissa sallittu ;) srl:n sivuilta löytyy säännöt mitkä kuolaimet ovat sallitut ja mitkä ei joten katso sieltä. suosittelen että kokeilen eri kuolaimia, vaan sen kautta voi löytää sopivan, ja kannattaa kokeilla monta kertaa peräkkäin koska hevonen voi tosiaan olla ihan eri ekalla kerralla kun kokeilee ennen kun on tottunut kuolaimeen. Korkea kielentila ei ole hevoselle kiltti joten suosittelisin matalaa mutta leveää kielentilaa :) on toki vaikea sanoa mikä sopii toiselle hevoselle näkemättä mutta kannattaa vaan kokeilla, esim Reunoksella on sprengerin testi center, sieltä saa viikoksi kokeilla kuolaimen 10 eurolla!

   Radera
  2. Okei, kiitoksia paljon! Otankin sitten piakkoin yhteyttä tuonne Reunokselle! :)

   Radera
  3. Olen luullut, että terapiakanki olisi sallittu koulukilpailuissa!

   Radera
  4. Munkin mielestä se on sallittu? Ainakin tiedän ihmisiä jotka sillä on kisannu ja useinhan kuolaimet tarkistetaankin :)

   Radera
 2. Mistä sait tuon HO-kuolaimen testattavaksi? :) oliko reunoksella sitä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onnekseni kaverilla on tuo kuolain niin sain sen häneltä, ei ollut reunoksella eikä hipposportissa että sais kokeiluun :/

   Radera
 3. miksi on hyvä että hevosen suu vaahtoaa ratsastaessa? :) onko silloin jotain vikaa jos Ei vaahtoa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kun suu vaahtoaa niin hevonen on rento suustaan ja niskastaan ja "luottaa" rats käteen, jos ei vaahtoa niin on huono juttu silloin se ei käytä suuta oikeen :)

   Radera
  2. Mutta olen myös kuullut, että kun suu vaahtoaa paljon niin se on myös yksi merkki vatsahaavaan? Eli jos hevoseni suu vaahtoaa, kannattaako mun siis olla iloinen vai huolestua? :o

   Radera
  3. kannattaa todellakin huolestua jos suu vaahtoaa karsinassa tai tarhassa, mutta ratsastaessa se on täysin normaalia ja erittäin toivottua :) (katso esim gp hevosia kuinka niitten suu vaahtoaa tosi paljon)

   Radera
 4. Hei, oisko sulla mitään erikois vinkkejä miten sais heppaan reippautta ja omaa moottoria lisättyä? Hevonen lisäksi vielä herkkä suusta joten pitää olla tosi tarkkana ja pienentää käsi apuja kun taas pohkeet eivät meinaa millään läpi :"D istunnalla reipppautta saa vähän mutta haluaisin että heppa ois herkkä joka avulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näihin on aina vaikea vastata näkemättä hevosta, mutta ehkä hevosella ei vielä ole tarpeeksi voimaa? ehkä siltä ei ole vaadittu niin paljon eikä ole oppinut kulkemaan omalla moottorilla ? yritän itse olla tarkka mutta nopea oman pohkeen kanssa, eli vaadi että hevonen reagoi nopeasta pohkeesta eteen, heti kun reagoit pohje irti. jos haluaa herkän hevosen niin pitää itse olla erittäin johdonmukainen kun käyttää apuja ja näyttää hevoselle että haluaa sen reagoivan heti, ja myös kiittää sitä ( =lakkaa vaikuttamasta) kun se reagoi toivotulla tavalla :)

   Radera
 5. Musta se Bemelman näytti kuvassa tosi korkealta verrattuna tohon Sprengeriin, voisko se olla siitä kiinni? Toivottavasti tuo nyt toimii ja saat hommattua Zebbelle hyvän kuolaimen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se oli juu korkeampi, tämä HO näyttää jotenkin kyllä kiltimmältä, toivotaan että tää olis se sopiva :)

   Radera
 6. moi! osaatko sanoa mistä johtuu, että hevonen aukaisee suuta ja maiskuttelee kuolaimia ratsastaessa? ei kuitenkaan pure kuolainta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosi vaikea sanoa näin vaan, mutta pyydä valmentajaasi katsomaan että kuolaimet ja suitset istuvat oikeen ja että itse olet vakaa mutta pehmeä käden kanssa. yksi vaihtoehto myös tarksitaa hevosen suu eläinlääkärillä, hevosethan pitää raspata ja huoltaa suu vähintään kerran vuodessa :)

   Radera