Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 8 januari 2014

Rento ja venyttävä jumppapäivä!

Tänään hepoilla oli vahvistava ja irrottava jumppapäivä. Yritän silloin saada hevosen mahdollisimman rennoksi ja mahdollisimman alas niskastaan ja samalla mahdollisimman ylös selän kanssa. Tarkoitus että hevonen oikeasti venyttäisi ylälinjaa ja selkä tulisi oikeen ylös. Taivutan niitä tosi paljon myös koko rungosta mutta myös kaulasta. Tässä pitää toki olla todella todella tarkka että aina on kevyt käden kanssa ja että hevonen taipuu rentona, näin lihakset venyy ja jumppaa hyvin. Hilton oli ihan maaginen!! Sain sen niin hyvin irti joka paikasta ja se oli niin rento että korvat vaan roikkui, todella ihana fiilis. Vaikka teinkin ihan "tylsää" työtä, paljon ympyröillä ja vähän väistöjä ja vastalaukkaa niin se oli ihan hikinen 40min jälkeen, vaikka tosiaan ratsastin sitä vaan todella rennoksi. Se on kuitenkin rankkaa työtä kun liikkuu oikeenpäin tuossa matalassa muodossa.Zebbe oli taas sata kertaa parempi kun oli nivelet päällä, mutta täytyy nyt kyllä syyttää vähän itseäni siitä miks se ei mee kangilla yhtä hyvin, kun luulen että ratsastan itse vähän eri tavalla kun on kanget päällä kun alitajuisesti olen itse vahvempi ja passiivisempi kädellä kun mitä olen nivelillä kun jo odotan että Zebbekin on vahvempi. En tiedä, mutta sellainen ajatus tuli tänään mun päähän kun ratsastin. Luulen myös että otan liian lyhkäset ohjat kangilla ja sen takia tuun yläkropan kanssa liian eteen. Nivelillä istun paljon paremmin alas satulaan. Oli kuitenkin superkiva huomata kuinka hyvin Zebben suu taas toimi ja kuinka rento se oli niskastaan ja oli mukavan pehmeä ja letkeä. Täytyy huomenna yrittää muistaa tämä juttu kun meen taas kangilla jos saisin eroa Zebbeen jos itse skarppaan ja yritän ratsastaa samalla tavalla kuin nivelillä!

Huomenna tosiaan mennään Seinäjoelle ratsastamaan täysipitkään maneesiin, tarkoitus olisi Hiltonin kanssa harjoitella sarjoja, Zebben kanssa vähän katsoa linjoja koreografiaan, jos nyt jotain alustavasti sais tehtyä, en voi vielä tehdä sen kanssa esim sulkuja mutta jos nyt saatais joku alku tohon koreografiaan kuitenkin :)  ( kuvia ja videoita toki sitten huomenna tulossa kun Cia tulee mukaan)

Sain vielä toisen ihanan piirrustuksen minusta ja Zebbestä Maija Tolvilta :)

4 kommentarer

  1. Hyvä, että menee hyvin! Olen katsellut nyt jo 5 kuukautta blogiasi ja olen oppinut todella paljon parannettavaa omassa ratsastuksessani ❤

    SvaraRadera
  2. Mielenkiinnosta on pakko kysyä, että meettekö Manunkylän upouuteen maneesiin vai Koivusaloon? :)

    SvaraRadera
  3. Mielenkiinnosta on pakko kysyä, että meettekö Manunkylän upouuteen maneesiin vai Koivusaloon? :)

    SvaraRadera