Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 11 januari 2014

Talvi tuli taas!

Zebbe oli vähän innostuneena kun hain sen sisälle tarhasta.


Ja kylmä oli!! Pidin ensin tunnin maneesilla ja siinähän ehti sitten sopivasti jäätyä, enkä sen jälkeen saanut ratastussaappaita jalkaan :P joten ratsastin sitten tallikengissä vaan mutta silti olin niin jäässä että en oikeen kykenyt "ratsastamaan". Mullahan on ollut paksu toppatakki ja "talvivarustus" päällä tässä kun on ollut + 3-6 asteiset kelit ja silti ollut kylmä, niin nyt kun laski melkeen -10 asteeseen niin en enää kykene :D Zebbe meni sit kuitenkin todella kivasti oli tosi rennon ja letkeän tuntuinen. Huomenna hypätään sitten taas, jee !


Hiltonin otsaan oli satanut lunta < 3 


Maneesiprojektikin edistyy todella hyvin, nyt onkin runko jo pystyssä ja toivon mukaan 5 viikon päästä se olisi jo valmis! sitä odotellessa... Tänään ei ollut mukava ajaa maneesille kun lunta satoi ja tiet oli liukkaita, mun koko traikku oli muutenkin ihan "jäätynyt", käsijarru oli jäänyt päälle joten sain ajaa pari kierrosta parkkipaikalla, sitten sain öljytä kaikki "liikkuvat" osat koska muuten en saanut ovia esim auki.. ONNEKSI meillä on iso lämmin halli kotona joten sain traikun nyt yön yli sinne niin toivottavasti se vähän sulaa siellä huomiseen mennessä ja toimii sitten taas normaalisti.

Maneesi on nyt tässä vaiheessa.


Sain muuten nyt rehattua kamerani fotoliikkeeseen ja ne putsasi sen ja totesi että tuo mun Sigma-objektiivi on rikki joten tilattiin mulle uusi jonka pitäisi olla valovoimasempi kuin tuo Sigma ja pitäisi soveltua hevosten kuvaamiseen sekä maneesissa että ulkona :) merkki on Tamron ja se olikin valittu vuoden objektiiviksi joten toivotaan että saisin sillä sitten otettua vähän parempia kuvia!! Lupaan yrittää saada jonkun kuvaamaan mua ja hevosia ensi viikolla kunhan se saapuu ;)

27 kommentarer

 1. Mitkä "suojat" hevosillasi on jalassa tarhassa? :) kauniita hevosia sinulla ja olet tosi osaava ratsastaja! kiva lukea blogisi kautta arkeasi hevostesi kanssa, kun ratsastuksesi on ns laadukkaamman oloista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niillä on nyt talvi-aikaan (hokit) BR:n pro max suojat ja eskadronin lampaankarvabootsit :) kiva että tykkäät blogistani, kiitos :)

   Radera
 2. Millä kameralla kuvaat?? Ihana blogi ja oot tosi hyvä bloggaaja! Ihania heppoja + oot tosi hyvä ratsastaja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sony Alpha :) kiitos kiva että tykkäät :)

   Radera
 3. Rehata = seota, pillastua

  SvaraRadera
  Svar
  1. ? Ehkä tosta lauseesta silti sai selvää mitä tarkotin , oon tosiaan äidinkieleltäni suomenruots joten kirjoitus vikoja tulee aina välillä, kiitti korjaukseSta :)

   Radera
  2. "Sain muuten nyt rehattua kamerani fotoliikkeeseen ja ne putsasi sen ja totesi että tuo mun Sigma-objektiivi on rikki joten tilattiin mulle uusi jonka pitäisi olla valovoimasempi kuin tuo Sigma ja pitäisi soveltua hevosten kuvaamiseen sekä maneesissa että ulkona :)"

   Ihan oikein Sofia on tuossa kirjoittanut. Rehata tarkoittaa samaa kuin raahata/viedä ja taitaa olla etenkin Pohjanmaalla käytetty murresana. :)

   Radera
  3. Anteeksi, siis Sophia tietenkin. :)

   Radera
 4. Rehata on ihan normaali sana ainakin Porin seudulla ;) Kiva ja mielenkiintoinen blogi.

  SvaraRadera
 5. Kiva tämmönen lyhyt kuulumispostaus vaihteeksi. Noi tarhakuvat oli kivoja, niitä vois olla useamminkin ;)

  SvaraRadera
 6. Tuleeko tuo maneesi vain sinun käyttöön? Onko se siis sinun oma? Kiva blogi ja söpöjä heppoja!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. eeei ole :) se siis rakennetaan tuolla tallilla missä mun hevoset asustavat ja se on sellainen 30 hevosen talli :)

   Radera
 7. Ovatko hevoset vai koulu sinulle tärkeämpi tällä hetkellä? Perustele.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tottakai hevoset :D mutta siis kyllä kouluhommat ovat tärkeämmät tällä hetkellä koska haluan valmistua nyt kesäksi.

   Radera
 8. Kiva tämä postaus :) onko tuo maneesi teidän tallin (siis siellä missä H ja Z asustelee) ? Ja minkälaisen objektiivin ostit? :) itsellä myös joku Tamronin jolla olen ihan ok kuvia saanut maneesissa, ulkona todella hyviä! :D

  SvaraRadera
 9. Ei tuolla samalla tallilla sattumoisin ole nuori heppa Cheeru ja omistaja on anna, punaset hiukset?

  SvaraRadera
 10. Eikää, ihana toi Hiltonin osta :3 Mut tosi kiva blogi sulla ja toivottavast maneesi valmistuis pian :))

  SvaraRadera
 11. Hehe, meillä on täällä Lapissa nyt -24 astetta pakkasta (tuulen kanssa pakkanen tuntuu -30 asteiselta)hyvin tarkenee ratsastaa. :) Alkuun tuntui että kylmä menee luihin ja ytimiin mutta sitten kun pari päivää totuttelee, niin ei se tunnu läheskään enää niin pahalta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyi kuulostaa kylmältä :p ehkä mäkin totun pikkuhiljaa :)

   Radera
 12. Mulla on kans yks tamronin f/2.8 objektiivi, se on kyllä niiin karsia kun olla ja voi :D Tarkennus takkuaa välillä joten liikkuvien kohteiden kuvaus tosi vaikeaa. On siis alkuperä ominaisuus tässä mun mallissa.. Vaihtasin sen heti pari kertaa kalliimpaan jos tässä rikastuisi ensteks..

  SvaraRadera
  Svar
  1. No voi harmi :/ mä nyt toivon että mun oma olis vähän parempi, sitä ne nyt suositteli mulle tuolla kaupassa. Saa nähdä :)

   Radera
 13. Just ajattelin, et ei taitais Sophia tareta täällä pohjosessa ollenkaan. :) Meillä oli tänään vain 18 astetta pakkasta, mikä on ihan perus, hepat silti liikkuu. Sophia kirjoitti että kun menee likelle -10 ei tarkene enää, niin tuntuu vähän hassulle. Ainakin minusta, kun käyn vielä yli 25 asteen pakkasilla käyntimaastoja. :D (ja olen pitänyt ratsastustuntejakin -28 asteilla tallinomistajan tahdosta. Sillon oli kylmä olla kentällä!) Mutta näin me ollaan erilaisia kaikki. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apua! Nostan kyllä hattua sulle että noin kylmässä tarkenet :) oon kyllä ite kunnon vilukissa :p mutta kyllähän noihin pakkasiin tottuu toki, viime talvena kun oli niin kylmä niin ratsastin kyllä -15 asteessa vielä mut siinä meneekin se mun raja sitten ;)

   Radera
 14. Hei! Tiesitkö muuten, että kopissahan ei kuuluisi pitää käsijarrua kopin ollessa paikoillaan? Käsijarrun sijaan kuuluisi käyttää kiiloja ym laudanpätkiä ja toki mahdollisimman tasaista alustaa, joilla varmistetaan kopin paikallaan pysyminen.

  Tällä tavoin käsijarrun käyttöikä pitenee ja luultavasti se ei jäädykään sitten niin helposti. Siitä en ole täysin varma, mutta tämän ohjeen kuulin oman koppimme myyjältä. Harva kopin omistaja sitä vaan tuntuu tietävän/käyttävän, sillä useastihan kopit seisovat rivissä käsijarrut päällä :)

  SvaraRadera
 15. Se pakkanen on vähän erilaista eri puolilla Suomea ;) Täällä Helsingin lähellä -25 tuntuu todella jäätävältä, mutta jossain Kainuun korkeudella esimerkiksi se tuntuu paljon siedettävämmältä.

  En ole mäkään ennen kuullut rehaamisesta, nää on näitä murrejuttuja :D

  SvaraRadera
 16. Saako kysyä, mikä loimi zebbellä on noissa kuvissa?

  SvaraRadera