Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 20 januari 2014

Uusi viikko alkakoon!

Olipas ihanaa kun mittari näytti tänään "vaan" -12, ei muuta kun traikku hallista auton perään ja sitten maneesille! Hiltonin jumppasin oikeen kunnolla läpi koko kropan, oli tosi kivan tuntuinen vaikka sitä onkin lähinnä vaan juoksutettu kevyeesti koko viime viikko pakkasten takia. En ratsastanut kovin kauan kun ei olla hetkeen tehty kunnolla töitä, ehkä joku 35min poislukien alku- ja loppuverkat.
Tämmösessä muodossa ratsastan kun teen "jumpan", tässä koko ylälinja nousee hyvin ja hevonen käyttää koko kroppaa ja "venyy" hyvin, tästä sitten paljon asetuksia molempiin suuntiin, väistöjä,kaarevia uria jne :)

Zebbelle laitoin taas kanget kun haluan toki kokeilla niitä mahdollisimman paljon nyt kun ne kerran on lainassa. Zebbe on ollut joka ikinen kerta todella todella hyvä näillä kuolaimilla joten veikkaan että nämä pitää nyt kyllä ostaa!! Se on ihanan pehmeä niskastaan eikä vastusta kuolainta nojaamalla siihen tai nostamalla kielen pois kuolaimen alta, näitä molempiahan se on tehnyt vanhalla kangella, eniten se että se lähtee nojaamaan siihen ja on silloin TODELLA vahva edestä.

Jumppasin sitä enimmäkseen tänään ja aloitin vähän sulkutaivutuksilla, oikealle tuntuu että ei ole mitään ongelmia mutta vasemmalle sen on todella todella vaikea taipua ja lähtee siinä helposti vaan juoksemaan mun vasemman asetuksen läpi. Tein sitten niin että aloitin laukkasulkujen kanssa ( ne on helpommat) ja tein sulun sisällä siirtymisen käyntiin (jatkoin koko ajan sulussa vaikka tein siirtymisen), sulun alussa, keskellä ja just ennen uraa. Näin sain sen tosi nopeasti kantamaan eikä se enää yrittänyt lähteä karkuun asetuksesta. Ravissa tein samaa, tässä se ei vaan pysty taipumaan "normaalisti" vielä mutta tärkeintä nyt että saan sen pysymään rentona siinä vasemmassa asetuksessa ja liikkumaan sivulle, vaikka edes vähän.

Veikkaan että tällä viikolla tulen ratsastamaan eniten kotona, ainakin ti-to kun minulla on perjantaina tentti mihin täytyy lukea ja tuo maneesille ajaminen kun lähden maneesille niin koko keikka kestää aina sellaiset 5 tuntia joten ei nyt oikeen ole siihen aikaa :P ehkä sitten vois taas ottaa vloppuna kolmen päivän putki maneesille. Onneks kenttä on kotona sen verran hyvässä kunnossa että siellä voi vähän kevyeesti liikuttaa ravissa ja laukassa kuitenkin.

27 kommentarer

 1. Kun käyt molempien kanssa maneesilla niin odottaako toinen aina kopis? :D

  SvaraRadera
 2. Miten teillä on kenttä noin hyvässä kunnossa, että siinä voi laukata jne? Meillä on jäätynyt koppurakenttä, jossa ei ei uskalla kuin vähän kävellä :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, en tiedä , kai sitä on hyvin hoidettu :p muistaakseni se tasoitettiin just ennen ku pakkaset alkoi niin se auttoi hyvin, ja lunta on tullu silleen sopivasti, toinen kenttä
   Mille ei tehty mitään on sit ihan hirvee eikä siinä voi edes kävellä :p

   Radera
 3. Kiva postaus ,ja ihanat kuvat :)

  SvaraRadera
 4. Ihanaa, että olette nyt Zebben kanssa löytäneet sopivat kuolaimet! Pääsette taas treenaamaan ja kisaamaan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo todellakin :) ja onneks on vielä vajaa 4kk aikaa treenata ekoihin kisoihin :)

   Radera
 5. Ihanat kuvat, menette niin superhyvin! Zebbe on best!

  SvaraRadera
 6. mikä objektiivi se uus on?

  SvaraRadera
 7. onko zebbellä tarkotuksella vaan 3 puutsia vai onko yks vaan tippunu? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo ei oo tarkotuksella :P yks tippui kun oli niin kylmä et ne suojatkin jäätyi ihan kivikoviks :P

   Radera
 8. Mitä vinkkejä osaisit antaa vanhan ponin kanssa jota käyn vuokraamassa, poni pitäisi ratsastaa eteen alas mutta se on tosi säiky jonka vuoksi en saa ratsastaa ihan niin pitkällä ohjalla kun sinä. Lisäksi poni nostaa puolipidätteestäkin päänsä ylös vastustaakseen pidätettä. Treenivinkkejä?????

  SvaraRadera
 9. Siis kestääkö teiltä ajaa 5 tuntia maneesille? :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä ihmettelin samaa, käyt suht usein, ni aattelin että vartti-puol tuntia...
   Voisitko Sophia tehdä joskus postauksen kankikuolaimilla ratsastamisesta (mitä ottaa huomioon ekoilla kertaa yms..)

   Radera
  2. Oho pyydän anteeks mun huonosti kirjoitetun lauseen :P mitä siis tarkoitin on että mulla kestää 5 tuntia siitä kun lähden kotiovesta ulos ja olen takaisin kotona, silloin kun lähden maneesille. Itse ajaaminen tallilta maneesille kestää 30min :) jos ajaisin 5 tuntia ajaisin Helsinkiin asti täältä Vaasasta :P

   Radera
  3. jaaa, no sitten! :D

   Radera
 10. Miten sä pystyt ratsastamaan tuolla vaatetuksella? :O
  Nahkasaappailla metalli jalustimilla ja eikai tuonne fleecenkään alle voi kovin montaa paitaa mahtua!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihan hyvin :) saappaisiin mahtuu normisukat + paksut villasukat, ja softshellhousujen alle kahdet villasukkahousut, paitoja on 3 ja niistä 2 oikeen paksuja ja sitten vielä toppaliivi siihen päälle, kyllä tarkenee :) ainut että sormet jäätyi tossa mutta muuten oli ihan jees :P

   Radera
 11. onko kansallisella tasolla paljon vaativampaa kisata kuin aluetasolla? onko kisasysteemi sama? vähän jännittää kun olisin tällä kaudella siirtymässä kansalliselle tasolle. ollaan kyllä sijotuttu jokaisessa heA luokassa n 65% tuloksilla ja talvi treenattu tavoitteena vaB, mutta pelottaa ettei saataisi edes 55% heA:sta kansallisella tasolla :D maidän alueella ainakin kaikki seuraa ja arvostelee kauheasti kansallista kisaavia..

  SvaraRadera
  Svar
  1. No se riippuu paljon siitä että missä päin suomena menee niitä kansallisa. Taso pohjoisessa on tosi alhainen ja siellä kisat vastaavat hyvin aluetasoa mun mielestä, eteläsuomen kansalliset ovat kaikista tasokkaimmat ja ero aluekisoihin on siellä aika suuri. Jos vertaan omia tuloksiani esim viime kaudella Hiltonin kanssa aluetasolla ja kansallisella niin heittää ehkä 1-2%, aluetasolla saa vähän helpommin pisteitä. Mutta kaikki riippuu aina tuomareista toki ja se että missä päin suomea kisaa :) jos olet saanut aluetasolta jokaiselta startilta 65% niin voit ihan hyvin mielin mennä kansallisiin :) tsemppiä tulevaan kauteen!

   Radera
 12. Tuossa ensimmäisessä kuvassa Zeppe näyttää niin rennolta ja teidän työskentely helpolta. :D Olet tehnyt upeaa työtä ja itse olen saanut niin paljon hyviä vinkkejä tästä sun blogista oman hevosen kanssa työskentelyyn. Kiitos siitä. :D Oma tammani jännittyy helposti niskastaan ja sillon hän on täysin ilmaa edestä. Olen itse kouluttanut tammani ja niska oli suuri kompastuskivi hevosen ollessa nuori. Se oli jopa syy etten käynyt kuin parit koulukisat, esteet osoittautuikin neidille mieleisiksi ja siinä kisattiin melko menestyksekkäästi aina metriin saakka. Kouluratsastus on kuitenkin ollut lähempänä omaa sydäntä ja niinpä heppani jäi paremmaksi harrastehevoseksi. Nyt tammani on jo 18-vuotias eläkeläinen, mutta vieläkin silloin tällöin niska on meidän ongelma. Kiitos kuitenkin sinun blogisi ongelma ei ole enään niin suuri. :D

  SvaraRadera
 13. Saanko tehä sulle bannerin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voithan sä tehdä jos haluat :) mä kyllä tykkään tosi paljon tästä nykyisestä mutta voihan sitä vaihdella aina välillä :)

   Radera
 14. okei

  Komman kun on valmis! :)

  SvaraRadera
 15. Banneri valmis. :) Nopeati tein, mutta eihän niitä nyt kauaa tarvia tehdä, että tulisi kivoja! :P

  http://omahevoselamani.blogspot.fi/p/banneripaja.html

  SvaraRadera
 16. Mukavan näköinen "jumppamuoto" :-)

  SvaraRadera
 17. Banneri olis valmis. :)

  Osoitteessa omahevoselamani.blogspot.fi

  Siellä banneripajassa.

  SvaraRadera