Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 27 januari 2014

Hymy huulilla taas!

Ilmeisesti pieni talviloma on tehnyt sekä mulle että hevosille tosi hyvää, koska tuntuu että ollaan kaikki kolme nyt oikeen hyvässä vedossa :P Ratsastin molemmat tänään taas nivelillä ja Hiltonin jumppasin ensin huolella koko kropan läpi ja sen jälkeen tehtiin vähän "puntti-ravia" eli tosi tosi pientä ravia missä hevosen pitää oikeesti olla takosan päällä mutta ei siis saa ottaa isoja pitkiä askelia vaan tosi lyhyitä pieniä askelia, ja tämän teen aina matalassa pyöreässä muodossa. Tämä on tosi rankkaa treeniä ja Hilton oli ihan hikinen tämän työn jälkeen, vaikka maneesissa oli -15! Mutta tekee todella hyvää, tässä ne ei pääse "livistämään" vaan lähtemällä ravaamaan isosti vaan koko ajan joutuu työntämään takajaloilta. 

Tämän jälkeen treenattiinkin sitten vähän piruetteja, ja Hiltonilla on nyt kyllä syttynyt joku valo tässä hommassa! Sen on ollut lähes mahdotonta koota piruettilaukkaan ja siitä vielä kääntää, se on mennyt itse ihan lukkoon kun se kokoaa itsensä melkeen solmuun mutta nyt se tajus että ei tarvi liian paljon koota ja saa pysyä rentona, niin sitten onkin tuo kääntäminen tosi helppoa! Eihän tämä vielä lähelläkään täydellistä ole mutta tosi paljon paremmin tekee nyt kuin parisen viikkoa sitten. Käännän vielä ihan vaan isolla ympyrällä, tai kaikista pienin työskentelypiruetti on ehkä 8m voltin kokoinen. Näitä kannattaa tehdä isoina, ettei vaan hevonen opi sitä huonoa tapaa että se vaan heittää itsensä ympäri ja "kaatuu" sisälle. Tosi harvoin teen edes Zebben kaa niin pienet piruetit kuin ne tehdään radalla vaan ne on aina tosi isot kotitreenissä, siinä voi kuitenkin säätää sitä asetusta ja kokoamisastetta ihan eri tavalla ja kontrolloida sen että hevonen pysyy sisäpohkeen ympäri koko ajan.


                  
Zebbe oli taas ihan mieletön < 3 Tein samalla tavalla kuin lauantaina, eli annoin sen vertyä "itsekseen" , isoilla ympyröillä ja vaihtamalla usein suuntaa. Zebbe ravas tänään heti alkuun tosi hienosti läpi selän ja nosti tosi hienosti jalkojaan! Laukkaverkan jälkeen työstettiin sitä ravia taas aika kauan, ja se oli siis melkeen parempi kuin la:na :D Nyt sain sen pysymään paremmin tahdissa pitkiä pätkiä ja se oli todella rento mutta silti aktiivinen ja niska tosi pyöreä ja rento. Työstin kans paljon muuttamalla askelpituutta, sen pystyy kokoamaan tosi helposti passageen ja melkeen piaffiinkin ilman että tahti katoaa ja se pysyy rentona. Tässä pitää nyt vaan jumpata ja vahvistaa sitä niin tuosta ravista tulee oikeesti vielä tosi kiva! Se liikkui tänään jo niin eri tavalla, ja kaikista parasta ja tärkeintä että se on RENTO vaikka pyytääkin vähän isompaa ja näyttävää ravia. 
Oli tosiana kiva kun olin ihan fiiliksissä molempien hevosten ratsastuksen jälkeen, kyllä ne sai paljon taputuksia tänään ja ylimääräisiä sokerinpaloja ;)
Tämän viikon suunnitelma menee niin että huomenna ajattelin mennä kangilla, Zebbelle kokeilen yhtä mun omaa vanhaa suoraa kankea (olen tilannut HO-kangen mutta siinä voi kestää pari viikkoa ennen kuin saan sen ) ja Hiltonin kanssa jatketaan piruettityöskentelyllä. Keskiviikkona olen menossa Cleon (kissani) kanssa Tampereelle tarkistamaan sen sydäntä, jännittää hirveesti mutta se on ollut nyt tosi pirteä ja syö hyvin ja vaikuttaa voivan paljon paremmin kuin ennen ensimmäistä käyntiä joten toivotaan parasta!! Torstaina pitää sitten tehdä oikeen kunnon jumppa (nivelillä) molemmille, ja perjantaina riippuen miltä ne tuntuu torstaina teen taas jumpan tai sitten vähän vaativampaa työtä. Lauantaina on Markon valmennus molemmilla hevosilla. Päätin tällä kertaa mennä vaan yhden päivän kun mulla on perjantaina synttärit ja muita suunnitteluja sille päivälle, sekä myös sen takia että hevoset ovat olleet vähän kevyeemmällä nyt parisen viikkoa niin se yksi päivä riittää varmaan tällä kertaa :) Kiva saada vähän apua Markolta Zebben raviin ja Hiltonin piruetteihin taas ja nähdä ollaanko menossa oikeaan suuntaan!               

3 kommentarer

 1. Laittaisitko Markon aikatauluja sitten taas, kun vahvistuvat? =)

  SvaraRadera
 2. Blogiasi on ilo seurata,jonkunaikaa jo satunnaisesti seurannut,nyt liityin lukiaksi :)!

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  SvaraRadera
 3. Hei, teetkö paljon lonkankoukistajia avaavia venytyksiä tai lantionliikkuvuuteen vaikuttavia venytyksiä?

  SvaraRadera