Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 15 januari 2014

Uusi objektiivi pääsi tositoimiin!

Tänään pääsinkin hakemaan uuden objektiivini, ja se pääsikin sitten tänään illalla tositoimiin kun käytiin Annun kanssa maneesilla. Eilen hepat sai taas säännöllisen akupunktionsa ja sain käskyn ratsastaa Zebbe tänään. Se tuntui yhtä hyvältä kun viimeksi kun sitä ei tarvinnut hoitaa mutta kun se on ollut vähän hankala aina asettaa vasemmalle, esim vasemmat suluthan ei toimi lainkaan niin yritin nyt vähän selittää sen tilanteen ja sen kun Zebbeä on niin hemmetin hankala ratsastaa kootussa muodossa paino takajaloilla, rentona pidempänähän se on hyvä. Niin katsottiin sen selkä ylhäältäpäin ja huomattiin että se on ristiselän kohdalta oikealta puolelta vähän korkeampi. Sen mukaan miltä se tuntuu ratsastaessa niin epäillään että sillä on syvät lihakset jumissa siinä ja sen takia se kohta vähän "nousee", joten hoidettiin se sitten pitkillä akupunktioneuloilla jotka pääsi hoitamaan niitä syviä lihaksia.

 Ja tänään huomasin kyllä eron!! Se ei ole tietenkään vielä hyvä, mutta paljon parempi  nyt hoidon jälkeen!! Joten tätä hoitoa jatketaan kyllä. Laitoin taas kanget päälle jotta sain kokeiltua taas tuota HO-kankea. Oli taas tosi hyvä suustaan tämän kanssa, tosi rento niskastaan ja kevyt ja suu vaahtosi hyvin. Vielä en uskalla sanoa että tämä olis Zebbelle se sopiva kankikuolain mutta erittäin lupaavalta näyttää. Vielä pitää kokeilla ainakin 2-3 kertaa ennen kuin osaan varmasti sanoa.

Hilton hoidettiin myös eilen, sekin oli hyvässä kunnossa vähän sillä oli lihaskireyttä treenin takia mutta tasapuolisesti koko kropassa joten se vaan tarkoittaa että se työskentelee hyvin. Sen takia kuitenkin se pääsi vaan juoksutukseen tänään kotona ulkokentällä, oli ollut melkeen liiankin rento Cian mukaan :P

Tässä vielä pari kuvaa mitkä Anna-Karin Åkers otti mun kameralla ja siis tällä uudella objektiivilla ( maneesi on superpimeä joten olin todella tyytyväinen että kuitenkin kuvat nyt olivat niin paljon paremmat kun vanhalla objektiivilla! ) EDIT: Hemmetin blogger taas muokkaa kuvat automaattisesti p*ska laatuisiksi :( :(  (miks niistä tulee näin "piirretyn" näköiset?? ei nimittäin ole koneella tämän näköiset :/
(16.1.2014) No niin nyt on korjattu nuo asetukset, jee kiitos paljon avusta!!! :)
18 kommentarer

 1. Ainakin omalla koneella näyttää kuvat tässä paremmilta, kuin mitkä otettu vanhalla objektiivilla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onhan ne juu paremmat mutta ärsyttää kun bloggeri pilaa nää kuvat silti kun ne on oikeasti kyllä paljon selvemmät kun nuo ylläolevat :P

   Radera
 2. Samaa vikaa omassa blogissa, blogger pilaa täysin laadullisesti hyvät kuvat ... Tai osan, ei kaikkia! En voi käsittää ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tosi outoa kyllä, mun mielestä blogger ei tehnyt tätä aikasemmin :/ tosi ärsyttävää kun satsaa hyvälaatuisiin kuviin mutta sit blogger silti pilaa ne :P

   Radera
 3. Jos haluat kuvat mahdollisimman hyvälaatuisena niin tässä keinot, jota suosittelen ja, joita käytetään paljon "kuvabloggaajien" keskuudessa!

  1. Lataa kuvat sen kokoisena kuin laitat ne postaukseenkin. Eli jos postauksessa kuvan leveys on 640px niin muuta kuvat koneella jo sen kokoiseksi. Bloggerin "pienennystyökalu" mössää kuvia paljon.
  2. Lataa kuvat Dropboxin kautta ja lisää linkit postaukseen (kuvina tietenkin), älä lataa bloggerin kuvantuontityökalulla.

  Työllistäähän tuo enemmän, mutta täten kuvat saa mahdollisimman hyvälaatuisina. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos tosi paljon vinkeistä :) nyt en vaan oikeen tiedä että miten saan nuo 2 juttua edes tehtyä (en osaa näitä tietokonejuttuja oikeen :p ) pitää yrittää :)

   Radera
  2. Hei hyviä vinkkejä; jos lataa Dropboxin kautta, ei tarvitse pienentää?

   Radera
  3. Kyllä tarvitsee edelleen pienentää, tarkoitin siis noita kahta yhdessä. Sori epäselvyys!
   Vähän niin kuin step 1, step 2. =)

   Radera
 4. Mulla on ihan sama, laatu menee ihan päin jotain. Bra skrivet! :)

  SvaraRadera
 5. http://passionfornails.blogspot.fi/2013/10/picasa-automaattinen-kuvankorjaus.html

  tuolta löytyy ohjeet tähän kuvien laadun huononemisongelmaan! :-)

  SvaraRadera
 6. ridaatko koskaan ilman satulaa :)

  SvaraRadera
 7. Eikös ihan vain Google+ tilin kauttakin voi laittaa bloggerin automaattisen kuvanmuokkauksen pois päältä 😊 se pitäisi löytyä ihan etusivuilta tai ainakin asetuksista.

  SvaraRadera
 8. ootko koskaan menny kummallakaan hevosistasi ilman satulaa?

  SvaraRadera
 9. Miksi et? Etkö siis ole ikinä mennyt kummallakaan hepalla ilman satulaa? :)

  SvaraRadera
 10. Kannattaisi kokeilla viedä Zebbe kiropraktikolle. Meillä oli myös ongelmia kokoamisen kanssa ja oli kuin eri hevonen hoidon jälkeen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on käynyt kiropraktikolla (moffat) mutta en huomannut mitään eroja :/ toki siitä on jo pari vuotta että vois kokeilla uudestaan :)

   Radera