Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 28 januari 2014

Ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti...

Maneesille lähtö tänään oli suunnitelmissa, ja suht kunnon treenit heppojen kanssa kun huomenna lähden Tampereelle.Ulkona oli tosi kylmä (joku -15) eikä hirveesti olis huvittanu lähtee kotoa mutta ei auta. Zebben uusi turparemmi oli vihdoin saapunut Reunokselta, joten pääsin sitäkin testaamaan  ( olin tilannut sille Otto Schumacherin turppiksen joka kapenee sivuille, se on myös todella pehmeä joten pitäisi olla hevoselle tosi mukava).

Kun päästiin maneesille huomasinkin että ihan maneesin lähellä oli alkamassa lätkäpeli, ja voin sanoa että ne meluaa ihan hiton paljon, ja hevoset ovat yleensä aika paniikissa siinä kun ne hakkaa aitaa ja huutaa kun mitkäkin apinat.. Joten ei ollut hirveen kiva peruuttaa Hilton yksin traikusta ulos kun se meinas varmaan 10 kertaa hypätä mun syliin siinä kun oli päässyt ulos traikusta joten ei mitään toivoa että olisin saanut sen rampin takaisin kiinni ( Zebbehän jäi traikkuun). Onneksi meidän tallilta oli porukka ratsastamassa joten sain heiltä sitten apua nostamaan rampin ylös, kiitos teille!! :)

 Ehdin ratsastaa Hiltonia ehkä 15min ravissa, kun muut olivat lähdössä pois. Tuumin siinä hetken että pitäiskö mun lastata Hilton takas traikkuun kun vielä paikalla oli apua, etten sitten jäisi yksin maneesille kahden hevosen kanssa jos Hilton olisi taas mahdoton enkä saisi sitä traikkuun. Päätin olla ottamatta riskiä ja lopetin sitten ratsastuksen niin että sain sen lastattua traikkuun avun kera. Hilton meni tosi nätisti traikkuun eikä edes pelännyt lätkäpelaajia enää :D Luulin että se olisi niin paniikissa että joutuisin lähtemään heti kotiin, ei olis kiva jättää Hiltonia sit vielä yksin traikkuun ihan paniikissa.

Onneks se sitten oli rauhallisesti siinä kun sai Zebbeltä tukea, Zebbe ei piitannut noista sitten yhtään. Joten pääsin sitten ratsastamaan Zebben normaalisti ja se oli pätkittäin ihan super super hyvä!! Ravia taas työstin ja yritän siinä vähän löytää sen ravin, se "loksahtaa" siihen aina välillä ja on silloin ihan maaginen kun se pyöristyy niskasta tosi hyvin,nousee sään kohdalta ja nostaa tosi hienosti jalkoja! Mutta sitten se lähti tänään helposti siitä vähän vahvaksi ja jäykäksi niskastaan ( syy tähän varmaankin se että mulla oli vanha kankikuolain päällä, uusi HO kuolain saapuu toivon mukaan to:na). Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa koko ajan nyt, ja tuo verkkajuttu on niin super Zebbelle! Puolilöysät ohjat vaan ja antaa sen ravailla vähän "itsekseen" noin 10min ennenkuin rupee pikkuhiljaa ottamaan enemmän tuntumaa. Kyllä se siitä, me ollaan edistytty todella paljon tässä talven aikana ja aikaa on vielä ennen ekoja kisoja!! Uskon että tästä tulee vielä oikeen hyvä tästä Zebbe herrasta ;)13 kommentarer

 1. Rinken är lite väl nära manegen ifall att hästen är rädd för ljudet. Men snart har ni egen manege ! Härligt att läsa att ni annars har bra flyt. Ser verkligen framemot att få följa med er tävlingssäsong.Är så inspirerande att du delar med dej av både bra o dåliga dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. den e nog de jo, speciellt om man har någo oerfarna unghästar där :/ men å andra sidan e de bra miljöträning, Hilton märkte också smabbt att de inte var så farlit, så det är väl både på gott och ont :) O tack , kul att höra :)

   Radera
 2. jo så där var det nu de senaste två gångerna till manegen också, bara att det va då vi skulle lasta hem hästarna som de hade match och båd Matti och Robin frös till is så det tog ett litet tag innan vi fick in dem i transporten, spec Matti. Men som tur nu senast brydde hästarna inte sig särskilt mycket i spelandet och då va de dessutom traktoer som "sladda" där på parkeringen så man tänkt nog det ena och det andra ;) Jäkla karlar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo de int så kul alla gånger ti vara där :P men å nadra sidan e de jäkla bra miljöträning för hästarna att vänja sig vid såntdär oljud :)

   Radera
 3. Mä en hirveästi ikinä muista kehua mun suosikkibloggaajia, oon vähän laiska kommentoimaan, mutta tästä tuli jotenkin pakko sanoa että tykkään tosi paljon sun blogista ja just siitä että kirjoitat tuollaisistakin asioista jotka ei mennyt ihan putkeen. Saa mukavan todenmukaisen kuvan siitä, mitä tämä touhu on!

  Ja oon edelleen ihan rakastunut Hiltoniin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi kiitos oikeen paljon , oli tosi mukava lukea kommenttisi :) Ja Hilton kiittää myös ;)

   Radera
 4. Käytkö ihan yksin kahden hevosen kanssa maneesilla niin, että toinen on aina trailerissa toisen ratsastuksen ajan? Itse en ole omien hevosteni kanssa uskaltanut moista koittaa. Blogiasi on mukava lukea ja se on hienosti tehty! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä :) ne on niin tottuneita olemaan traikussa että se ei ole mikään ongelma :) lastaan ne itse myös aina. kiitos :)

   Radera
 5. Mitäs te Tampereelle tuutte?:o :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oltiin kissani kanssa sydänultratutkimuksessa hakametsän eläinklinikalla :)

   Radera
  2. Aa okei :) Ihana blogi, ihana sophia ja ihanat hevoset ♥

   Radera
 6. Hei! Osaisitko kertoa vinkkejä miten ratsastaa suusta "tyhjää" hevosta? Eli että saisin hevosen paremmin tuntumalle?

  Ja tosi hyvä sinun blogisi on! :) Täältä saa aina vinkkejä omiinkin reeneihin!

  SvaraRadera
 7. Ei nyt mitenkään postaukseen liittyvää, mutta osaavatko hevosesi piaffin/passagen? Minusta sinulla on todella hyvä blogi ja olet todella inspiroiva ihminen, onnea kisakaudelle!

  SvaraRadera