Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 6 januari 2014

LoppuSlut & vähän koulutreeneistä

Tänään alkoi omat treenit taas, kävin salilla spinningtunnilla ja core-tunnilla, 1002kcal poltin 1h ja 50min:ssa :O aika hurjaa! Sen päälle vielä 2 tuntia ratsastusta niin kyllä luulen että tänään on treenattu kroppaa aika hyvin, olo on kyllä sen mukainen kans, en tiedä pääsenkö sohvalta enää ylös :P

Lauantaina Anna-Karin Åkers otti vähän kuvia minusta ja hevosistani maneesilla, täytyy kyllä sanoa että olin itse vähän hämmästynyt jopa että kuinka paljon lihaksia Hilton on taas saanut! Se on niin hieno poika < 3 (kaikki kuvat ovat siis lauantailta, Tack ännu Annu för dom fina bilderna :) )
Menin sekä la että tänään kangilla, Zebbellä Bemelmanilla. Tänään kyllä tuli "vanha" Zebbe esille ; makas kädellä ja oli vahva :/ joten en usko että tuo Bemelman on meille kuitenkaan se sopiva kuolain..Pieniä pätkiä sain sen ravissa hyväksi mutta se tuntui taas jännittyneltä ja ihan perusjutut oli hankalat :/ Yritin tänään työstää vaan melkeen ravia ja tosiaan pätkittäin se "irtoaa" sieltä ja tuntuu silloin kivalta mutta on todella hankalaa päästä sinne pisteeseen asti. Tunsin kuitenkin että pääsen nyt paljon paremmin vaikuttamaan siihen ravissa ja pitää vaan jaksaa työstää sitä ravia nyt todella paljon, koska muuten se ei mutuu paremmaksi. Lauantaina ratsastin Zebbeä vaan oikeen rennoksi enkä pistänyt mitään "paineita" siihen, oli silloin hyvä! Heti kun rupeaa vaatimaan vähän enemmän kokoamista niin se on hankalaa. No mutta me jatketaan ja jatketaan kuolaimen etsintää! Ajattelin vielä kuitenkin kokeilla yhdistelmää Zebben oma bridong ja Bemelman, nyt on ollut Hiltonin bridong jonka katoin tänään että se on sille liian pitkä niin voi olla että se ei sen takia oikeen tykkää :PHilton meni aivan mahtavan hyvin taas tänään, niinkuin lauantaina. Tein molempien kanssa tänään aika pitkät treenit, ja työstin eniten ravissa. Hiltonin kanssa tehtiin jonkin verran sulkuja jotka oli aivan superhienon näköiset kun katsoin peilistä! Se taipuu hyvin ja astuu todella hienosti ristiin. Ravi on muutenkin todella todella hyvä nyt, kiva kun sitä voi säätää ja lyhentää ihan niinkuin itse haluaa, ilman että se menettää tahdin.

Ajattelin nyt hetken aikaa työstää ravia taas vähän enemmän kun tuntuu että ollaan vähän liian paljon keskitytty vaan siihen piruettilaukkaan. Kyllä se tulee sieltä mutta pitää välillä vähän malttaa ja tehdä jotain muuta ettei tuu Hiltonille liian hankalaksi. Tein kuitenkin toki laukassa vähän kokoamisia piruettilaukkaan mutta lyhyitä pätkiä vaan ja suoralla uralla, teki ne tosi hyvin! Hilton oli ainakin todella tyytyväinen itseensä treenin jälkeen ja se on aina kiva :)

22 kommentarer

 1. Sun hevoset on niiiiin hienoja, ja ratsastat niitä tosi hyvin ja monipuolisesti :) Täällä yksi, joka haluaisi nähdä teidät ihan livenä, mut välimatkaa on ihan tooooosi paljon (täällä itä-suomessa kun ollaan) :P Oot kyllä tehny hienoo työtä molempien hevosten kanssa!

  SvaraRadera
 2. Kiva postaus ja toosii hyvin ratsastat! :)

  SvaraRadera
 3. Kuinka pitkä sä oot?:) paljoko säkää hevosilla? Laitoin kysymyspostaukseenki mut joko ei tullu sinne tai en bongannu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. oon 174cm ja hilton 180cm, zebbe ehkä vähän vajaa 170 cm :)

   Radera
 4. Aika magee toi yks laukkakuva, jossa näkee, että Hilton on oikeesti takajaloillaan!

  SvaraRadera
 5. Millainen kanki Hiltonilla on? Ratsastat tosi kauniisti! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. sillä on ihan sellainen "perus"kanki, matala mutta leveä kielentila :) ja kiitos :)

   Radera
 6. Mistä tietää kuinka tiukalle kankiketju kuuluu laittaa? Joku joskus puhui jostain kolmiosta, joka muodostuu ketjusta ja jostain..oletko kuullut siitä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ketju on oikealla kireydellä kun hevosen suupielen ja kankikuolaimen välinen kulma on n. 45 astetta ja ketju siinä vaiheessa osuu leukaan, ts. ei anna kuolaimen kääntyä tuon asteen "yli".

   Radera
  2. jep tuo 45 astetta on se virallinen "sääntö", mutta toki aina voi olla hevoskohtaisia eroja, mutta ei kannata jättää liian löysälle, silloin kanki menee läpi. liian tiukka kankiketju ei sekään ole hyväksi.

   Radera
  3. Eri ano kuin eka..
   Itselläni ei ole mitää kokemusta kangista mutta rupesi kiinnostamaan, onko tuo kulma näkyvissä vain silloin kun kankiohja on tuntumalla?

   Radera
  4. on joo, muutenhan se roikkuu samassa "suunnassa" kuin hevosen suu (niinkuin tuossa ylläolevassa kuvassa näkyykin Hiltonilla kun en ole selässä :) ja jos kankiohja roikkuu löysällä se 45 asteen kulma ei toteudu (esim kuvat Zebbestä kun menen kevyttä ravia)

   Radera
 7. hilton on niin hassun näköinen kun etuosa on hyvin massava ja lihaksekas,kun taas takaosa on ihan suippelo lihakseton...

  SvaraRadera
  Svar
  1. siis ihan järkyttävän lihakseton.. ;D

   Radera
  2. Minä taas sanoisin, että hilton on upean massava ja lihaksikas tasapuolisesti ja etenkin takapään lihakset ovat upeat :D
   Minkä kokoiset suitset muuten Hiltonilla on? Kun on kuitenkin aika iso, niin meneekö Full koko vai joudutko metsästämään x-full -kokoa? :)

   Radera
  3. Joo, siis Hilton on tällä hetkellä upeampi kuin koskaan ja todella lihaksikas, anonyymin kommentti oli vaan huono tapa yrittää kirjottaa jotain negatiivistä :P mulla on Hiltonille suitsissa full-koko kun Otto Schumaherilta ei löydy x-fullia, ainakaan tietääkseni, mutta tuo full menee kyllä, mutta riimuissa pitää sitten olla x-full :)

   Radera
 8. Sulla on nyt kyllä tallissa seuraava Totilas,toi hevonen on niin upea!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos kiitos, ohan se ihan kiva heppa <3

   Radera
 9. Hei, tuli mieleeni, että kuinka paksu bridong-kuolain Zebbellä on? Voisiko siitäkin kokeilla ohuempaa versiota, jos moittii, että "tavaraa liikaa" suussa? Tuli vain mieleeni, kun olen lukenut "kankiongelmistanne". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. se on joko 12 tai 14mm, kokeilin itse asiassa hiltonin bridoniga joka on 10mm, mutta se on sitten sentin liian pitkä joten ei istunut sitten suussa oikeen hyvin ;/ mutta olen myös miettinyt samaa asiaa :)

   Radera
 10. Hilton liikkuu aivan mielettömän hienossa ryhdissä paino takaosalla! Aivan upea hevonen. Onko se kevyt ratsastaa, on kuitenkin niin iso ja pitkän mallinen? Onnea tulevalle kisakaudelle, Hilton varmasti näyttää tuomareille taivaan merkit... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) Hilton on itseasiassa todella kevyt ratsastaa, yritänkin itse aina ajatella että ratsastan sen niin pienillä avuilla kuin mahdollista koska jos se menee vahvaksi niin mulla ei ole mitään mahiksia :P se on ihan todella kevyt edestä ja herkkä, ja herkkenee mitä enemmän se saa voimaa ja jaksaa itse :)

   Radera