Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 11 maj 2014

Masentavaa

Virheitä virheiden perään... Eka lisätty ravi-tahtirikkoja, avossa kieli kuolaimen päälle, meni näin avon voltin ja sulun, täysin tyhjä edestä. Pysähdys ja peruutus- ei meinannut sitten millään lähteä peruuttamaan vaikka verkassa teki sen 10 kertaa oikeen nätisti... laukassa teki niin ison mokan kakkosissa että siitä tuli arvosana 2 ja 4. oikea piruetti täysi katastroofi, heitti takaosan vasemmalle. Ei masenna yhtään ei. Munhan pitäis jo olla tottunu tähän että Zebbe ei vaan toimi radalla mutta jotenkin se toivo vaan elää että ehkä se rupeais sujumaan mutta ei. Se ei riitä että mennään kotikisoissa kerran jotenkuten hyvin. Mä en jaksa nyt olla positiivinen koska mä pistän ihan liian paljon aikaa,rahaa ja energiaa tuohon hevoseen ja tuntuu että ei niinkun saa siitä työstä mitään takas. Tää ei aina ole helppoa hommaa.

Onneksi sain vähän piristystä päivään kun tulin kotiin, Tina hyppäs Hiltonilla ja se oli taas ihan super ja niin hemmetin onnellinen :D Onneks mulla on Hilton! Pikkuhiljaa rupeaa kyllä olemaan mitta täys tuon toisen kanssa kun ei hitto vieköön voi toimia silloin kun pitäis.. noh ehkä mä taas nousen tästä masennuksesta ja jaksan sitten taas toivoa ja uskoa että ens vloppuna meillä sujuis..


20 kommentarer

 1. Hiltonin hyppytyyli näyttää ainakin noiden kuvien perusteella parantuneen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo se hyppäs tosi hyvin, lensi oikeen noitten okserien yli :)

   Radera
 2. Ikava kuulla etta meni huonosti Z:n kanssa. toivottavasti viela asiat selviavat...ala anna periksi...jokainen ratsastaja tietaa nama tunteet...

  SvaraRadera
 3. Just meinasin sanoa samaa kuin edellinen :) Hienosti näyttää Hilton hyppäävän! Tsemppiä Zebben kanssa ja älä vielä masennu!

  SvaraRadera
 4. Kyllä ne vastoinkäymiset vielä kääntyy parempaan päin! :)

  SvaraRadera
 5. Vaikka nyt masentaa, varmaan hetken "tuumaustauon" jälkeen jaksat taas muistaa, että olette Zebben kanssa järjestelmällisesti edennyt vaikeampiin luokkiin, eikä tämän päiväiväinenkään suoritus 60 % tulostasolla ole minusta todellakaan mikään "katastrofi"! Hiltonin kanssa moni asia ehkä tuntuu nyt vielä helpommalle, mutta tosiasia on, että Zebben kanssa te olette "raivanneet" Hiltonille helpomman polun kun sinä olet oman opetuspolkusi Z kanssa käynyt jo läpi.

  Rikkeet harmittaa aina, mutta aika moni vetääsillä rikkeettömällä suorituksella maksimissaan sen 60% ja siitä ei enä pääse yli. Jos rikkeitä sisältävällä suorituksella saa tuon kasaan, on vain ajan kysymys kun se rikkeetön rata osuu kohdalle, ja silloin prosentit ovat hyvinkin siellä 70% pinnassa jollei ylikin!

  SvaraRadera
 6. Voi kuule :D Tuo oli niiin tuttu tunne viime vuonna. Hevonen oli varmaan kymmenen kertaa klinikalla ja voi jestas, kuinka paljo rahaa siihen meni ja sitten se sai puolen vuoden saikun.
  Sitten kun se parani, kotona se meni niiiiiin hienosti mutta valmennuksissa (jotka maksoivat ja edelleen maksavat maltaita) ja kisoissa meni iha päin persettä. Jaa-a... Kuinkakohan monta kertaa me edes kiellettiin ulos? Tasommekin laski 80cm (_kuinka_noloa) mutta tänä vuonna alan nähdä sitä valoa tunnelin päässä! :D

  Eli tsemii sulle! Voisi mennä huonomminkin ;)

  SvaraRadera
 7. winners are not those who never fail but those who never quit :) <3

  SvaraRadera
 8. Eikös kannattaisi vaikka laittaa nipsu menemään va:a tjsp ja kattoa voisko se johtua vaikka omasta jännityksestä jota ei huomaa tai zebbe "kusettaa" vai vain osaamattomuudesta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tottakai Zebbe menis hyvin Nipsun kanssa mutta se ei nyt auta tätä mun ongelmaa, mähän haluan että MEILLÄ toimii Zebben kanssa, ja ongelma on kyllä mussa, eikä se auta että mä nään kun joku muu suorittaa sen kanssa täydellisesti, luulen että omat paineet kasvais vaan vielä enemmän :P

   Radera
 9. En halua nyt mitenkään neuvoa tai mitään, mutta mitä jos kokeilisit mennä kerran Zebbellä jonkun helpomman luokan?

  SvaraRadera
 10. Suosittelen kokeilemaan myös ratsastajille suunnattua henkistä valmennusta. Olet tottunut jo, että zebben kanssa tulee radalla epäonnistuminen ja ehkä huomaamattasi sinulla on jo radalle mentäessä huono fiilis minkä hevonen tietysti vaistoaa ja loppu meneekin ihan plörinäksi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tätä mä just mietinkin että vois ehkä oikeasti olla mulle hyvä juttu. Mä annan ihan liian helposti mun ajatusten ja jännityksen ottaa musta vallan, ja se pilaa mun ja hevosen suorituksen täysin.

   Radera
 11. Hilton on kyllä mun suosikki! Se on niiiiin ihana!! <3

  SvaraRadera
 12. Kohtaa vastoinkäymiset kuin oikea kilparatsastaja. Ei se ole hevosen vika ja sä puhut kokoajan "zebbe teki sitä ja tätä". Se hevonen on just niin hyvä kuin sä sen ratsastat.

  Kyllä tiedän miltä tuntuu mutta mieti nyt mitä kaikkea toi hevonen o sulle antanu! Viime vkonloppuna hehkutat maasta taivaaseen ja nyt yks takapakki saa sut epätoivoon. Tsemppiä. Kyllä te vielä homman saatte kuntoon! Sun jännitys tärkeällä radalla varmaan tarttuu nyt tollasseen herkkään hevoseen. Mutta älä anna kaiken masentaa!

  Seuraavan kerran hehkutat kuitenkin kun meni taas niiiiin hyvin! Muista ne hyvät tapahtumat äläkä vaan huonoja! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. juuri näin! mutta mä haluan jakaa täällä sekä ne hyvät että huonot ajatukset. ei mun pää aina toimi niinkun pitäisi, joskus tulee niitä "vääriä" ajatuksia eikä aina voi reagoida niinkuin pitäisi :)

   Radera
 13. Tsemppiä! Itselläni on hieno hevonen, mutta hyvä että saamme 55% tuloksia heB:stä...kaikki mikä kotona onnistuu valuu kisoissa aivan tyhjiin! Toiveissa oli jo viime kesänä startata A.ta ja kehittyä va B....mutta en itse opi näköjään millään vaikka satsaan paljon rahaa valmentautumiseen :( hevonen nappaa kaikki tunteeni välittömästi suoritukseensa ja itse jäykistyn ja olen kuin alkeiskurssilainen aitojen sisällä. hävettää.

  tasoamme ei tietenkään voi verrata mutta piti kertoa, että meillä muillakin on samoja tunteita, itse olen väh. 2 krt kuussa lopettamassa ratsastuksen ja myymässä hevosen, mutta sitten yhdet huiput treenit ja taas jaksaa.

  pitää vaan yrittää!

  SvaraRadera
 14. Tässä lajissa tarvittaisiin niin tosi paljon henkistä valmennusta ratsastajalle!
  Hevoset lukee ihan täysin tutun ihmisen ajatuksia :-) Täysin.

  Henkiseen valmennukseen kiinnitetään aivan liian vähän huomiota ja hyvin monella valmentaja suhde ei ole sitä, mitä se kuuluisi olla!

  SvaraRadera
 15. Itse olen saanut erittäin paljon apua tästä Katri Syvärisen Riding Flow -valmennusohjelmasta http://www.ridingflow.fi/
  On auttanut todella pitämään pään kasassa radalla, vaikka varsinainen jännittäminen ei ollutkaan se isoin juttu. Suosittelen :). Tsemppiä Sophia, sinulla on upeat hevoset ja sinulla rajaton potentiaali, kunhan vain mieli pysyy kyydissä mukana :)

  SvaraRadera
 16. Srln maajoukkueen psyykkinenvalmentaja mia stellberg onTODELLA hyvä ! Ammatiltaan psykologi ja entinen kouluratsastaja. Kannattaa ottaa häneen yhteyttä käsittääkseni ottaa asiakkaita myös maajoukkueiden ulkopuolelta :) vaikuttaa enimmäkseen etelässä mutta kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä osaa varmasti auttaa sinua ! tsemppiä!

  SvaraRadera