Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 5 maj 2014

Tävlingsrapport och veckoplanering!

Lördagens vinst och superfina KL täcket!

Tävlingarna i helgen gick minst sagt över alla mina förväntningar och drömmar, tre starter varav tre vinster!!!  Hilton vann msv B:0 på lördagens regionala tävling, jag var inte nöjd med uppvisningen då han inte var tillräckligt framför skänkeln och bytet höger-vänster blev orent. Orsaken till detta varnog att jag inte hade utrymme att värma upp ordentligt då det var så trångt, fick bara bromsa och stanna Hilton hela tiden då andra ekipage kom i vägen. Så jag fick liksom aldrig "igång" honom, man måste slippa och rida mycket övergångar framåt och tillbaka för att få honom lite kvickare, så med tanke på omständigheterna så kunde han nog inte presterat mycket bättre heller. Resultatet blev 63.6% och räckte till vinst i en klass med 20 ekipage.

Zebbe på lördagen

Hilton på ärevarvet efter lördagens vinst

Hilton på söndagens ärevarv och ett alldeles för litet vinnartäcke ( stl 145cm ;) )Med Zebbe red vi en övningsklass FEI preliminära program för unga ryttare, var han gjorde sin absolut bästa prestation hittills på denna nivå! trots att det var en övningsklass så var det samma domare och dömde som i söndagens nationella Intermediaire, så bedömningen var ändå "äkta". Zebbe fick jättefina poäng, över 67% av en domare, 65% av en och ca 64% av den tredje, sammanlagt blev det 65.55% och personbästa för oss! Gissa hur glad jag blev :) Spelar absolut ingen roll att det inte var en "riktig" tävling då det för mig är absolut viktigast att hitta känslan med Zebbe och få honom att samarbeta med mig och tycka att det är roligt. Han vill ju lite köra sitt eget race på tävling då han ofta vill bli lite stark och tittig och bara springa iväg, han tror väl att den som kommer först i mål vinner ;) men nu var han verkligen med på noterna och jag har fått många aha-upplevelser under helgen hur jag ska värma upp honom på tävling och hur jag ska rida inne på banan.
Zebbe på Intermediaire-banan

Han är en otroligt svår häst att rida, och på tävling blir han typ 10ggr svårare.. Man får liksom inte sluta rida en hundradels sekund heller utan man måste HELA tiden hjälpa honom och rida varenda steg. Det är frågan om extremt små hjälper, så små att dom inte ens syns, men de är extremt viktiga för att han ska hållas "inom ramen". På söndagen red vi en nationell Intermediaire 1, var han inte var riktit lika bra som på lördagen, jag fick inte igenom honom på samma sätt så det gjorde att tex skolorna blev lite för raka ( fick 6or istället för 7or som på lördagen). Men ändå mycket bättre än vad vi presterat tidigare på Intermediaire nivå och det räckte till vinst med 63.6%, det hade jag aldrig trott!! Rekordpoäng för oss på denna nivå också :)

Hilton gick betydligt bättre i söndagens FEI preliminära test för juniorer ( Msv B) men jag saknade ändå lite kvicket i bakbenen och mera snabbhet överlag. Resultatet på lite över 65% räckte till seger även på söndagen!! Helt fantastiskt alltså, har dessutom vunnit 3 otroligt fina pristäcken, favoriterna är Kingslands showrug som får bli Hiltons nya "fintäcke" och Zebbes gråa Equiline-täcke som passar honom perfekt :)

Zebbe på ärevar efter Intermediaire vinsten
På söndag skall vi iväg med Zebbe igen, det är dags för andra deltävlingen i Small Touren i Tammerfors, så en noga veckoplanering inför det:

Eli Zebben viikkosuunnittelu Tampereen kisoja ajatellen:

Maanantai/Måndag: Juoksutus/longering ( & skoning/kengitys)

Tiistai / Tisdag: Vapaapäivä / Ledig ( + muskelunderhållning/lihashuolto)

Keskiviikko / Onsdag : Eteen-alas jumppaa ja avo-sulkutreenit / Låg och rund med fokus på skolorna

Torstai / torsdag: Ohjelmapätkiä / programdelar

Perjantai / Fredag: Ohjelmapätkiä / Programdelar

Lauantai / Lördag: Juoksutus / longering

Sunnuntai / Söndag: Kisat /Tävling Intermediaire 1


Hilton får ta det lite lugnare men vi ska träna lite på kvickheten och bytena. Sen ska han få hoppa också med Tina nån dag :)

Hilton saa pitää vähän rauhallisemman viikon, nopeutta/aktiivisuutta ja vaihtoja ajattelin kuitenkin harjoitella. Hyppäämään Hilton pääsee myös joku päivä tällä viikolla :)

5 kommentarer

 1. Oj, tack att du skrev också på svenska! Grattis, du har fina hästar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga problem, det är nästan lättare att skriva på svenska då det är mitt modersmål ;) o tack så mycket :)

   Radera
 2. Missä ne kisat olivat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaasassa ( Kipassa korsholm) meidän seuran järjestämät.

   Radera
 3. Stort Grattis! Vad fina ni är! :)

  SvaraRadera