Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 23 maj 2014

Valmennus 21.5 ja ilo-uutisia!

Ensin pakko kertoa ne ilo-uutiset... Me ollaan päästy Zebben kanssa mukaan Finnderbyyn, eli päästään debytoimaan kansainvälisellä tasolla ja edustamaan Suomea Small Tour- luokissa!! Kisaan siis perjantaina Prix St Georges luokassa, lauantaina Inter 1 ja sunnuntaina Inter 1 kür :) Olen ihan superiloinen tästä mahdollisuudesta ja tämä tulee olemaan ihan superupea kokemus, ja hyvä testi mun hermoille että kestääkö ne ;)

En ole ikinä edes käynty Finnderbyssä joten oikeen innolla odotan kisoja, parasta on että hyvä ystäväni Tina tulee myös mukaan (joka yleensä hyppää Hiltonilla) joten meillä tulee olemaan ihan sairaan hauska viikonloppu!!! :) En oikeesti malta odottaa! KV-luvat pitäis saada kuntoon ja Zebben FEI-passi uusia, ja mä yritän vielä vähän tehdä küriin muutoksia jotta sais nostettua vaikeustasoa vielä hieman.

Keskiviikkona käytiin Collianderin valmennuksessa molempien hevosten kanssa. Hilton sai paljon kehuja että on mennyt eteenpäin ja liikkuu paljon ryhdikkäämmässä muodossa. Mä tunsin kuitenkin että se oli tosi väsyneen oloinen koko kropastaan, varsinkin takaosastaan, joten luulenpa että Hilton saa nyt 1-2 viikkoa lomaa treeneistä. Nyt tuli yhtäkkiä niin kuumakin ja kisat ovat sille tosi rankat. Se on niin iso hevonen kaikin puolin että sitä ei saa prässätä liikaa.

Zebbe sai kans kehuja että on mennyt paljon eteenpäin, ja minäkin sain kehuja että ratsastan sitä nyt paljon paremmin ;) Onhan se toki aina ratsastajasta kiinni miten hevonen kulkee. Zebben kanssa tehtiin paljon avoja ja sulkuja ja suluissa yritettiin saada takajalat menemään oikeen kunnolla ristiin. Tätä pitää jumpata vielä enemmän jotta arvosanat suluissa nousis vielä.

Eilen käytiin maastolenkillä, ihan vaan kävelyllä ja hepatkin sai syödä vähän vihreetä, ne selvästi nauttivat  :) Tänään pitäis Zebbeä vähän jumpata jotta ollaan sunnuntain Horse Showssa hyvässä vedossa :)

Lopuksi vielä vähän kuvia mitä Cia otti valmennuksesta:


12 kommentarer

 1. Jo kuvista näkee, että Zebbe on ihan selvästi muuttunut! Ryhdikäs ja koottu mutta kuitenkin niin pyöreä! :) Varsinkin noissa Zebben 1. 2. ja 4. kuvassa ihan täydellinen! Tsemppiä :)

  SvaraRadera
 2. Jes, finnderbyssä nähdään! :)

  SvaraRadera
 3. Hei. kuinka korkeita nuo sinun hevosesi ovat? Varsinkin Hilton näyttää todella isolta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton mitattiin 5-vuotiaana 180cm et ehkä vähän yli nyt :) zebbe noin 170cm.

   Radera
 4. Tosi kiva postaus ja ootte tosi hyvän näköisiä! :)

  SvaraRadera
 5. Miten sait ilmoituksen osallistumisoikeudesta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulle soitettiin liitosta :)

   Radera
 6. Hei, osaatko neuvoa mitä eroa on kankikuolaimissa kun toisessa on 7cm pitkät varret ja toisessa 5cm pitkät?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hei, jaksaisitko vastata tähän, kiitos!

   Radera
  2. moi! Hyvä kun muistutit mua :) elikkä mitä pidempi varsi on sen kovempi sen vipuvaikutus on, eli periaatteessa tuo pidempi 7cm on kovempi kuolain kuin 5 cm :)

   Radera
 7. Onnea sulle ja Zebbelle! Näin se työ palkitaan ja eteenpäin menet, vaikka välillä tuntuu niin vaikealle :-) Onnea kisoihin ja muista rento fiilis pään sisällä, niin se tarttuu Zebbeen myös!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) näinhän se menee ja pitää muistaa oppia niistä huonoista suorituksista eikä masentua LIIKAA :P Yritän kyllä parhaani pitää mun omat ajatukset kasassa :)

   Radera