Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 27 maj 2014

Parit videot suorituksista

En ole hetkeen näyttänyt teille videoita meidän suorituksista. Nyt kun Zebbe rupee jo kulkemaan kehtaa ehkä taas näyttää videoitakin ;)Ensin Vaasan kisoista,tämä tosiaan oli harjoitusluokka mutta tuomarit samat kuin seuraavan päivän kansallisen tason Intterissä ( Karppinen, Wennerstrand, Kostiainen) ja tulos oli tosiaan 65,55% ja ohjelma FEI Va A nuorten ratsastajien esiohjelma. Tässä meillä meni eka ravilisäys tosi huonosti, mutta muuten olin oikeenkin tyytyväinen sitten loppuosaan radasta. Aina se voisi olla pehmeämpi, varsinkin suluissa, mutta PALJON ollaan menty eteenpäin kuitenkin ihan vaan tässä kevään aikana :)Seuraavaksi Maarianhaminan Prix St Georges, josta tuli 63.333%. tässä olin oikeen tyytyväinen ravi-ohjelmaan ja takaosankäännöksiin (!!!) harmi että sarjoissa joka kolmannella tuli virhe ( se ei näy hyvin kun tullaan suoraan kameraa kohti mutta joku ihme loikka yhdessä vaihdossa tuli) ja viimeinen vaihto lisätyn jälkeen oli huolimaton. Käyntiä vois parantaa toki todella paljon vielä.Ja last but not least, meidän kür-ohjelma, 64.88%! Harmi että musiikki ei kuulu hirveen hyvin videolla. Tässä olin supertyytyväinen alku-ohjelmaa, sisääntulosta oli jopa 8, sarjat olivat molemmat 7 ja 7.5 väliltä ja lisätty ravi 7( Eli siinä lisätyn ravin jälkeen oltiin yli 70% tuloksessa :P ). Sitten menetän sen edestä lisätyn ravin jälkeen ja se käpertyy liian lyhyeksi edestä ravissa. Käynti-osuus oli hyvä, kootty käynti nyt 7 ja lisätty käynti muistaakseni 6. Laukassa taas väsymyksen huomaa, pirueteissa ei ihan jaksa, niistä saatiin 6 ja suluissa vois olla pehmeämpi. Viimeinen sarja joka toisella oli taas 7 ja loppurysäys oli 6 ja 7 välillä. Viimeinen pysähdys pitää saada paremmin takaosalle vielä :)Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen meidän kehitykseen Zebben kanssa ja on mun mielestä tosi hyvä että vielä parannettavaa on paljon, koska se tarkoittaa että meillä on kaikki mahdollisuudet nostaa prosentteja vielä tästä jonkin verran! Lisää treeniä ja hyviä kokemuksia vaan alle vielä :)

10 kommentarer

 1. Voi että, todella hieno toi kur!

  SvaraRadera
 2. Oon niin kateellinen tolle sun tiiviille istunnalle ja kyvylle istua satulassa ihan paikoillaan! :) Sielu lepää, kun katselee noita videoita. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon, tosi kiva kuulla :)

   Radera
 3. Millasia huttuja sä tykkäät tehä verryttelyssä jotta hevonen rentoutuisi mutta pysyy aktiivisena? Entä miten verkkaat sun hevoset yleensä? :) tosi hienohan zebbestä on tullut ja toi kür oli tosi kivan näkönen ton musiikin kanssa mun mielestä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. musta tuntuu että mä jankutan niistä siirtymisistä mutta niitä mä teen tosi paljon, varsinkin Zebben kanssa. Hiltonilla en kyllä yhtä paljon, sen kanssa teen sitten enemmän väistöjä ja siirtymisiä askellajien sisällä, ja siinä haluan enemmänkin herättää sitä, kun Zebbeä pitää vähän hidastaa. Mutta verkassa paljon kiemuroita ja ympyröiä jos jännittynyt hevonen, rauhallinen tahti, ja vaan itse yrittää olla rentona ja mahdollisimman hiljaa, ei tehdä liikaa eikä lähteä mukaan hevosen jännittämiseen. Zebben ja Hiltonin verkkaan aina aika matalassa muodossa ja teen tosi paljon isoja ympyröitä, vaihdan usein suuntaa ja teen paljon siirtymisiä. Välillä lähetän vähän eteen jotta askel oikeen venyisi ja välillä sitten oikeen kiinni pientä askelta. Tosi paljon vaihtelua siis kaiken kanssa, välillä asetan enemmän sisälle, välillä pidän suorana ja välillä asetan ulos. Koko ajan pitää jotain tapahtua jotta hevonen keskittyy 110% ratsastajaan. Kiva että tykkäsit küristä, mäki tykkään tuosta musiikista että se sopii hyvin Zebbelle :)

   Radera
 4. Tarkoittaako kür jotain vapaaohjelnaa tai vastaavaa? Edes sinnepäin? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu nimenomaan vapaaohjelma :)

   Radera
 5. Käynti on parantunut TOSI paljon! Ja hienot kakkoset Zebbe kyllä tekee :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo eikö,munkin mielestä :) vielä pitäis saada selvempi tahti mutta se on kyllä ihan älyttömän paljon parempi jo, kyllä se siitä pikkuhiljaa :)

   Radera
 6. Vautsi vähänkö hieno kúr teillä! Tosi dramaattiset musat :)

  SvaraRadera