Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 4 juli 2013

Eilisen treenit!

Lupasin kirjoittaa vähän yksityiskohtaisemmin miten treenaan hevosiani, ja eilen tein kylläkin aika lyhyen treenin Hiltonin kanssa mutta minulla oli selvä tavoite päivälle; ensinnäkin katsoa laukanvaihdot että ne ovat puhtaat molempiin suuntiin ja sitten ihan vaan perustyöskentelyä ja saada hevonen vähän nopeammaksi jaloistaan. Aloitan aina käynnissä vaan niin että haluan että hevonen kävelee rennosti selän yli ja hakeutuu oikeasti eteen kohti kuolainta ja pyrkii eteenpäin. Sitten kun tämä toimii aloitan pysähdyksien kanssa ja teen käynti-pysähdys siirtymisiä ja tämän kautta haluan saada hevosen ottamaan vähän enemmän painoa takajaloilleen sekä reagoimaan herkemmin apuihini.
 Jos hevonen on vähän hidas esim pohkeelle niin teen pari kertaa niin että annan vähän nopeammat pohje-avut siirtyessä  käyntiin niin että hevonen melkeen ottaa raville, tämän jälkeen yleensä hevonen seuraavan kerran jo reagoi herkemmin pohkeelle. Kyse on aina siitä että haluan että hevosen pitää olla erittäin nopea reagoimaan apuihini ja sen pitää aina pyrkiä enemmän eteen kuin mitä haluan,mutta silti odottaa minua ja mitä pyydän seuraavaksi. Pitää olla sellainen fiilis että hevonen on innoissaan ja koko ajan odottaa minun seuraavaa "käskyä" mutta on silti rentona, ei siis silleen että se on kuuma ja jännittynyt, tai laiska ja haluton tekemään mitään, mutta sen pitää ajatella koko ajan eteen mutta silti malttaa odottaa ratsastajaansa. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan :)

no kuitenkin käyntityöskentelyn jälkeen jatkoin ravissa ja ensin vaan suoraan uraa pitkin kunnes tunnen että hevonen on vähän vertynyt, sitten aloitan isoilla ympyröillä sekä siirtymisillä, tässä taas paljon pysähdyksiä koska niitten kautta saa hevosen hyvin "heräämään" avuille. Kun Hilton oli vertynyt ravissa jatkoin samalla tavalla laukassa ja siinä pikkuhiljaa siirtymisten kautta kokosin sitä enemmän takaosalleen ja tein sitten laukanvaihtoja sekä diagonaalilla että ihan vaan suoraan uralla myötälaukasta vastalaukkaan ja takaisin. Teki nämä oikeen hyvin joten lopetin sitten sen takia aika nopeasti :)

Tänään olis tarkoitus ratsastaa Zebben kanssa Kürin koreografiaa läpi, musiikki  minulla on jo valmiina, se on Michael Jacksonia ja sopii Zebbelle ihan täydellisesti!! Siitä sitten lisää myöhemmin tänään :)

3 kommentarer

 1. Voitko tehdä joskus sellaisen hevosten treeniohjelman? Kuinka usein käyt kuukaudessa maastossa heppojen kanssa tai hyppäät esteitä, ja kuinka usein viikossa väännät koulua?

  SvaraRadera
 2. Lisää näitä kirjoituksia, kiitos :-)

  SvaraRadera
 3. Kiitos tarkennetusta lähestymistavasta hevosen treenaamisessa!
  Sopii meidänkin fiiliksiin erinomaisesti :-)

  SvaraRadera