Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 14 juli 2013

Helsinki day II ja video!

Aloitin päivän menemällä hotellin salille, kävelin ensin juoksumatolla kunnes selkä vähän tuntui paremmalta ja pystyin vähän hölkätä, jouduin kyllä pitämään käsillä kiinni laitteesta koska muuten en voinut juosta.. Sen jälkeen sitten venyttelin ristiselkää, vähän vaikea selittää miten sen tein mutta yritin saada nikamien lukot pois, en oikeen onnistunu siinä mutta paljon paremmalta tuntui jälkeenpäin, sitten kävin vielä saunassa hetken. Kun nousin aamulla sängystä en pystynyt melkeen edes kävelemään joten pieni paniikki siinä iski. Päätin kuitenkin että yritän parhaani jotta pystyn ratsastamaan, ja niin myös tein! Hieroin sitten vielä tiikeri-balsamia selkään aamulla ja vielä tallilla ennenkun lähdettiin kisapaikalle.

Tallilla sitten päätin vielä että juoksutan Zebben pessoassa hetken jotta voisin verkata mahdollisimman vähän aikaa ja säästää selkää. Zebbe liikkui tosi hyvin liinassa, yritin vaan saada selkää ylös ja saada se rennoksi niskasta ja sitten kun se oli rento ja selkä ylhäällä pyysin sitä vähän venyttämään askelta, jotta saisin sen mahdollisimman hyväksi ja vetreäksi. Otin sitten vielä pari kuvaa siitä kun se oli niin söpön näköinen ;)


Kisapaikalla sitten tein aika lyhyen verkan, pystyin istumaan jo paremmin kun eilen satulassa ja se heijastuu heti Zebbeen joka oli paljon pyöreämpi ja rennompi ylälinjastaan, ja sain sen pätkittäin oikeen hyvin selän yli. Mua ei ihme ja kumma edes jännittäny ennen kun aloitin suorituksen, olin vaan niin onnellinen että pystyin ratsastamaan ja että Zebbe tuntui aika hyvältä :)  (vielä paremmin sen voisi saada takaosalleen ja kootummaksi mutta tässä vaiheessa kun mun selkä ei toiminu normaalisti niin olin oikeen tyytyväinen tähän :)) .

Heti aluksi kun aloitin kakkosilla niin tuli pieni moka kun Zebbe teki jokaisella askeleella yhden vaihdoin mutta sain nopeasti jatkettua sitten puhtailla vaihdoilla joka toisella, mutta tuo liike oli toki heti 4 joka veti sitten aika reippaasti heti alas lopputulosta kun 3 tuomaria. Sitten loppurata meni ilman isompia rikkeitä, vasen piruetti oli aluksi laaja mutta viimeiset askeleet oikeen hyvät. käynnistäkin saatiin ihan seiskoja ja samoin raviohjelmasta ravisuluista, jotka ovat olleet iso ongelma meille aikasemmin :) kaikista mahtavintahan oli se että unkarilainen tuomari ja päätuomari oli laittanut meidät sijalle 3 (!!!) ja vähän päälle 67% (jos oikeen muistan).Ihan mieletöntä ja se toki lämmittää todella paljon, hän tuomari on varmasti pätevä ja vielä objektiivinen kun ei tiedä mikä järjestys yleensä on jne ;) mutta saatiin kuitenkin hyvät prossat kahdelta muulta tuomarilta ja lopputuloksena 65.00% ! Aivan mahtavaa nyt pitää 3 viikon kisatauko ja lopettaa eka "etappi" tähän. Seuraavat kisat mennään Tampereella ja sielläkin mennään Zebben kanssa tuo sama kür taas joten nyt pitää alkaa hiomaan sitä ja vähän muuttamaan koreografiaa jotta saadaan se sopimaan paremmin, nyt huomasin että olin aika lailla musiikkia edessä joten se pitää korjata. Mutta siis huhhu, mä olen ihan shokissa ja täytyy kyllä sanoa että tämä oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimpia päiviä, ihan valehtelematta! Tämä oli mun ja Zebben elämämme toinen Intermediaire sekä ensimmäinen kür, ja kun on itsekouluttama hevonen ja vielä ensimmäinen itsekouluttama hevonen niin tämä tuntuu niin mielettömältä! Ja vielä se seikka että mä olen nyt enimmäkseen treenannut itsekseni kotona ilman valmentajaa ja selkä vielä rampa ja silti saatiin noin hienon tuloksen kasaan! Voi huhhu, enmä oikeen tiedä mitä vielä mä kirjoittaisin mutta mä olen ihan taivaissa ja rakastan Zebbeä niin valtavan paljon < 3 se on niin vaikea ja välillä tekis mieli luovuttaa mutta nyt kun meillä on ruvennut sujumaan niin se tuntuu entistä paremmalta kun meillä on ollut niin paljon vaikeuksia! Ja tämä on vasta alkua ;)


10 kommentarer

 1. Oot tehny ihan uskomatonta työtä Zebben kanssa! Ihan mieletön suoritus!

  SvaraRadera
 2. Kyllä, tämä on vasta alkua! ;) Onnea hurjasti, kylmät väreet nousi pintaan sun hehkutuksesta! Onnea!

  SvaraRadera
 3. Onneksi olkoon! Mutta tuomari Orsolya Hillier on kyllä unkarilainen eikä saksalainen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kato joo niin onkin, asia korjattu ;) ja kiitos!

   Radera
 4. Wuhuu you go girl!! :-)

  SvaraRadera
 5. Oot Sophia ihan uskomattoman taitava ja vielä kipeällä selällä pystys ratsatamaan noin vaikeita luokkia! :) Ihailen edelleen yhä enemmän vaan kun nään sun ratdastusta, toivottavasti pääsisin katsomaan teitä livenä Tampereelle, koska asun Tampereen lähellä. Tsemppiä :)

  SvaraRadera
 6. Onnea paljon =) Ihanaa seurata sinun ja hevostesi yhteistä matkaa! Tulee aina jotenkin tosi hyvälle mielelle, kun lukee sun blogia. Ootan vaan innolla mihin asti vielä yllät ratsastusuralla

  SvaraRadera
 7. Tää oli ihan mahtava lukea ^^ Sun blogia kuitenkin seurannut jo ties kuinka kauan (kauan ennen kuin Hilton sulle tuli) ja "matkassa" mukana ollut :) Hyvä te! Pääsette vielä vaikka minne ;)

  SvaraRadera
 8. Onko noi pyöristettyä nahkaa olevat suitset ihan käyttökelpoiset? Itse tilasin sellaset hööksistä -50% vaan koska oli hienon näköset kuvassa :D Ei siis mitään tietoa kuinka oikeesti toimiivat..
  Hieno tuo ohjelma, vaikka omaan silmääni ei musiikki tullut täsmällen oikeisiin kohtiin :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuo Zebben suitset on Hollannista eli ei ole Hööksin suitset joten en osaa sanoa mitään noista Hööksin omista :/ nämä on ainakin tosi pehmeät ja hyvänlaatuiset :) juu me oltiin aikapahasti musiikin edellä kyllä :/ outoa koska kun harjoittelin kotona niin meni päinvastoin silloin oltiin koko ajan musiikkia edellä :P pitää nyt vaan vähän muuttaa ja miettiä miten sais ohjelman sopimaan ihan nappiin :)

   Radera