Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 29 juli 2013

Koska nousta seuraavalle tasolle?

Tuli mieleen aika kiinnostava aihe tässä kun sain neiti anonyymiltä kysymyksen että eikö helppo A-luokka ole Zebbelle liian helppo ( kun mä siis ratsastan sen joukkue-SM:eissä). Ja ilman muuta vastaus siihen on kyllä! Mutta nyt on kuitenkin kyse SM:eistä joten sehän nyt on asia täysin erikseen eikä ollut nyt siitä tarkoitus puhua.

Mutta mitä mieltä olette muuten, koska pitäisi nousta ns seuraavalle tasolle eli astetta vaikeampaan luokkaan ? Mielipiteitähän on vähän erilaisia ja on toki paljon niitäkin jotka jäävät sille yhdelle tasolle syystä tai toisesta. Se on ihan ymmärrettävää jos hevosen tai ratsastajan kapasiteetti ei riitä pidemmälle niin silloin toki ei kannata siirtyä vaikeammalle tasolle vaan sen takia koska pärjää hyvin nykyisellä tasolla. Mutta olettaen siis että sekä hevosella että ratsastajalla on kapasiteettiä nousta korkeammalle?

Mä ajattelen kyllä niin että mä kisaan sen takia että kehittyisin ja pääsisin koko ajan eteenpäin, joten se idea että jäädään kisaamaan helpompia luokkia koska siellä "aina voitetaan" niin sitä en ymmärrä OLLENKAAN. Se on jotenkin vähän säälittävää että se ruusuke tai sijoitus on se tärkein. SILLOIN on kiva voittaa tai sijoittua kun tietää että on ratsastanut tarpeeksi haastavan ohjelman ja tietää että kilpailu on ollut kova!

Mä ajattelen esimerkiksi niin että tällä hetkellä Zebben "minimitaso" mitä sillä kisaisin on Vaativa A-tasoiset ohjelmat, Hiltonin kanssa mennään vähintään helppo A-tasoisia ohjelmia, vaikka senkin kanssa on tarkoitus siirtyä enemmän ja enemmän vaativa B-tasolle kunhan tuntuu että ollaan paremmin sillä tasolla ja että se on Hiltonille helppoa ( se vielä kuitenkin jännittää sen verran kisoissa että ei kannata siirtyä liian vaikeisiin tehtäviin sen kanssa vielä  kisoissa).

Joten periaatteessa mä ajattelen niin että jos pärjää hyvin tasolla X niin ei ole mitään syytä siirtyä sieltä enää alaspäin, eli jos on tullut sijoituksia ja/tai hyviä %.

7 kommentarer

 1. Pitääkö kaikkien joukkueen jäsenten mennä eri luokka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu tottakai :) sen takia jonkun on pakko mennä se he a :p

   Radera
 2. Olisko Hilton saattanut olla jopa näyttävämpi He A:ssa, ootte saaneet niin hyviä prosentteja sen kanssa? :) Toki varmasti Zebbe varmempi suorittaja? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä uskon kyllä että zebbe saa parempia % he A:sta kun Hilton, varsinkin tuossa ponien esiohjelmassa kun se on aika vaikee ja esim 8 m voltit ei onnistu hiltonilta vielä ;)

   Radera
 3. Mulla on samoja ajatuksia Sophian kanssa, luokkaa vaihdetaan tai kilpailutasoa (seuratasolta aluetasolle tai alueelta kansalliselle) korotetaan kun menestys alkaa vakiintua sinne 60% pintaan. Sekin toki vaikuttaa, että mikä tulostason tiputtaa tai nostaa, esim. säikähtelyt radalla tms rikot voivat olla jopa todennäköisempiä helpommassa luokassa jos hevonen on pidemmälle koulutettu ja sillä on radalla "aikaa" keksiä ja katsella omiaan.

  Vaikka Zebben koulutustasollisesti he A on sille "helppo" se myös napakan liikkumisensa ja rikkeettömyytensä puolestavoi kerätä joukkueelle sieltä parhaat pisteet, kun joukkueen toisilla osallistujila voi olla omat vahvuutensa muissa luokissa. Hieno joukkuehan teillä on, kaikki taitaisivat voida mennä minkä tahansa luokan, eikös näin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jepp juuri näin :) kyllä meidän joukkeessa voisi joo kaikki mennä minkä luokan tahansa, mutta uskon että nuo luokkavalinnat on oikeen hyvät, me yritetään tosiaan sitten kerätä mahdollisimman korkeat pisteet sieltä helposta A:sta :)

   Radera
  2. ja tottakai niin kaikki varmaan yrittää tehdä niitten luokassaan :P

   Radera