Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 31 juli 2013

Goldstar for Hilton !

Hilton oli kyllä tämän päivän tähti, meni todella hienosti vaikka pohja oli vielä vähän epätasainen ja raskas! Puhtaita hienoja vaihtoja ja sain sen oikeen suoraksi ja mun eteen! (mikä on siis todella todella hankalaa kun se haluaa vähän jäädä vinoon ja pohkeen taakse aina). Se teki myös todella hienot ravi- sekä laukkasulut ja varmaan ekaa kertaa ikinä sain sen oikeen spurttaamaan eteen vasemmassa laukassa! Tarkoitan nyt sellaista nopeaa laukkaa missä tahti on aika nopea, ei siis "normi" keski- ja lisättylaukka mitä näytetään radalla. Hiltonin kanssa pitää juuri treenata näitä asioita, sen pitää tulla PALJON nopeammaksi ja oppia ottamaan lyhyitä nopeita askelia myös, eikä vaan hiihtää menemään. Tänään sain ekan kerran sellaisen fiiliksen että se rupeaa ymmärtämään mitä mä haen kun yritän nopeuttaa sitä, juuri se että selkä nousee, kroppa lyhenee ja se istuu alleen ja pystyy ottamaan lyhkäsiä nopeita askelia. Nämä päivät on niin huippuja kun jotain menee perille mitä on niin kauan yrittänyt hevoselle opettaa :)


Zebbe ei ollut oikeen huippuhyvä tänään mutta se oli vähän odotettavissakin :P (viimeksi olen ollut sen selässä viime viikon torstaina). En meinannu edes päästä selkään ennenkun se lähti ravaamaan tallin pihasta metsään päin eikä se oikeen maltannut kävellä vaan steppaili siinä aluksi, huomas että oli vähän ylimääräistä energiaa pojalla ;) Zebbe on todella hankala jos pohja on epätasainen kun se on niin kömpelö ja kompastelee vaan koko ajan niin on vähän vaikea yrittää saada mitään järkevää tehtyä.. Tuntui myös että kaasua oli muille jakaa mutta jarrua ei sitten ollut lainkaan.. Pätkittäin kuitenkin sain sen kulkemaan oikeen hyvin ja se teki todella hienoja piruetteja molempiin suuntiin ja uskalsin kääntää ne aika pieneksi ilman että se ollenkaan yritti kaatua ympäri! Huomenna pitää jatkaa vähän speed-control treeniä sen kanssa vielä mutta jätän nuo vaikeammat jutut jo pois kun kisat on niin lähellä. Kunhan sen kanssa toimii perusasiat ja se on hyvin selän yli niin kaikki muutkin toimii.

Niinkuin huomaa niin Zebbe ja Hilton ovat kuin yö ja päivä ratsastaa mutta sehän onkin niin mahtavaa mulle kun saa kunnolla vaihtelua ;)

1 kommentar

  1. Hei! Hyvä ja mielenkiintoinen blogi sinulla :) Minkä merkkiset jalustimet sinulla on käytössä? Sallitaanko koulukisossa turvajalustimet?

    SvaraRadera