Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 22 juli 2013

Mun lempivarusteita osa I

Olin saanut toivomuksen jos voisin esittää varusteitani mutta en oikeasti jaksa/kehtaa kaikkea näyttää koska tavaraa on niin jumalattomasti enkä edes säilytä kaikkia tavaroita samassa paikassa (osa tallilla, osa kotona autotalliss, osa vanhempien luona). Mutta sen sijaan ehkä (parempikin idea?) että esittelisin teille mun lempivarusteita :)  (mä oon maannu sohvalla lähes koko päivän kun olen kuumeessa joten on ihan älyttömän tylsää ja nyt hyvin aikaa tehdä näitä postauksia ;) )

SUOJAT & BOOTSIT:

Mä käytän arkisin melkeen aina suojia kun ratsastan, pintelit laitan yleensä vaan valmennukseen tai jos muuten vaan tekee mieli olla vähän "hienompana". Suojia mitä käytän eniten ovat BR Pro Max-suojat sekä Jacsonin halvat mutta hyvät hivutussuojat. Kisoissa sitten verkassa Hiltonilla yleensä Jacsonin "karvasuojat" + Kingslandin dressagebootsit ja Zebbellä Eskadronin Allround suojat sekä Eskadronin/Calevon lampaankarvabootsit.

Jacsonin suojat, näitä minulta löytyy mustina ja ruskeina.
BR Pro Max Suojat, näitä käytän eniten ja löytyy minulta ruskeina,sinisinä ja valkoisina. kuvassa bootsit Calevo-merkkiset, tykkään niistä tosi paljon!

Tässä  onkin BR Pro Max valkoiset suojat ja Eskadronin lampaankarvabootsit

Jacsonin "karvasuojat"

PINTELIT & PATJAT:

Palkintojenjaoissa käytän useimmiten valkoisia pinteleitä sekä valkoiset bootsit etusissa. Silloin bootsit on yleensä Eskadronin lampaankarvabootsit koska tykkään niistä eniten.

Jos menen valmennukseen laitan aina myös pintelit, käytän silloin niitä isompia patjoja jotka niin "tyylikkäästi" näkyy pintelin alta. Yritän sitten käyttää pinteleitä sävy sävyyn huovan ja minun vaatteideni kanssa,mutta tämäkin on asia johon kiinnitän vähemmän ja vähemmän huomiota, nuorempana oli todella tärkeää että KAIKKI oli sävy sävyyn ;) Patjoja minulla onkin ainoastaan Eskadronin Climatex sekä Calevon omia. Tykkään molemmista, ehkä jopa vähän enemmän Calevon omista ;) ja pinteleistä käytän eniten Equilinen tai Eskadronin fleecepinteleitä,muitakin merkkejä löytyy mutta kaikki pintelit on siis fleecepinteleitä, tallipinteleissä sitten villapintelit :)


SATULA:

Molemmille hevosille on tehty mittatilauksena Childericin satulat ja olen täysin rakastunut tuohon satulaan!! Se istuu hevosille täydellisesti ja niissä on niin mukava istua. Satula on yksisiipinen joten pääsee myös todella lähellä hevosta.  Hyvään satulaan on ehdottomasti asia mihin kannattaa panostaa koska se tekee NIIN paljon onko hevosella sopiva satula selässä vai ei, joten tästä ei kannata ikinä tinkiä! Zebbekin muuttui totaalisesti kun sai uuden satulan joka istui sille!SATULAHUOVAT:

Minulta löytyy huopia vaikka kuinka paljon mutta käytänkin tällä hetkellä aika lailla samoja huopia. Lempimerkit ovat ehdottomasti Equiline Octagon sekä Eskadronin ihan perusmalli, niitä käytän eniten, ne kestää hyvin pesua ja istuvat hyvin hevoselle.

Equiline Octagon kisahuopa :)
Tässä nyt olis osa yksi, seuraavassa sitten tulee kanget,suitset ja loimet :)

33 kommentarer

 1. Hei kysyn viel uudestaan mut se Zebben niskapehmuste suitsissa niin onko sallittu kisoissa ja mistä oot ostanu sen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Sori kun unohdin vastata mutta siis pehmuste on christin tai BR:n lampaankarvaniskapehmuste ja on sallittu kisoissa :)

   Radera
 2. ihanat noi lampaankarvabuutsit :) omalle kouluhepalle myös hakusessa tuollaiset. Miksi sä muuten pidät buutseja hevosillasi aina etujaloissa kun ratsastat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ne on kyllä tosi kivat :) yleensä jos meen vaan kevyeesti niin en aina laita bootseja mutta jos treenaan "kunnolla" niin laitan bootsit koska ne suojaa hyvin jos tekee paljon sivuttaisliikkeitä tai kokoamisia, silloin saattaa muuten takajalat osua etusten kavioihin tai etuset toisiinsa. Eihän ne aina sitä tee mutta sitä sattuu joskus ja tuo on halpa tapa ennakoida haavoja/kolhimisia niinkuin suojat yleensä on, eihän hepat osu normaalisti jalkoihinsa kun liikkuu mutta JOS sattuu niin suoja on hyvä olla siinä :)

   Radera
 3. Olen vasta löytäny blogisi ja pakko kommentoia, koska tämä sinun blogi on niin huippu ja motivoiva! :) Ite olen enemmän ehkä innostunu esteistä mutta täältä saan inspistä tosi paljon treenata myös koulua :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Voi kiitos paljon kiva että tykkäät :)

   Radera
 4. Samoja suosikkeja löytyy täältäkin :) Sun suosituksen innoittamana uskalsin tilata Calevolta heidän omat pintelipatjat ja karvabootsit, ja molemmat ovat oikeasti jopa parempia kuin Eskadronin, kiitos paljon suosituksista, näitä saa antaa jatkossakin ;)

  Pakko vielä sanoa että olet oikeastaan melkein esikuvani ratsastajana, olen seurannut blogiasi pitkään ja olet tehnyt aivan MIELETÖNTÄ työtä molempien hevosiesi kanssa! Kouluratsastus on kyllä laji, jossa tulokset tulevat ajan kanssa ja uskon kyllä kovasti siihen että pääset molempien hevostesi kanssa vielä niiiin pitkälle! Jatka samaan malliin ;)

  PS. Hardwell on paras munkin mielestä!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos oikeen paljon oli tosi mukava kuulla :) ja kiva että sait hyvän vinkin calevon kamoista, ne on kyllä tosi laadukkaat, ja halvat verrattuna eskadroniin :) hihi hardwell on kyllä niin ehdoton ykkönen!! Toivon että ehdin parantua vlopun mennessä ku la:na pakko päästä katsomaan hardwellia summersoundseihin! :)

   Radera
 5. Hej, vad tyckte du var största skillnaden på D1an och Childericen? Har en ny Prestige men den verkar int sen heller passa min häst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, dom är så otroligt olika så vet int var jag ska börja :p men childericen e jätte mjuk och behaglig för hästen och jag hamnar själv i en mycket bättre ställning i den än i D1, i D1 får man inte stöd på samma sätt, jag blev lätt i framvikt i den. Sen e ju lädret på childericen super :)

   Radera
 6. Kiva postaus! :) Voi että noi Calevon bootsit ois kyllä kivat...

  SvaraRadera
 7. Oon aina luullut et kun ollaan radalla, niin hepan jalat pitää näkyä eikä niis saa olla mitään valkosiikaan pinteleitä yms. Miten on? Kiva blogi, tykkään! Kuis kauan ootkaa harrastanu ratsastusta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aivan oikeen, radalla jaloissa ei saa olla yhtään mitään suojia/pinteleitä, mutta verkassa kyllä ja toki treeneissä :) mä aloitin ratsastamisen kun olin 7vuotias ja ekan oman hevosen sain 12-vuotiaana :) kiva kun tykkäät blogistani :)

   Radera
 8. Kerropa nyt miten saan mun hevosen kavioista terveet ja hyvin voivat? Mitä kannattaa syöttää, mitä voi tehdä ennen/jälkeen liikutuksen ja mikä olis muutenki hyväksi kavioille? Miten ne pysyy terveinä? Mitä kavioille EI missään nimessä kannata tehdä? Kuka sun pollet kengittää? Ja kuinka usein? :) kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heippa! Sori että kesti vastata :) mä en oikeastaan tee mtn erikoista mun hevosten kavioille kun ne on hyvässä kunnossa, mutta biotiini on hyvä kaviolle ja toki hyvä kengittäjä ja siltä voi varmaan kysellä neuvoja :) saksassa ne öljys ja rasvas kaviot joka päivä mutta mun mielestä se ei ole tarpeen, toki jos on tosi kuivat niin voi yrittää rasvata mutta uskon että vain ruokavalio auttaa kavion laatuun. Mun hevosia käy kengittämässä eräs Oliver Ypäjältä ja se on aivan mahtava!

   Radera
  2. Niin ja siis joka 6 vko ne kengitetään :)

   Radera
 9. Mistä olet nuo Jacksonin karvasuojat ostanut? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuo mustat ostin Porvoossa kun oltiin siellä kisoissa ja ruskeat Björndahlin liikkeestä kokkolasta, sitten nuo valkoiset niin en valitettavasti muista mistä ne löysin, uskon että olis ollut Saksasta nuorten hevosten MM-kisoista Exposta:)

   Radera
 10. Niin miksi jätät pinteleiden yläpäästä patjan näkyviin? Mikä siinä on tyylikästä? Eskan logo?
  Luulisi pinteleiden välin olevan täynnä hiekkaa kun on oikein tötterö johon hiekan on ensin hyvä kerääntyä. Eikä kyllä muutenkaan kovin siisti näky. Patjat on ompelutaitoisen erittäin helppo pienentää.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuka on sanonut että se olisi millään lailla tyylikästä? jotkut ehkä käyttää varusteita sen takia että ne on toimivia eikä sen takia että näyttäisi tyylikkäältä... kisoissa onkin sitten eri juttu siellä haluan näyttää kyllä tyylikkäältä mutta kotitreeneissä ei nyt ole väliä. ja jos patjojen alla olisi hiekkaa niin luuletko tosiaan että silloin käyttäisin niitä??

   Radera
  2. Mutta esim. valmennukssissakin näytetään yleensä siisteiltä. Ja jos kotitreeniin jaksaa pintelit laittaa niin eikö niitä silloin voisi laittaa siististi? Ja siis mitä parempaa toimivuutta tuo patjan esille jättäminen, oli kyse sitten valmennuksesta tai vain koti treenistä.

   Radera
  3. mä oon varmaan sata kertaa jo kertonut miksi käytän noita isompia patjoja --> koska ne pienemmät ovat aivan liian pienet mun hevosille. Mä olen aina pintelöinyt, ja tulen aina pintelöimään juuri niinkun itse näen parhaaksi, sitten miten muut pintelöi tai ei pintelöi ei kiinnosta mua pätkääkään eikä se mitä mieltä muut ovat, varsinkin nimettömät kommentoijat :D

   Radera
  4. Ok, mutta rumat on silti ;D. Ja siis useimmiten näkee nimenomaan näitä eskan pinteli patjoja, muita merkkejen en ole koskaan varmaan nähnytkään, jotka loistelee pinteleiden yläosasta.
   Ja aina ne jaksetaan taiteilla nii että se logo ja ulompi reuna on joka jalassa samoin. Joten tässä täytyy olla joku syy miksi kaikki näin tekee, mutta ehkäpi sun kohdalla syy on patjojen koossa.

   Radera
  5. no mutta makuasioista on turha kiistellä ;P onko niinkun siis mikä idea yrittää "näyttää" että omistaa esim Eskadronin patjat? :D onko se pari kymppiä niistä jotenkin niin kallista että niitä pitäisi sen takia näytellä? :d hehe ei ainakaan mun osalta ole todellakaan niin ja mä käytän melkeen aina noita Calevon patjoja koska tykkään niistä enemmän, ja hei niissä on tosi pieni logo :D mutta siis joo en osaa sitten sanoa miksi muut näin käyttävät pinteleitä, mä aloitin ostamaan noista isompia kun olin Saksassa ja mulle kerrottiin että ne vois ehkä olla paremmat kun ne pienemmän on liian lyhkäset ja silloin joudun käärimään pintelin patjan yli, eli tavallaan tulee osa sitten niin että pinteli on suoraan hevosen ihoa vasten ja se on mun mielestä paljon pahempi kun se jos pari cm törröttää pintelin alta, kun se on vaan ulkonkäköjuttu mutta takuuvarmasti hevoselle parempi kun se että vetää osan pinteliä suoraan ihoa vasten!

   Radera
  6. Tää menee nyt niin mielenkiintoseksi, että ihan pakko kysyä että minkä materiaalin pinteleitä käytät? Kun et halua ihoa, tai no karvoja, vasten laittaa lainkaan? Ja onko syynä ollut että pinteli valuu, tai pintelin paine/tuki ei ole niin tasainen vai..?

   Melkein pääni pantiksi laittaisin siitä että puolet pintelin käärijöistä laittaa nämä Eskan patjat ja minkävain materiaaliset pintelit.

   Sitten toinen puolet jotka ei käytä patjoja ollenkaan vaan käyttää joko kokonaan fleecepinteleitä tai niitä jossa osittain on fleece ja loppuosa on joustoa, eli fleece korvaa patjan.

   Radera
  7. Niin ja lisättäköön vielä, että kyllä Eskadron ja nuorilla erityisesti KL on sellaisia merkkejä joita hirveästi yritetään mainostaa. 'Mullapas onkin kaikki suojat, pintelit ymsms vaan Eskadronia..'
   Ja ei voi kieltää etteikö tämäkin laji ole aina vain enemmän menossa varuste urheiluksi, ennenhän se oli enemmän korkean tason juttu olla siisti ja edustava, nyt sitä näkee jo seurakisoissa yms. Ja eihän se tietyllä tapaa ole huono asia että jo pikkuhiljaa seuratasollakin ajatellaan sitä minkänäköisinä kisoihin mennään mutta se menee etenkin nuorilta niin helposti ja paljon yli.

   Kaikki aina sävy sävyyn, näkyyhän nyt et mulla on Eskan pinteleissä tarrat hyvin esillä ja kaikki varusteet vuorataan blingbling timanteilla. Ja rehellinen, hyvä hoito/vanhan kansan hevosmiestaito, ja harrastuksen/työn pohjimmaisin syy: rakkaus hevosiin, unohtuu kokonaan.

   Radera
  8. Mä käytän AINA fleecepinteleitä ratsastuksessa, ja AINA patja alle :) ja tasaisen paineen haluan aina.

   Radera
  9. meneekö tää juttu nyt pikkasen ohi aiheen? :D mun mielestä on aika mahtavaa miten noin pieni mitätön juttu voi oikeesti aiheuttaa noin paljon keskustelunaihetta? niin kauan kun hevsta ei haittaa jos sillä on isot vai pienet patjat jne niin mua ei oikeasti vois vähemmän kiinnostaa näkyykö jollain logot vai ei, ja minkä merkkiset ne on :P mutta se on mun mielipide :) on tärkeimpiäkin asioita mihin voi käyttää aikansa ja energiansa.

   Radera
  10. Korkeita pintelipatjoja käytetään yleensä siksi, koska sillä suojataan hevosen polvia (joita itse pinteli ei suojaa kun ei niitä niin ylös kääritä) sivuttaisliikkeissä. Sen takia "korkealla tasolla" kisaavat ja valmentautuvat käyttävät yleensä isoja paljoja.

   Radera
 11. En kyllä tajua miten se että haluaa näyttää edustavalle automaattisesti tarkoittaa sitä ettei välitä hevosestaan tai omaa hevosmiestaitoa...

  SvaraRadera
 12. Hieno, asiallinen vastaus Sophia, vaikka meni ihan oudoksi vääntämiseksi pikkuasiasta :)
  Täällä toinen tyylitajuton, joka käyttää jopa kisoista saatuja, "merkittömiä" patjoja juuri noin kuin sinä, patja jää pakostakin näkyviin. Enkä aio jatkossakaan tyyliä muuttaa, vaan pintelöin kyllä noin, ostan varmaan nipottajien kiusaksi vielä isommat patjat seuraavalla kerralla ;)
  Mahtava blogi!

  SvaraRadera
 13. Käytätkö calevon pienempiä patjoja eli 30x45 vai niitä 45x50?

  SvaraRadera
 14. Sophia kaivoin tämän vanhan postauksen kun "hiplaan" noita Calevon patjoja nettikaupassa ja kiinnostaa kumman kokoiset patjat sinulla on käytössä? Veikkaan 45x50 - osuiko oikeaan?

  SvaraRadera