Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 11 november 2013

Aivan huippu maanantai!

Tänään on tapahtunut niin paljon hyviä juttuja että huhhu!  Parasta oli ehkä se että sain tietää että mun ei tarvitse kirjoittaa oikeussociologian tenttiä koska sain yhdeltä luentokurssilta täydet 10 pistettä ja se pelasti mut siitä hirveestä tentistä! :) tuo oikeussociologia ei oikeen ole mun lempiaine, tai ainakaan ne tenttikirjat.. noh mutta nyt se asia on poissa päiväjärjestyksestä ja huikea helpotus! Sain myös uuden yhteistyökumppanin josta kerron enemmän myöhemmin, mutta kyse on magneettiterapiatuotteista josta uskon että tulee olemaan minulle ja varsinkin Zebbelle tosi paljon apua!

Tänään käytiin sitten jumppaamassa poikien kanssa maneesilla, molemmat olivat ihan mielettömiä! Ihana huomata kuinka hyvin saan ne läpi tuossa Markon valmennuksessa koska tänään oli sama hyvä vire päällä vaikka vaan mentiin eteen-alas. Hilton oli todella nopea pohkeille ja vähän"kuuma" eli just sitä mitä se oli kun Marko oli raipan kanssa siinä auttamassa, näin sen pitääkin mennä että se mitä saatiin aikaiseksi raipan kanssa myös toimii sitten kun raippaa ei siinä ole! Hilton työskenteli todella hyvin ja sain venytettyä sitä tosi hyvin molempiin suuntiin taivuttamalla paljon. Ratsastin laukassa paljon eteen, mentiin jopa ihan kevyeessä istunnassa ympäri maneesia. Kun vloppuna tehtiin niin paljon kokoamisia niin nyt oli tärkeää saada se laukka venymään ja menemään vaan eteen. Hilton tykkäs ja otti oikeen vauhtia kaarteessa :) joten vähän tämmönen kivempi päivä kiitokseksi vlopun mahtavasta valmennuksesta. olin tarkkana että tein pitkät alku-ja loppukäynnit myös.
Ja joo olin maneesissa yksin ;)


Zebbe, voi ihana ihana Zebbe < 3 Nyt täytyy sanoa että tuntuu että sen jumit rupeavat hellittämään, se oli todella innokas tänään, kuumakin jopa mutta se oli NIIN pehmeä ja notkea ja letkeä, ihan käsittämätöntä!!! Välillä se lähti viemään mua vähän ravissa mutta ei lähtenyt kipittämään hirveetä vauhtia vaan se ravi lähti venymään enemmänkin.Aika mahtavaa ja mahtavinta oli se että Zebbe oli niin hemmetin tyytyväisen ja iloisen oloinen ja suu vaahtos superhienosti! Sitä on nyt niin paljon jumpattu ja yritti avata jokaista paikkaa ratsastaessa että nyt tuntuu että rupeaa paikat irtomaan ja se uskaltaa olla rento ja silloin toki lihaksetkin venyvät enemmän ja tulee sitä letkettä ja pehmeyttä liikkeeseen. Aivan mahtava fiilis oli ratsastaa sillä, voi että! Ihanaa kun huomaa että tämä "tylsä perusjumppa" alkaa tuottaa tulosta. Nyt vaan pitää malttaa ja jatkaa tätä vielä pari kk:ta että saadaan jokainen milli siitä hevosesta rennoksi ja notkeaksi! Jeij kyllä se tästä vielä!siis ihan vaan tämäkin että se seisoo näin "auki tässä (vähän ehkä liiankin) osoittaa että paikat aukee, ennen se seisoi tosi "paketissa" takajalat tosi lähellä etujalkoja koska oli niin jotenkin"jumissa" selästään, tämä on ollut ongelma josta ihan eläinlääkäritkin huomauttaneet, kun hevosen pitäisi seistä enemmän kroppa auki kun ei ole ratsastaja selässä.

Lägg till bildtext


3 kommentarer

 1. Siis mikä tuo perusjumppailu on? :D Voitko selittää, tai onko postausta aiheesta? Mikä on se kaikista hyödyllisin (tai hyödyllisimmät asiat) nuoren hevosen ratsastamisessa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. se on sellaista perusjuttujen ratsastamista ja hevosen jumppaamista, siinä ei ratsasteta kisamuodossa eikä tehdä mitään "temppuja" niin kuin ne tehdään radalla, vaan idea on notkistaa hevosta ja vahvistaa sitä. Esim Zebbeä ratsastan matalassa pyöreässä muodossa ja teen tosi paljon siirtymisiä, ja väsitöjä ja laukassa sitten saatan tehdä jotain työskentelypiruettia tai vaan taivutella sitä ympyrällä ja eri urilla. Tärkeää tässä on että vaihtelee tosi paljon hevosen asentoa, tahtia,tempoa ja tehtävää. Eli ei vaan ratsasteta ympäri maneesia samassa tahdissa ja samassa muodossa ilman mitään "päämäärää". vaan koko ajan tapahtuu jotain ja koko ajan halutaan että hevonen notkistuu vähän enemmän siinä työssä. :)

   Radera
 2. Oikeussosiologia oli ehkä kamalin tentti ikinä, onnittelut ettei sun tarvitse tehdä sitä :)

  SvaraRadera