Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 22 november 2013

Miten aika menee näin nopeasti?

Siis äskenhän oli viikonloppu ja nyt se on täällä taas? :O no hyvä näin ;) perjantai tarkoittaa meillä aina sitä että syödään jotain hyvää ruokaa ja katsotaan joku leffa, ja yleensä teen myös suursiivouksen päivällä, nyt sain sen tehtyä jo eilen joten tänään saa vaan olla nyt illalla! Meillä on ollut aika synkät parit päivät kun mun rakkaalla kissalla epäillään jotain sydänvikaa :/ ollaan oltu kolme eri eläinlääkärin luona, verikokeet oli kaikki hyvät mutta haluan varmuuden vuoksi käydä Tampereella vielä ultraamassa sydämen ja tarkistaa että kaikki varmasti on kunnossa. Sillä on siis liian matala syke ja välillä jotain arytmiaa kun syke nousee.. reppana, toivon että sillä ei ole mitään vaarallista koska sitä en kestäis..


No mutta hevosiin, Hiltonin kanssa treenattiin tänään vähän nopeutta laukassa ja kunnon takajalkojen "pumppia". Eli tein paljon siirtymisiä piruettilaukan ja keskilaukan välillä, pari askelta piruettilaukkaa josta suoraan keskilaukkaan ja keskilaukasta takaisin piruettilaukkaan. Tämä on tosi raskasta takaosalle mutta toki myös vahvistaa sitä ja samalla nopeuttaa ja on hyvä opettaa hevonen alusta asti että eteenpäinpyrkimys pitää säilyä myös piruettilaukassa, joten tällä harjoituksella on siis monta funktiota. Tein tätä suoralla hevosella uraa pitkin. Hilton oli tosi reipas ja sen piruettilaukka parani tosi hyvin kun siihen tuli enemmän poweria ja eteenpäinpyrkimystä kun tehtiin niitä keskilaukkoja välissä.

Ravissa ratsastin sen vähän matalemmassa muodossa ja yritin vaan saada selkää mahdollisimman ylös ja siinä kokosin sitä aina pari askelta kerrallaan. Tämä sujui myös oikeen hyvin. Viime viikollahan sulut vasemmalle olivat todella huonot joten halusin tarkistaa niitä vähän tänään ja ne sujui nyt aivan superhienosti :)


Kuolainen Zebbe yrittää pussata treenin jälkeen < 3
Zebbe oli tänään ihan mieletön!!! Tuo keskiviikon hoito toki ajoi asiansa, se on aina niin irti ja letkeä osteopaatin hoidon jälkeen. Työskentelin eniten vaan ympyrällä ja halusin saada sitä taivutettua oikeen hyvin sisäpohkeen ympäri ilman että se sai kaatua sisälle ollenkaan. Oikealle tämä on ollut sille tosi vaikeaa kun se haluaa heittää takaosan sisälle ja samalla kaatua itse sisälle. Keskiviikkonahan kerroin että sain sen ekaa kertaa laukassa täysin läpi oikealle ja nyt sain sen taas tosi hyvin läpi siinä, ja myös ravissa!!! Sen ravi oli todella pehmeä ja letkeä eikä se kaatunut siinä sisälle vaan kantoi itsensä tosi hyvin. En ratsastanut kauan kun yritän aina ottaa vähän rauhallisemmin hoitojen jälkeen, mutta menin kuitenkin sen verran että sille tuli vähän hiki. Zebbe oli oikeen tyytyväinen itseensä ratsastuksen jälkeen :)

Tässä Zebbe nauttii osteopaatin hoidosta viime keskiviikkona :P
                   

4 kommentarer

 1. Onnistun aina välillä vahingossa poistamaan näitä kommentteja, mutta tässä yksi:

  Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Miten aika menee näin nopeasti?":

  Kumman kanssa tuut sinne hippolanmkouluklinikalle? :) aika jännän näkönen toi zebbe kyllä tossa hoidossa :D

  VASTAUS: se jää nähtäväksi ;) ilmoitan heti kun tiedän :)

  SvaraRadera
 2. Först ska jag säga att du inte behöver svara på min fråga om du inte vill =)
  När man befinner sig på den nivå du är, hur lätt är det att hitta en "färdigutbildad" häst med den kapacitet som krävs här i Finland? Är utbudet bättre i andra länder och i såfall vilka och varför? Vilken prisklass rör sig en färdigutbildad häst på denna nivå?(Alltså inte vad du betalat för dina egna hästar utan en "färdig" häst med ev. kapacitet för mer).

  SvaraRadera
 3. Mikä se hippolan kouluklinikka juttu on, ja kuka sen pitää? Ja missä se on & milloin? Tätä sun blogia on tosi kiva lukea, mä toivoisin että mulla olis isompana joskus tuollainen hevonen, kun Hilton ja Zebbe ovat! Mutta mulla on kyllä vielä 4 ponivuotta jäljellä, ja meillä on ylläpidossa sellainen kimo poniruuna, kouluponi tietysti! :D Mulla on myös blogi jos kiinnostaa lukea! ;)

  SvaraRadera
 4. Älä vielä pelkää pahinta kissan suhteen; meillä oli joskus kissalla sydänvika ja se eli toosi monta vuotta vian toteamisen jälkeen, muistaakseni ainakin 6 vuotta. Ei tarvinnut lääkkeitä tai muuta erityistä, se vaan oli suunniteltu jalostuskissaksi niin sen joutui sitten unohtamaan :/. Mutta nytkin meillä on painittu vanhuskoiran selkäongelmien kanssa eikä kaikki hoidot ole oikein auttaneet, nyt vaikuttaisi kortisoni olevan avuksi. Joten tiedän että tuntuu tosi vaikealta ja väkisinkin tulee välillä sellainen olo että mitä jos...
  Mutta ihanat kuvat Zebbestä, niistä ainakin tulee hyvälle tuulelle :).

  SvaraRadera