Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 9 november 2013

Markon valmennuksesta

Cia ehti kuvata tänään vaan Hiltonia joten sen takia ei ole Zebbestä tänään kuvamateriaalia, mutta huomenna sitten saan molemmista kuvia ja videot :)
Hilton oli taas ihan mahtava, syy tähän oli enintään se että Markolla oli juoksutusraippa kädessään ja seisoi keskellä kenttää, se riitti että Hilton kuumeni silleen tarpeeks että siitä tuli ihanan herkkä ja nopea ;) eli JUST mitä se tarvitsee, kun se on yleensä muuten liian hidas. Treenattiin paljon kokoamisia ja siirtymisiä, eli jumppaa joka vahvistaa takaosaa. Sain pariinkin otteeseen kuulla että Hilton näyttää ihan Totilakselta välillä kun oikeen kokoaa itsensä :P onhan niillä ainakin sama väri ja merkki päässä ja vähän samaa "muhkeaa" näköä ;P Oli kyllä todella ihanaa ratsastaa sillä tänään, kun se on niin herkkä ja hitto kuinka helposti se kokoaa itsensä!! Tuossa videolla näkee kun se kerran oikeasti kokoo niin paljon että melkeen etu- ja takajalat polkee päällekkäin! Mutta tuo kokoaminen on Hiltonille tässä vaiheessa liikaa, tärkeää että ei tee tätä sille liian vaikeaksi koska jos on liian vaikeaa niin ei oo hauskaa --> eli silloin hevonen ei niin mielellään enää tee tätä. Joten aina pitää asiat mahdollisimman helppoina ja tehdä tosi lyhyitä pätkiä ja paljon paljon kehuja, koska hevosen täytyy tykätä näistä harjoituksista jos halua saada kaiken niistä irti, eli se että hevonen koko ajan tarjoaa ja haluaa tehdä töitä :)(Katsokaa video koko ruudulla ja vaihtakaa HD-laatu niin näkyy parhaiten :) )

Zebben kanssa ei olis oikeen ollut tänään kuvattavaa koska tehtiin vaan perusjumppaa eniten ympyrällä, matalassa muodossa ja paljon samaa mitä minäkin olen tehnyt itsekseni. Tänään laitoin kanget päälle ja kyllähän se oli huomattavasti pehmeämpi niskastaan vaikka oli kangetkin päällä! On se nivelillä parempi mutta uskon että ongelma on siinä että kanki- ja bridong on liian paksu ja Zebbellä on tosi pieni suu joten ei tunnu kivalta kun on suu täynnä rautaa ja toki silloin on vaikea oikeen saada suu kunnolla kiinni ja rennoksi. Joten uudet kanget täytyy hankkia! Marko sanoi että ei ole ikinä nähnyt että Zebbe olis noin hyvin taipunut kropastaan ja niskastaan joten olen ilmeisesti tehnyt hyvää työtä sen kanssa :) olenhan sen itsekin huomannut että se taipuu miljoonaa kertaa paremmin nyt kun on rento ja uskaltaa antaa niskastaan periksi. Paljon vielä pitää tehdä tätä samaa rentoa jumppaa mutta onneksi on pitkä talvi aikaa joten nyt vaan jatketaan samalla tavalla kuten tähän mennessä! Sitä on turha lähteä kokoamaan ja pyytämään sitä isoa näyttävää ravia tässä vaiheessa koska silloin se vaan jännittyy ja kovettuu ja sitä me ei haluta. Sen pitää pystyä pysyä rentona myös siinä mutta siihen meillä on vielä matkaa,mutta pikkuhiljaa :)

19 kommentarer

 1. ihanat pintelit!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D ne on Eskadronin fleecepintelit, varmaan löytyy monesta ratsvarusteliikkeistä ;)

   Radera
 2. Voi olette niin upeita! (:

  SvaraRadera
 3. Valmentaako Marko teitä suomeksi vai ruotsiksi? Ihan pöllö kysymys, mutta tuli vaan mieleen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No kuuntele :D suomeahan Marko tuossa videolla puhuu.

   Radera
  2. Joo suomeksi aina menee valmennukset :)

   Radera
  3. Okei :) en saanut videoita auki eilen, mut nyt sain :) olette upeita!

   Radera
 4. Voi että, Hilton on vaan niin magee!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitti :) se on ollut kyllä kunnon yllättäjäpoika :)

   Radera
 5. Kangista olisi kiva saada joku postaus!
  Missä koulutusvaiheessa niitä voisi ruveta kokeilemaan, sovitus jne.

  SvaraRadera
 6. Hieno hieno hilton!! Upeaa kokoamista ja vaihdot :):)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) Hilton on niin reipas <3

   Radera
 7. Ei hitto miten hienot hepat sulla oikeesti onkaa! Vaikken oo sun blogia ku vasta puolisen vuotta seurannu, nii vanhoista kuvista jo näkee vähän mitä Hilton on joskus ollu, ja mitä se on nyt! Aijjai, tämmösiä ratsastajia pitäs olla suomessa enemmän!(;

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi apua kiitos ihan hirmu paljon :)

   Radera
 8. Missä sen videon voi nähdä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eikö se video oo tuossa postauksessa just tuon tekstin yläpuolella mis kirjotan et kattokaa HD-laadussa? eikö muutkaan näe sitä?

   Radera
  2. Näkyy täälläkin normaalisti :)

   Radera