Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 4 november 2013

KYSELYHETKI / FRÅGESTUND

Pistetäänpäs taas pieni kyselyhetki käyntiin, itselläni on vähän huonosti ideoita mistä nyt kirjoittaa joten tämähän sopii sitten hyvin :) Vastaan kysymyksiin jotka jätetty viim 5.11 klo 22:00 mennessä ( voi olla että jotain vastauksia tulee jo tänään illalla).

kuva: Sofia Hongell

24 kommentarer

 1. Kertoisitko millaisen viikko-ohjelman tekisit suunnilleen 3-,4-,5- ja 6-vuotiaille kouluhevosille ja mitä asioita koulutreeneissä opettaisi missäkin vaiheessa? :)

  SvaraRadera
 2. Miten hoidat hevosiesi jalkoja, varusteita ja minkalainen ruokinta niillä on? Ja mitä varusteita hevosillasi on?

  SvaraRadera
 3. Miten sulla on ollut varaa ostaa noin kyvykkäät hevoset? Käytkö töissä? Millä rahalla ylläpidät hevosia? Paljonko sinulla menee rahaa hevosiin kuukaudessa?
  Tykkäätkö olla Hubertuksen tallissa? Aiotko vaihtaa? Koska uusi maneesi on valmis? Miksi vanha purettiin?
  Mihin seuraan kuulut?

  SvaraRadera
 4. Paljon maksoit hevosista kun ostit ne. Noin hinta riittää

  SvaraRadera
 5. Mitä vinkkejä annat kouluratsastajalle jonka ratsastusasento on niin huono(näkyy myös hevosen ratsastettavuudessa.) vaikka käy joka viikko kouluvalmennuksissa?

  SvaraRadera
 6. Mikä klipperi sinulla on ja mitä mieltä olet ollut sen toimivuudesta? Entä pystyykö sillä ajamaan myös pään ja jalat helposti? Suosittelisitko muillekkin?

  SvaraRadera
 7. Onko sulla vinkkejä, miten saada jalat pysyy alhaalla ja pohkeet kiinni harjotusravissa? Mulla on isoliikkeinen hevonen, ja painoa on jalustimilla aina joko liikaa tai liian vähän: joko "seison" niillä irti penkistä tai sitten jos istun kunnolla syvällä satulassa niin koko jalka nousee ja jalkaterä meinaa heilua jalustimen sisällä :/

  SvaraRadera
 8. Jännittääkö sinua ikinä ratsastaessa tai oletko koskaan kärsinyt "ratsastuspelosta"? Onko sinulla mitään vinkkejä siihen, miten pysyä itse rauhallisena (tai lähinnä siis miten nauttia ratsastuksesta) tilanteessa, jossa hevonen on pirteällä tuulella pakkasella / kevyen päivän jälkeen ja säpsyy kaikkia ääniä etc? ps. Blogisi on tosi kiva! :)

  SvaraRadera
 9. Miten korjaisit ns. väärinratsastettua hevosta eli vain kangilla ja graamaneille ratsastettua ja sitten hevonen ei halua myödätä ilman niitä? Ja hevonen on vino toiseen suuntaan ja toiseen suuntaan painaa ulkoavuista läpi? Hevonen on myöskin hyvin jäykkä?

  SvaraRadera
 10. Hurudana övningar skulle du göra för att förbättra galoppen på en häst som inte orkar bära sig många steg i just galopp? Söker främs tips på sånt som man kan göra utan att galoppera, sånt som förbereder för att hästen ska orka galoppera. Nivå nu just lätt B och galoppen behöver förbättras massor för övergång till lätt A. Ps. Hilton är nog superfin!! :)

  SvaraRadera
 11. Ootko ajatellu jotain istuntatunteja joskus/käytkö niillä jo? Sul on vähä hassu istunta, nojaat vähä eteenpäin, kädet suorassa ja korkella ja pohkeet kutittelee välillä hevosen nälkäkuopissa, vaikka kyllä muuten näyttää nätiltä. :) vaikuttaako sun skolioosi tähän, ettet pysty istumaan "normaalisti syvemmällä hevosta"? eroaa vain monista muista tuon tason ratsastajista! Kiva blogi!

  SvaraRadera
 12. -Milloin olet aloittanut ratsastuksen? Missä ja millä puitteilla? Kauanko olet nyt harrastanut?
  -Valmennatko ?
  - Oletko omasta mielestäsi hyvä ratsastaja?
  -Mikä on korkein este mitä olet hypännyt?
  -Lempi blogisi?
  -Kuka ratsastaja insipiroi sinua?
  - Mikä on salaisuutesi noin eleettömään ja hyvään ratsastukseen?

  SvaraRadera
 13. Ei mtn kysyttävää tällä kertaa :-)...mutta kiitos tästä blogista, näin pimeällä meinaa vähän masentua, kun kerkeää töistä vasta pilkkopimeällä tallille. Tosi kiva kuulla näiden blogien kautta muiden kuulumisia ja vinkkejä, keskustelua yms. ja tietää muidenkin ahertavan. Näiden "heppablogien" kautta huomaa, että kyllä hevospiireissä on yhteisöllisyyttä ja toisten kannustamista, vaikka aina välillä muutakin huomaa...

  SvaraRadera
 14. Hur började din tävlingskarriär ? Har dina föräldrar varit hästintresserade o kunnat hjälpa med träning o tävlande ? Vad har du för goda råd att ge till unga ryttare som börjar tävla ? Du har en härlig blogg,roligt att läsa om både med- o motgångar. Roligt också att du frikostigt delar med dej av träningstips o råd.

  SvaraRadera
 15. Olet ollut ulkomailla töissä ratsastajana, eikös? Mitä kautta sait työpaikan ja menikö kaikki hyvin, millaiset kokemukset sinulle jäi? Mitä maata suosittelet? Osaatko antaa vinkkejä sinne haluavalle, miten löytää hyvä paikka jotta homma sujuu turvallisesti, mitä pitää ottaa huomioon? Mihin kannattaa "varautua"? Kiitos etukäteen vastauksista. Sinulla on todella mielenkiintoinen blogi ja upeat hevoset! :)

  SvaraRadera
 16. Heippa :-)

  mitkä lihastreenit salilla sinulla ovat eniten vahvistaneet istuntaasi?
  Syviä vatsalihaksiahan harjoitetaan enemmän Pilateksella ym. ilman isompia vastuksia, mutta jos ne on löydetty, niin mitä sitten salilla?

  SvaraRadera
 17. Ratsastatko tällähetkellä muiden hevosia?

  Mitkä ovat tavotteesi hevosten kanssa pitkällä tähtäimellä?

  Haluaisitko kolmannen hevosen?

  Oletko koskaan harkinnut muuta hevoslajia esim este ym?

  Miksi ruunasit zebben?

  Harrastaako kukaan sukulaisesi ratsastusta vai miten päädyitte hevosten pariin?

  Kiitos että kirjotat näin kivaa blogia. Tätä on ilo lukea!

  SvaraRadera
 18. Miten loimitat hevosesi? Siis kuinka paljon millekin säälle :)

  SvaraRadera
 19. Mitä tekisit eritavalla hevostesi kanssa? Olisitko tehnyt jonkin asian erilailla Zebben/Hiltonin kanssa, ts. oletko jäänyt miettimään miksi teit juuri niin kuin teit ja onko se jäänyt harmittamaan.

  Sulla on tosi kiva blogi ja on kiva kuulla treeneistäsi, vaikka en itse ole lähelläkään samalla tasolla niin silti on saanut joitain ideoita omiin treeneihin.

  SvaraRadera
 20. Mikä on mielestäsi paras tapa kiittää hevosta. Onko kiittämisessä eroa kun kiität omiasi tai jonkun muun hevosia hyvän työn jälkeen?
  Puhutko enemmän suomea vai ruotsia. Kumpaa puhut mieluummin.
  kivaa syksyn jatkoa sinne! ;)

  SvaraRadera
 21. Mistä oot ostanut satulasi ja minkä hintasia ne oli. Itse haluaisin myös tuollaisen satulan kun sinulla :)

  SvaraRadera
 22. Mitä ominaisuuksia arvostat hevosessa? Entä ratsastajassa?

  SvaraRadera
 23. Mitä sinun mielestäsi tarkoittaa peruskoulutettu hevonen? Mitä sellainen hevonen osaa (tai sen tulisi osata)? Minkä tason kilpailuja tällainen hevonen kilpailee?

  Onko pojilla tarhassa jotkin suojat? Jos on, mitkä?
  Onko kummallakaan ollut jotain ongelmia terveyden kanssa? Ähkyä, jaloissa jtn., haavoja yms.?

  Jos heppasi olisivat olleet oreja ostaessasi ne, olisitko ruunannut ne vai pitänyt oreina?

  SvaraRadera
 24. Kuinka lähtisit korjaamaan hevosta, joka on vinompi ja lihasköyhempi toisesta kyljestään kuin toisesta? Milloin on mielestäsi sopiva hetki alkaa junnun treenata kangilla? Kuinka kangilla ratsastus kannattaa aloittaa?

  Ihana blogi, näin esteratsastajan näkökulmasta!

  SvaraRadera