Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 4 november 2013

Vastauksia osa I


( Laittakaa edelleen kysymykset tuohon toiseen kyselyhetki-postaukseen koska vastaan vaan sinne laitettuihin kysymyksiin, huomiseen mennessä klo 22.00 siis :) )
Anonym4 november 2013 13:19
Kertoisitko millaisen viikko-ohjelman tekisit suunnilleen 3-,4-,5- ja 6-vuotiaille kouluhevosille ja mitä asioita koulutreeneissä opettaisi missäkin vaiheessa? :)

VASTAUS: Tämä NIIN paljon riippuu hevosesta, mutta 3-vuotias hevonenhan on juuri sisäänratsastettu eli sen kanssa tekisin mieluummin ehkä jaksottain enemmän töitä ja sitten antaisin sen olla vähän aikaa jotta saa rauhassa sisäistää juttuja. Riippuen mikä hevoselle sopii niin ratsastaisin ehkä joko 3 kertaa viikossa mutta vähän kauemmin tai sitten 4 kertaa viikossa mutta todella lyhyet jaksot. Juoksutus ja muu treeni on myös nuorelle hevoselle tärkeää. Ratsastuksellisesti 3-vuotiaan pitää oppia tuntemaan ratsastajan avut ja liikkua omalla moottorilla eteenpäin. Eniten ratsastaisin vaan eteen hyvässä tempossa ja todella loivia kaaria. 4-vuotiaan kanssa voikin sitten jo pikkuhiljaa vaatia enemmän siirtymisiä, en tässäkään vaatisi että 4-vuotiaan pitäisi osata esim laukka-käynti siirt täydellisesti mutta tärkeää että siirtymisiä kuitenkin tehdään koska se vahvistaa takaosaa. Väistöt opettaisin myös 4-vuotiaalle sekä jo vähän vastalaukkaa. 5-vuotiaan pitäisi sitten periaatteessa jo osata helpon A:n asiat ja ammattilaiset yleensä tähtäävät esim nuorten hevosten MM:eihin joten sieltä voi katsoa mitä ohjelmissa vaaditaan 5-vuotiaalta. talvella kun hevonen kääntyy 6 vee on hyvä aloittaa laukanvaihdot jo, kun 6-vuotiaan pitäisi periaatteessa mennä sitten jo vaativaa B:tä. Tämä on tosiaan erittäin yksilöllistä ja esim Zebbe treenasi 5-vuotiaana jo piaffia, 6-vuotiaana jo sarjavaihtoja ja piruettejä, kun Hilton ei 5-vuotiaana osannut vielä oikeen mitään ja 6 vuotiaana se pääsi vasta elämänsä ekoihin kisoihin ja nousi vasta kesällä helppo A:tasolle ja nyt 7-vuotiaana va B-tasolle joten on aina osattava mennä hevosen mukaan ja antaa sille se aika mitä se tarvitsee, muuten tekee enemmän haittaa kuin hyötyä. Hevosen koulutuksessa mielestäni on hyvä muistaa että aina kannattaa edetä hitaasti koska silloin edistystä tapahtuu nopeammin :) eli ei hinkata asioita monen monta kertaa eikä treenata pitkiä jaksoja kerrallaan ja muistetaan että palautus on se kaikista tärkein jotta hevonen voi kehittyä!

Anonym4 november 2013 13:27
Miten hoidat hevosiesi jalkoja, varusteita ja minkalainen ruokinta niillä on? Ja mitä varusteita hevosillasi on?

VASTAUS: Käytän joskus rankan treenin jälkeen joko arnikaa tai back on trackin suojia jalkoihin yön yli. Esim kisojen ja valmennusten jälkeen aina. Kuljetukseen laitan myös aina BOT suojat. Suitset & kanget pesen lähes joka käyttökerran jälkeen satulasaippualla, rasvaan ehkä kerran joka 3kk. Satulan pesen kerran viikossa Childericin omalla saippualla ja öljyän satulan joka 6kk. Hevoseni syövät kauraa, Hilton Krafft Sportia, Zebbe Build Uppia, sekä tämän lisäksi molemmat saavat pellavaa,lesettä,soijaa, suolaa, MSM:ää sekä elektrolyyttejä rankan treenin jälk. En nyt ymmärrä mitä tarkoitat että mitä varusteita niillä on? kaikki tarpeelliset toki :)

Anonym4 november 2013 13:34
Miten sulla on ollut varaa ostaa noin kyvykkäät hevoset? Käytkö töissä? Millä rahalla ylläpidät hevosia? Paljonko sinulla menee rahaa hevosiin kuukaudessa?
Tykkäätkö olla Hubertuksen tallissa? Aiotko vaihtaa? Koska uusi maneesi on valmis? Miksi vanha purettiin?
Mihin seuraan kuulut?

VASTAUS: En ole ostanut Zebbeä enkä Hiltonia valmiina hevosina, Zebben ostin kun se oli 4-vuotias eli vasta peruskoulutettu ja Hilton oli 5-vuotias ja myös peruskoulutettu. Opiskelen oikeustiedettä enkä tällä hetkellä käy töissä. Mun raha-asioistia en halua täällä keskustella mutta hyvin pärjään elättämään molemmat hevoseni :) Tykkään kyllä olla Hubertuksen tallissa toki on se nyt vähän haastavaa kun odotellaan että uusi maneesi valmistuu mutta muuten olen sekä minä että hevoset viihtyneet oikeen hyvin :) Uuden maneesin pitäisi olla vuoden vaihteessa valmis. Vanha purettiin koska se oli jo niin vanha ja siinä oli rakenteissa vikaa. Kuulun korsholms Sportryttaren seuraan, http://korsholms.sporttisaitti.com.

Anonym4 november 2013 13:45
Paljon maksoit hevosista kun ostit ne. Noin hinta riittää

VASTAUS: Tämäkään ei edelleen mielestäni kuulu kenellekään muulle kuin minulle ja hevosen myyjille.

Anonym4 november 2013 14:02
Mitä vinkkejä annat kouluratsastajalle jonka ratsastusasento on niin huono(näkyy myös hevosen ratsastettavuudessa.) vaikka käy joka viikko kouluvalmennuksissa?

VASTAUS: Minun istunta parani todella paljon kun aloitin käymään salilla ja treenaamassa kaikkia kropan eri lihasryhmiä. Silloin saa hyvän kontrollin kropastaan ja pystyy paremmin hallitsemaan sitä myös hevosen selässä.

Anonym4 november 2013 15:51
Mikä klipperi sinulla on ja mitä mieltä olet ollut sen toimivuudesta? Entä pystyykö sillä ajamaan myös pään ja jalat helposti? Suosittelisitko muillekkin?

VASTAUS: Minulla on Moser Avalon ja olen ollut todella tyytyväinen. Se on tosi hiljainen ja toimii akulla eli ei tarvitse koko ajan pelätä että hevonen astuu johdon päälle kun klippaa. Ja tällä pystyy hyvin klippaamaan ihan pään ja jalatkin,näin teen itse ja hyvää jälkeä tulee :) voin hyvin suositella tätä muillekkin!

5 kommentarer

 1. Ganska knepigt det här när anonyma ska ha reda på ens ekonomi?? sedan när delar med sig av den till vem som helst? Alla vänder vi mer eller mindre på alla slanttar, det räcker väl att ha som info? ;)
  Jag tyckt också om din klipp-maskin, därför uppskattar jag då du hjälper med Mattis klippning!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jepp , nyfikna i en strut e vissa ;) jo de e en bra maskin att klippa med, liten tyst o effektiv :)

   Radera
 2. voisitko kertoa minkä hintaisia hilton ja zebbe olivat, kun ostit ne esim. 5-10t :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei se hinta nyt vaan muille kuulu, valitan :)

   Radera
 3. Sun blogi on ihan paska ja haukut koko ajan muita sitä paitsi oot huono ratsastaja ja sä et ansaitse noita heppoja

  SvaraRadera