Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 12 november 2013

Marraskuun tavoitteet

Tässä oli Hiltonin treenitavoite Lokakuulle:

"Tavoite Lokakuu: Saada Hiltonille voimaa ja nopeutta takajalkoihin jotta se
  jaksaa kantaa itseään paremmin takaosallaan ja oppii ottamaan mun kokoavat                                pidätteet myös ilman raippaa maasta käsin, sekä laukassa että ravissa. Laukassa                              sen pitäisi oppia jaksaa pysyä piruettilaukassa vähän pidempään kuin pari askelta                            kerrallaan."  Lötyy myös täältä.

Onnistuiko? Mielestäni Hilton on saanut todella paljon enemmän voimaa takaosaansa ja mehän ollaan jo vähän aloitettu työskentelypiruettien kanssa ja se jaksaa tosi hyvin kantaa jo vaikka pari kierrosta piruettilaukkaa! Se myös ottaa mun kokoavat pidätteet nyt paljon paremmin kun kuukausi sitten. Se on nopeampi pohkeelle myös.

Tavoite marraskuulle: Lisää piruettilaukkaa, tavoitteena että voitais jo kääntää vähän paremmin ISOSTI piruettilaukassa pari askelta kerrallaan, mutta niin että se jaksaa siinä kantaa itseään,nyt se ei oikeen sitä vielä jaksa. Ravissa enemmän nopeutta ja kantovoimaa sekä notkeutta taivutuksiin. Vaihdot pitäisi saada myös vähän varmemmaksi, niin että se vaihtaisi aina avuista ja treenattais vähän enemmän sarjoja. Ja paljon treeniä matalassa pyöreässä muodossa, ei niin paljon kisamuodossa.


Kuva: Hanna-Mari Ågren


Tässä Zebben treenitavoite Lokakuulle:


"Tavoite Lokakuu: saada ravia paremmaksi! Eli treenataan sitä shettisravissa                                    rentoutta ja letkeyttä koko kroppaan, paljon väistöjä ja peruutuksia. Tavoite että                            Lokakuun lopussa ravi olisi jo paljon parempi ja rennompi ja oltais löydetty se                                hyvä tahti ja asento missä pääsee taivuttamaan ja puolipidätteet menee läpi :)" Sekin löytyy täältä

Onnistuiko? Zebbe on kehittynyt todella todella paljon tässä kuukauden aikana ja tämä jumppatreeni on tehnyt sille tosi hyvää!! Kuukausi sitten sen ravissa oli hankala istua koska selkä ei ollut kunnolla mukana mutta nyt siellä on aivan supermukavaa istua ja se kantaa itseään tosi hyvin! Se on myös niin pehmeä nyt niskasta että sitä voi taivuttaa jo todella paljon molempiin suuntiin. Puolipidätteet menee hyvin läpi mutta välillä se kyllä haluaa vähän mennä liian lujaa joten tätä pitää vielä herkistää.

Tavoite marraskuulle: Jatkaa oikeastaan samalla tavalla, vähän pikkuhiljaa kokeilla koota sitä ravissa,matalassa muodossa, niin että se pystyisi kokoamaan ilman että se jännittyy tai haluaa lähteä vaan juoksemaan. Puolipidätteet paremmin läpi vielä eli se tarkoittaa enemmän siirtymisiä. Olen nyt tehnyt paljon siirtymisis ravi-pys tai ravi-käynti, nyt vois myös tehdä siirtymisiä ihan ravin sisällä myös. Laukassa paljon piruettilaukkaa pyöreässä muodossa ja paljon taivutuksia, loivia sulkuja kun taivutus pysyy ensin suoralla uralla rentona.

Kuva: Sofia Hongell (nyt ei tulis mieleenkään että Zebbelle  laittais gramaanit missään vaiheessa, mutta tässä pari kk:ta sitten kun tämä kuva otettiin niin se oli vielä niin jäykkä ja vahva niskasta että välillä sai ratsastaa gramaaneilla. Ihanaa että mennään eteenpäin!


4 kommentarer

 1. Hirmu kiva lukea miten noi viime
  kuun tavotteet on saavutettu, voisi itsekkin varmaan tehdä samanlaista noin tarkkaa suunitelmaa, vaikkei blogiin vaan ihan itselle omaan treenaukseen:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo tää oli tosi hyvä idea, sain idean yhdeltä ruotsalaiselta kouluratsastajalta. Mä en ainakaan itse huomaa miten hepat edistyy näin muuten, mutta kun joka kuukausi vähän katsoo että mitä on mennyt eteenpäin ja kun on selkeet tavoitteet niin jaksaa myös paremmin treenata tän tylsän talven yli ;)

   Radera
 2. Voi ku mukavaa luettavaa! Ja aivan älyttömän upeita hevosia, olen kade! :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  SvaraRadera
 3. Tää on tosi kiva blogi! Voi ei oot ihan super hyvä ratsastamaan! :) Sulla on upeita hevosia :)

  SvaraRadera