Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 13 november 2013

Keskiviikon ratsastukset

Eilen ei ollut oikeen kirjoitettavaa kun hevosilla oli ansaittu vapaapäivä ja kävin tallilla vaan hieromassa ne ja mm pesin Zebben hännän ja muuta sellaista "putsausta". Tänään oltiin sitten taas maneesilla treenaamassa. 

Hilton oli heti alusta asti taas tosi "nopea" avuille ja hyvin mukana. Alkuverkan jälkeen aloitin laukassa kokoamisilla ja ne ei sujunut ollenkaan hyvin... Sillä oli viikonloppuna niin rankka valmennus ja treenattiin oikeastaan vaan sitä piruettilaukkaa niin vähän epäilen että sillä on kroppa vieläkin väsynyt siitä työstä. Mietin kun itse käyn salilla esim tekemässä jalkatreenit niin kyllä voi hyvinkin olla 2-3 päivää sen jälkeen paikat todella kipeät. Hiltonilla on kuitenkin vielä vähintään 10 kertaa isommat lihakset niin varmaan kestää myös paljon kauemmin palautua jos on ollut oikeen rääkkitreenit ;)
Ravissa se oli sitten kuitenkin aivan superhieno ja pääsin kokoamaan sitä todella hyvin! Tein myös avoja ja sulkuja. Oikealle sulut olivat hyviä mutta vasemmalle se kaatui todella pahasti menosuuntaan. Sain kyllä korjata sitä monta kertaa ennenkuin se tajusi jäädä kantamaan vasenta lapaa ja taipua sen ympäri eikä kaatua sen yli. Tein niin että ensin pyysin vaan taivutusta niskasta ilman että lähdettiin sivulle, ja sitten pyysin sitä pari askelta sivulle jonka jälkeen jatkoin avossa, eli kun siirsin sen avoon siirsin sisäpohkeella jolloin sen oli pakko ottaa se mun sisäpohje ja "nousta" sisälavasta. Teki sitten lopuksi ihan ok sulut sinne vasemmalle mutta tuntuu että tilaa ei ollut tarpeeksi että olis saanut tämän asian kunnolla läpi ( esim ratsastamalla pitkän diagonaalin missä mahtuisi tekemään avo-sulku siirtymisiä monta peräkkäin). nyt mahtui ehkä kaks askelta sulkua, kaks askelta avoa ja pari askelta sulkua taas.Kuvat ovat vanhat, otettu maaliskuussa 2013 vanhasta maneesista Hubertuksella :)
Zebbe ei ikinä ole oikeen superi vapaapäivän jälkeen, se on aina vähän menossa liikaa ja on toki vähän jäykempi. Ei kuitenkaan ollut huono, mutta ei läheskään yhtä hieno kuin maanantaina. Kuitenkin pystyin lopussa ratsastamaan ravissa jo vähän muuta kun vaan ympyrällä taivutuksia tai suoraan eteen
siirtymisiä kun tein avoja ja voltteja ja ravi pysyi hyvänä ja oli helppo istua siinä ja se myös taipui hyvin kropastaan eikä kovettunut. Vasemmassa suunnassa oli huomattavasti helpompaa, oikeassa kierroksessa se haluais aina lähteä kaasuttamaan ihan liikaa, varsinkin volteilla huomasin tämän joten sain jäädä pari kertaa voltille ja siinä voltilla tein siirtymisiä että se tajus kuunnella mua. Tuntuu että se ei oikeen haluais oikeaa takajalkaa taivuttaa alle ja sen takia yrittää juosta lujempaa. Kuitenkin sitten kun sen takajalan saa sinne alle se liikkuu tosi hyvin :) se on vaan sen heikompi puoli ja sitä täytyy vahvistaa.


3 kommentarer

  1. haluaisitko antaa jotain vinkkejä he b tasoiselle ratsukolle. Myös meillä tuo kun oikealle kaasuttaa, juurikin kun ei viitsisi kantaa/käyttää takajalkaa....

    SvaraRadera
  2. Hienot Hilton & Zebbe! :---)) Ja tää vaa on niin ihana blogi! :) Sul on niin superhienot hepat. :)

    SvaraRadera
  3. Ihanaa kun postaat usein ja tekstiä on kiva ja helppo lukea:D

    SvaraRadera