Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 6 november 2013

Vanhoja videoita Zebbestä

Näitä on aina yhtä kiva kattella ja ihmetellä että kuinka se aika vaan rientää.. Zebbe on ollut mun omistuksessa nyt reilu 5 vuotta jo! Keväällä 2008 käytiin sitä Hollannissa koeratsastamassa Stal Korenbloemilla ja silloin Zebbe oli vasta 4-vuotias orivauva :)

Tuossa ylläolevalla videolla olen Zebben selässä ihan ensimmäistä kertaa elämässäni! Muistan ikuisesti ekan kerran kun laukkasin sillä, se oli mahtavin laukka missä olen ikinä istunut! Käytiin vielä seuraavana päivänä sitä kokeilemassa mutta olin jo tämän jälkeen ihan myyty ;)

Tuossa ratsuttaja Stephanie Dorr esitti Zebben mulle ja isälle ennenkuin  menin itse selkään.

Tässä onkin sitten Zebben elämänsä ensimmäiset kilpailut, keväällä 2009. Huomaa että on ori ja vähän jännittää :)

Tässä treenataan Riverbank tallilla, päivää ennen MM-katsastuksia. Tuona vuonnahan me oltiin varalla 5-vuotiaitten MM-kisoihin Suomesta edustavista.

(pahoittelen näitten ekojen videoitten surkeaa laatua, tuolloin ei vielä ollut järkkärikameraa missä HD-laatuista videokuvaa :P )

Tässä mennään aluetason va B-ohjelmaa, vuonna 2010 syksyllä.

Ja tässä alkukeväällä 201, tulos oli jotain 71% :P


Näitä videoita löytyy lisää jos meette mun youtube-kanavaan www.youtube.com/soalba86 :) ja tosiaan vlopuksi olen saanut kuvaajan molemmille päiville joten tuoreita videoita ja kuvia sitten vloppuna luvassa :)

10 kommentarer

 1. Hei missä nuo teidän ensimmäiset kisat keväällä 2009 olivat? Tuo maneesi näyttää ihan hirmuisesti Rautalammin ratsastuskeskuksen maneesilta ja muistelisin, että olit siellä Zebben kanssa joissain kisoissa, kun itse vielä olin Rautalammilla ratsastuslukiossa, vaikka Rautalampi toki varsin kaukana Vaasasta onkin, niin sen takia piti heti kysyä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On muuten Rautalammilla joo, en muistanut paikan nimeä enää mutta nyt kun sen mainitsit niin sehän se oli :)

   Radera
 2. ompa ihan eri näkönen ulkonäkö mukaan lukien :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. On joo :D se oli ihan tosi tumma kun tuli mulle :)

   Radera
 3. Ihana teini-Zebbe! Onko sulla mitään kuvia/materiaalia Zebben ja Hiltonin vanhemmista, sisaruksista yms? Olis kiva joskus lukea sellainen "sukupuu"-postaus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on tiedossa yksi Zebben veljeksistä ja isästä jotain kuvia löytyy jos etsii Stal de Ronde ja Kingston. Hiltonin koko suku löytyy sivuilta www.raback.se ( sieltä mä sen ostin ja on siis sen kasvattajan sivut) :)

   Radera
 4. Sait just uuden lukijan :) Tosi kiva blogi sulla :) Ja on kyllä heppa pikkasen muuttunu :) Ihan tästä postauksesta poiketen haluaisin kysyä sulta sitä sun skolioosista, onko sulla sellanen lievempi vai vaikeampi ja miten sulla sitä hoidettu? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kun kiva että tykkäät :) mulla on oikeastaan sekä ala- että yläselässä skolioosi, se ei ole mikään super super paha mutta kyllähän sen selvästi näkee ja ehkä pahin siinä on se että se on tehnyt että mun kroppa on monesta kohdasta ihan krampissa koko ajan :/ silloin nuorena kun se minulle todettiin niin kävin fysioterapeutilla säännöllisesti hoidossa ja sitten myös jumpattiin. Mutta nyt vanhempana käyn itse salilla ja aina kun mahdollisuus käyn myös osteopaatilla :)

   Radera
 5. Pakko kehasta että ompas Zeppe ollut komistus jo nuorena. Oma ponini kulki nelivuotis kesällä jo tasaisessa muodossa ja meni avot, väistöt yms, ainoastaan siirtymiset olivat epätasaiset. Sitten sain kuulla miten ponin kanssa on edetty ihan hirveetä vauhtia ettei nelivuotiaat voi kulkea noin. v_v Yritä siinä sitten selittää että kyllä ne huippuhevosetkin kulkee. Onhan oripäivätkin heti 3v keväällä eli pakkohan se sisäänratsastus on aloittaa jo 2 vuotiaana ja oma ponini kuitenkin kulki vain nätisti muodossa ja alkoi olla lihaksisto todella hyvällä mallilla ja voimaa. Silloin ärsytti. Nyt ei kun käytiin kisoissa näyttämässä närhen munat kaikille. ;)

  SvaraRadera
 6. mustakin tuli uus lukija! ekalla viedolla katoin, että sulla on väärä hevonen alla kun ei näyttäny yhtään nykyseltä :D

  SvaraRadera