Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 5 november 2013

Vastauksia osa III

(muistakaa edelleen laittaa kysymykset tuohon kyselyhetki-postaukseen jos haluatte varmasti vastaukset, kopsaan nimittäin kysymykset suoraan sieltä tänne vastauksiin :) )


 1. Anonym4 november 2013 17:56
 2. -Milloin olet aloittanut ratsastuksen? Missä ja millä puitteilla? Kauanko olet nyt harrastanut?
 3. VASTAUS: Olin 6-vuotias kun aloitin käymään alkeistunneilla Vaasan Hubertuksen ratsastuskoululla. Eka ratsastuksenopetetajani oli Minttu Liuko :) ja nyt olen siis harrastanut hevosia 21 vuotta ( huh olen vanha! )
 4. -Valmennatko ?
 5. VASTAUS: Erittäin harvoin kyllä mutta joitain ratsukoita autan aina välillä :) (haluaisin käydä valmentajakoulutuksen ja valmentaa tulevaisuudessa enemmän)
 6. - Oletko omasta mielestäsi hyvä ratsastaja?
 7. VASTAUS: Omasta mielestäni olen ihan OK-hyvä ratsastaja, mutta tuntuu että minulla on vielä NIIN paljon opittavaa joten olen kyllä todella kaukana siitä miten hyvä haluaisin olla. Onneksi ratsastusta voi harrastaa pitkään :)
 8. -Mikä on korkein este mitä olet hypännyt?
 9. VASTAUS: Nyt en kyllä muista mitä lapsena joskus hyppäsin varmaan paljon korkeampia silloin, mutta Zebben kanssa taisin hypätä 70-80cm viimeksi kun hypättiin jos en nyt ihan väärin muista? Mä kyllä myönnän että en ole mikään hyvä hyppäämään :P
 10. -Lempi blogisi?
 11. VASTAUS: Luen ruotsalaisia kouluratsastusblogeja, lempiblogit ovat www.fridahallgren.se , www.nyreroddressage.com sekä blogg.agria.se/emeliebrolin . Sitten luen kyllä myös meidän tallilaisten omia blogeja, esim maestro.blogg.se ja sofia-everythingispossible.blogspot.fi :) 
 12. -Kuka ratsastaja insipiroi sinua?
 13. VASTAUS: Edward Gal on mun ehdoton ykkönen tällä hetkellä. En käsitä miten eleettömäst hän ratsastaa ja miten upeasti hän saa hevosensa oikeasti tanssimaan! Toinen todella inspiroiva ratsastaja on Charlotte Dujardin, haluan hänen istunnan!! (ja hevosen ;P )
 14. - Mikä on salaisuutesi noin eleettömään ja hyvään ratsastukseen?
 15. VASTAUS: Aloitin vuonna 2006 säännöllisesti treenaamaan salilla ja se on ehdottomasti auttanut mun istuntaa ja kropan hallintaa todella paljon! Myös se kun olin Saksassa niin pitkään ja valmentaja katsoi mun ratsastusta monta kertaa päivässä ja korjasi siinä istuntaani niin toki siinäkin kehittyi todella paljon :) ja haluan itse koko ajan parantaa istuntaani joten ajattelen sitä joka kerta kun ratsastan. Haluan päästä mahdollisimman eleettömästi istumaan jotta en häiritse hevosta pätkääkään silloin kun ei tarvitse koska silloin hevonen vastaa niin paljon herkemmin apuihin silloin kun niillä pyytää jotain ( vrt ratsastajaan joka koko ajan heiluu satulassa niin hevonenhan "turtuu" silloin helposti eikä sitten kuuntele kun ratsastaja pyytää jotain koska hevosen mielestä se "pyytää" koko ajan kun heiluu siellä satulassa). 
 16. Epu4 november 2013 18:43
 17. Ei mtn kysyttävää tällä kertaa :-)...mutta kiitos tästä blogista, näin pimeällä meinaa vähän masentua, kun kerkeää töistä vasta pilkkopimeällä tallille. Tosi kiva kuulla näiden blogien kautta muiden kuulumisia ja vinkkejä, keskustelua yms. ja tietää muidenkin ahertavan. Näiden "heppablogien" kautta huomaa, että kyllä hevospiireissä on yhteisöllisyyttä ja toisten kannustamista, vaikka aina välillä muutakin huomaa...

 18. Anonym4 november 2013 21:01
 19. Hur började din tävlingskarriär ? Har dina föräldrar varit hästintresserade o kunnat hjälpa med träning o tävlande ? Vad har du för goda råd att ge till unga ryttare som börjar tävla ? Du har en härlig blogg,roligt att läsa om både med- o motgångar. Roligt också att du frikostigt delar med dej av träningstips o råd.
 20. SVAR: Jag började rida på ridskola som 6-åring och efter det bodde jag i princip på stallet. Jag gick omkring och frågade om jag fick mocka boxar, tvätta ämbaren, etc etc och småningom fick jag en egen sköthäst av ridskolehästarna som jag då började rida också mera och deltog i några klubbtävlingar  med. Samtidigt drev jag mina föräldrar galna då jag tjatade om en egen häst och då de märkte att mitt intresse verkligen inte var något övergående så bestämde de att jag skulle få en egen häst då jag fyllde 12 år och min sköthäst var tvungen att avlivas. Varken mamma eller pappa har varit hästintresserade från förr men pappa var med mig till Sverige och sökte häst med mig, och efter det så började han också rida en tid men det intresset höll inte i sig så länge. Han körde mig dock på alla tävlingar och träningar runt landet enda tills jag fick eget körkort och båda mina föräldrar har stöttat mig otroligt mycket i min sport då de märkt hur mycket detta betyder för mig. Så mina råd till unga ryttare som vill börja tävla är nog helt enkelt att aldrig ge upp, ställ upp på allt möjligt sk*tjobb som erbjuds och visa att du verkligen vill det här. Det kommer alltid en chans förr eller senare, det är bara att jobba stenhårt för det man vill :)
 21. Anonym4 november 2013 22:17
 22. Olet ollut ulkomailla töissä ratsastajana, eikös? Mitä kautta sait työpaikan ja menikö kaikki hyvin, millaiset kokemukset sinulle jäi? Mitä maata suosittelet? Osaatko antaa vinkkejä sinne haluavalle, miten löytää hyvä paikka jotta homma sujuu turvallisesti, mitä pitää ottaa huomioon? Mihin kannattaa "varautua"? Kiitos etukäteen vastauksista. Sinulla on todella mielenkiintoinen blogi ja upeat hevoset! :)
 23. VASTAUS: Olen ollut Saksassa ratsuttajana töissä vuonna 2009. Muistaakseni löysin ilmoituksen Ruotsin jollain hevosnettisivuilla ja etsin sitä kautta ja sain työpaikan. Työ oli todella antoisaa mutta rankkaa ja jouduin siirtymään toiselle tallille ekan työnantajan vanhempien luokse missä asiat eivät olleen (hevosten kannalta) ihan niin hyvät joten ei sitten tuntunut jotenkin reilulta jatkaa. Tämän jälkeen lähdin sitten Holga Finkenin luokse missä autoin tallihommissa ja välillä ratsastin jotta sain minun ja Zebben valmennukset maksettua sillä tavalla. Hyvän tallityön on todella vaikea löytää koska euroopassa on niin paljon talleja ja valitettavasti myös paljon huonoja talleja. Joten kannattaa etsiä rauhassa ja käydä paikan päällä ja katsoa että hevosilla on hyvät oltavat ja kysellä muilta työntekijöiltä miten he viihtyvät jne. Saksahan on muuten tosi hyvä maa asua jos haluaa kehittyä, mutta niin on mös Hollanti ja Ruotsikin :) 

 24. eliisa5 november 2013 00:23
 25. Heippa :-)
 26. mitkä lihastreenit salilla sinulla ovat eniten vahvistaneet istuntaasi?
 27. Syviä vatsalihaksiahan harjoitetaan enemmän Pilateksella ym. ilman isompia vastuksia, mutta jos ne on löydetty, niin mitä sitten salilla?
 28. VASTAUS: keskivartalotreenihan on se tärkein, ja se on myös minulle se tärkein koska minulla on se skolioosi joten tarvitsen vahvan keskivartalon tukemaan selkärankaa. Mutta muuten sanoisin että ihan koko kroppaa kannattaa treenata koska kaikki tavallaan "kuuluu yhteen". Hyvä kuntokin on tärkeä joten ihan aerobinenkin treeni on tärkeä.

 29. Anonym5 november 2013 01:32
 30. Ratsastatko tällähetkellä muiden hevosia?
 31. VASTAUS: Aina välillä käyn ratsastamassa muitten hevosia mutta en niin usein.
 32. Mitkä ovat tavotteesi hevosten kanssa pitkällä tähtäimellä? 
 33. VASTAUS: Pitkän tähtäimen tavoitteen on päästä molempien hevosen kanssa GP-luokkiin.
 34. Haluaisitko kolmannen hevosen?
 35. VASTAUS: En kyllä tällä hetkellä, kaksi riittää ihan hyvin :) kolme tuntuu että olisi jo liikaa ja veisi liikaa aikaa tallilla. Jos mun ei tarvis opiskella tai sen jälkeen mennä töihin niin sitten voisin pitää vaikka 5 hevosta jos olis oma talli pihassa, ja olla tallilla koko päivät mutta nyt tilanne ei ole ihan niin :)
 36. Oletko koskaan harkinnut muuta hevoslajia esim este ym?
 37. VASTAUS: en oikeastaan ikinä, en edes pienenä. Kouluratsastus on aina ollut se mun juttu :)
 38. Miksi ruunasit zebben?
 39. VASTAUS: koska sille oli kilpahevosena elämä todella rankkaa olla oriina.
 40. Harrastaako kukaan sukulaisesi ratsastusta vai miten päädyitte hevosten pariin?
 41. VASTAUS: Ei kukaan sukulaisista harrasta ratsastusta, minä olen ainut :) 
 42. Kiitos että kirjotat näin kivaa blogia. Tätä on ilo lukea!
 43. Kiva että tykkäät :)

2 kommentarer

 1. Miksi zebben oli rankkaa kilpaila orina?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joillakin oreilla voi olla hankalaa kun on pakko herpaannuttaa keskittyminen jokaiseen tammaan ja stressaantuvat yms. sori Sophia puolestasi mutta voit itse selventää :)

   Radera