Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 20 november 2013

Hepat irti!

Olin tänään yksin maneesilla joten molemmat hevoset pääsivät juoksemaan irti siellä ratsastuksen lopuksi. Uskaltauduin irtojuoksuttamaan Zebbenkin kun se oli tänään ratsastaessa niin rauhallinen ja tuo maneesi on niin pieni että ei siellä hirveen lujaa pääse menemään:)Hilton oli vähän vetelä tänään joten ratsastin eniten eteen-alas muodossa, vähän kokoamisia laukassa syvässä muodossa minkä se teki hyvin, ja parit ravisulut jotka nekin sujuivat hyvin :) Loppuverkan jälkeen Hilton sai vielä vähän itsekseen riehua, oli sen mielestä tosi hauskaa :)Ei hilton kyllä mun silmään laihalta näytä, ei se mikään lihava ole mutta just sopiva :) takapuoleenhan se tarvitsee lisää lihaksia mutta täytyy muistaa että se on vasta 7, ja valtava joten lihakset eivät kasva yhdessä yössä ;)
Zebbelle laitoin pitkästä aikaa kanget päälle (viimeksi menin niillä Markon valmennuksessa) ja hitto vieköön, se oli tänään niillä parempi kun se on ollu nivelillä!!! Siis niiin mahtavaa!! sain sen nyt vielä pyöreämpään muotoon ja se pysyi rentona, ja sain sen oikealle täysin antamaan periksi kun taivuttelin. Niin hemmetin mahtavaa!!! Yritin vaan ylläpitää sen rentouden ettei se nyt enää kovettuis kangilla vaan oppisi olemaan rentona, joten paljon siirtymisiä ja taivutuksia ja olen aina tosi tarkka että kun se antaa niskasta periksi niin myötään oikeastaan molemmilla ohjilla ja kiitän sitä näin siitä että se rentoutuu ja yleensä tämä tekee sen että se rentoutuu vielä enemmän :) Kokeilin laukassa vähän sulkuja ja ne sujui tosi hienosti! Ravissa en viitti vielä tehdä koska tiedän että ne ovat vielä hankalat, ravissa jatketaan vielä väistöjen kanssa hetken :) Oli kivaa että pystyin irtojuoksuttamaan Zebben ilman että se skitsos täysin :P oli toki vähän väsynyt ratsastuksen jälkeen mutta kivaa että sitä voi ainakin välillä treenin jälkeen vähän päästää irti :)

Kun tulimme takaisin tallille niin Zebbe vielä hoidettiin kun osteopaatti kävi meillä. Oli ihanaa kuulla että hänenkin mielestä Zebbe on paljon letkeämpi nyt ja selkäranka liikkui hyvin puolelta toiselle, ennen se oli toiselle puolelle jumissa. Tää on niin palkitsevaa kun tekee kovaa työtä ja huomaa näin äkkiä tuloksia :) Zebbekin on nykyään niin tyytyväinen ja tykkää tehdä töitä! :) nyt on kyllä motivaatio huipulla!tässä on kyllä herra jolla on vähän ylimääräisiä kiloja ;) sekin toki vähän hämää kun Hiltonilla on tosi pitkä selkä ja kroppa ja Zebbellä taas tosi lyhyt, Zebbe näyttää helpommin vähän läskiltä :P

Tyytyväisenä lähdössä kotiin :)

45 kommentarer

 1. Minkä kokoinen maneesi teille (tai oikeastaan sille tallille misdä heppasi asustavat!) on tulossa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sinne tulee ihan täyspitkä eli 20x60m :) tai olisko se ollut jopa 65m pitkä? mut kuitenkin ainakin sen 60m :) ( en malta odottaa!!)

   Radera
 2. Voi että, miten hyvälle tuulelle noita videoita katsellessa tuli! Ihana Zebbe ja vielä ihanampi Hilton! :) On kyllä aivan mahtava huomata, että vaikka kouluratsastajia monesti stereotyyppisesti pidetään kontrollifriikkeinä perfektionisteinä ja suorastaan tylsinä hevosenomistajina, niin sinä tunnut kyllä ensisijaisesti ajattelevan hevostesi parasta ja annat niille välillä luvan irrotellakin, kuten hevosen elämään kuuluu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiva kuulla :) kyllä nuo molemmat hevoset on mulle kuin lapset joten niitten hyvinvointi on kyllä ehdoton ykkönen :) ja kyllä se heijastuu myös kouluradoille jos hevonen on onnellinen tai ei :)

   Radera
 3. Moi! Kiva postaus! :) Kerroppa, missä tuo maneesi on, mulla on niiiin sellanen fiilis, että kävin kerran tuossa maneesissa koeratsastamassa yhtä myyntihevosta? Onko se ulkoapäin vähän sellanen "hökkelin näköinen"? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tuo maneesi on ihan sulvan keskustassa, se on sellainen iso harmahtavan sininen "tehdashalli" (ei mikään kaunis ulkoapäin :P )

   Radera
  2. No on se sitten se! Joo, ei se koollaan hurmaa, mutta pohja on hyvä! :)

   Radera
 4. Muistatko sellaista hevosta kuin Adela?:) se oli mulla viimeiset vuotensa ja ostettiin se just Vaasasta meille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu muistan sen, eikö se ollut kokkolassa myös Björndahleilla? vai onko sama hevonen? :) kutsumanimi Adde?

   Radera
  2. Joo Adde oli Monican hevonen ennen, kyllä on maailma pieni :D! :)

   Radera
 5. Mikä on Hiltonin säkäkorkeus? :)

  SvaraRadera
 6. Vaikka oletkin kouluratsastaja, niin hyyppäätkö kuinka paljon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oon miettiny samaa joskus lukiessa tätä blogia:)
   +Ihana blogi! :)

   Radera
  2. Silloin kun vielä pystyi ratsastamaan kotona niin yritin aina tilaisuuden tullen hypätä, ehkä noin 1-2kk kuukaudessa :) nyt kun ei ole kisoja ja kunhan saadaan maneesi kotitallille pystyyn niin yritetään hypätä vielä useimmin :)

   Radera
 7. Herranjestas sulla on kyllä kauniit hevoset!! Aivan ihania :) Saako kysyä että missä niitä pidät?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon :) ne asuvat Vaasan Hubertuksella!

   Radera
 8. kuvien perusteella ei voi sanoa että zebbe olisi lihava, veikkaan että kun on vain väriltään vaalentunut että sen takia ´´näyttää´´ lihavalta, koska valkoinen suurentaa. Toki sinähän sen tiiät onko lihonnut vai ei.
  Kiitos sinulle kun jaksat kirjoitella, jaksaa itekin toivoa tulevasta kun nyt heppa saikulla ja itelläkin mieli maassa kun hevosella huono olla.
  Hyvää treenin jatkoa teille!

  SvaraRadera
  Svar
  1. niin no se voi olla , mutta mun mielestä se on silti pikkasen lihava, ei paljon mutta vähän ;) ei se ehkä nyt talvella häiritse niin paljon :) ja tsemppiä sun hevoselle että kuntoutuu pikaisesti :)

   Radera
 9. Tsiisus noita Hiltonin rakennekuvia - ei voi olla ihastelematta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä aikas komea :) olis varmaan ollu aika hieno siitosorikin :P

   Radera
 10. meettekö aina kopilla maneesille? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mennään joo ku sinne on 20km matkaa ;)

   Radera
 11. Minkä pituinen itse olet? Jotenkin mulle on jäänyt sellanen kuva että vaikka oot sanonut et Hilton on iso, että se olis ollu sellaset 170cm, hiukan olin pöllästynyt kun luin että se on jopa 180cm, siinä on kiitettävästi hepalla kokoa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. oon vähän päälle 170cm mutta mun jalat on tosi pitkät niin sen takia hilton ei näytä niin isolta mun alla :P

   Radera
 12. Täällä ihastelen sun kauniita hevosia :) oot tehnyt hyvää työtä niiden kanssa. Luen jokaisen postauksen ajatuksella. Tsemppiä tulevaisuuteen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi kiitos oikeen paljon ja samoin sinulle :)

   Radera
 13. Musta on aivan ihanaa, että vaikka sulla on arvokkaat ja mahtavat kisahepat, sä annat niiden olla hevosia, revitellä irti maneesissa ja tunnut itsekin nauttivan kun heppasi riemuitsevat elämästään :) On inspiroivaa nähdä että upeita kisahevosia tulee vaikkei (tai ehkä juuri siksi ;)) joka päivä ole niskalimassa treenipäivä :)

  SvaraRadera
 14. Onks sul kummalki hevosel omat satulat vai käytätlö kummalki samaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niil on omat satulat jotka on tehty niitten selkiä varten :)

   Radera
 15. Hei, Kuinka hoidat satulat ja suitset? Eli kuinka usein putsaat ja millä aineilla milloinkin(mitä merkkiä)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suitset putsaan joka käyttökerran jälkeen stubbenin satulasaippualla ja satulat childericin omalla saippualla ehkä joka toinen viikko, kisakaudella useammin :)

   Radera
 16. Hevosesi näyttävät todella hyväkuntoisilta ja iloisilta! Ne ovat Urheilijoita, eli mielestäni Hilton näyttää varsin sopusuhtaiselta, Zebbe myös muutamineen liikakiloineen ;)) Niinhän se on, että voi itse koittaa juosta ekstrakilojen kanssa, saman ne tekevät hevoselle.

  Sulla on todella hyvä blogi ja sinua ja hevosiasi on ilo seurata :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos oikeen paljon onpa mukava kuulla :) eiköhän me saada nuo zebben läskit kuriin nyt kun ruokaa on vähennetty jonkin verran :)

   Radera
 17. Millä kameralla otat nää kuvat? :-)

  SvaraRadera
 18. Luinpas tuon Markon valmennusjutun, ja huomasin että just tuota perusrattastusta. Kootessa heitä jalat eteen?! Siis mitä ihmettä? Okei okei, onhan sun sillon helpompi vetää hevosta, joka on väärin. Siis edessä on kaasunappula, samalla käsket eteen ja kiskot ohjista? Siis ei ole totta. Jalkojen pitäisi käynnissä ja ravissa riippua suoraan alaspäin, ei olla edessä.

  SvaraRadera
 19. Heippa, ihan ekana kiittelen hienosta blogista! Kiva kun joku jaksaa pitää päiväkirjaa omista treeneistä kaiken kiireen keskellä :)
  Kysyisin noista sun mittatilaussatuloista, miten tilaus itsessään käytännössä sujuu? Mikä on paikka mistä tilasit? Tuleeko joku mittaamaan paikanpäälle tallille selän vai toimititko itse mitat? Ja valitsitko sä jonkun tietyn mallin mukaan, josta mittatilauksena oma satulasi valmistettiin? Mikä niiden toimitusaika on? Onko niissä sun satuloissa yksisiipi?
  Kiitos tuhannesti vastauksista :)
  -Laura

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi,ja kiitos, kiva kun tykkäät :) Childericit saa tilattua Elisabeth Ernroothin kautta, ja hän osaa varmasti paremmin vastata :) luc childericin omilla sivuilla löytyy myös nuo eri mallit, itselläni on syvä istuin ja isot polvituet, ja yksisiipiset molemmat satulat. Toimitusaika on noin 3kk. Ettan mittaa myös hevosen selät ja ottaa kuvat mitkä lähettää mukaan Ranskaan Childericin tehtaalle :) toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi!

   Radera
  2. Kiitos paljon vastauksistasi :) Otan häneen yhteyttä kun tulee ajankohtaiseksi, mun hevonen kääntyy vasta kuusi vuotiaaksi ens vuonna niin en vielä kiirehdi asian kanssa :)

   Radera
 20. Härligt att se att hästarna får springa och busa av sig i manegen :) Fina är dom! :)

  SvaraRadera
 21. Selkään ja peppuun lihaksia molemmille reilusti lisää. Syötäthän molemmille proteiinilisää, jos et, niin hyvä olisi? Minulla on 5v kouluhevonen, ja tällä on peppuosastolla isommat lihakset jo nyt verrattuna sinun hevosiin. Tarkka ruokinta on kaiken a ja o.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, on näitä jotain kommentteja huvittavia lukea :)

   Radera
  2. Se on mukavaa, että sinulla on hauskaa bloggailun kanssa :)

   Radera