Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 27 november 2013

Pahoittelut hiljausuudestani

Maailman ihanin Cleo < 3
Mutta en ole heppoja ratsastanut sitten lauantain ja eilen oltiin koko päivä Tampereella klinikalla mun rakkaani kissani Cleon kanssa ja sieltäkään ei mitään huippu-uutisia tullut joten olen aika lailla masentunut tällä hetkellä :( jos joillain lukijoista on kokemusta tai tietoa kissojen sydänvaivoista niin olisin todella kiitollinen kaikesta tiedosta! Olen toki netistä yrittänyt etsiä ja eläinlääkäriltä kysellyt kaikkea mahdollista. Cleolla on siis sydän laajentunut ja sen takia sen syke on alhainen (96). Mutta se on täysin oireeton ja sen käytöksissä ei huomaa mitään muutoksia. Nyt se syö VetMedin lääkettä sekä Omega 3 ja tauriinia, joten toivon koko sydämelläni että se vielä elää monen monta vuotta kanssani! Yritän nyt vielä katsoa jos ulkomailla olisi enempää tietoa tai jotain muita hoitokeinoja/lääkkeitä... inhottavaa kun eläimet sairastuu, Cleo on mulle niin äärettömän rakas että en voi oikeasti kuvitellakaan elämää ilman häntä :/

Kuva otettu lähes vuosi sitten, tammikuussa 2013


No mutta, yritän nyt kuitenkin kertoa Hiltonista ja Zebbestä kun siitä haluatte varmasti lukea :) Niillä oli tosiaan kolme päivää putkeen vapaata ja olin varma että tänään mulla olis kaks atomipommia käsiteltävänä mutta ei ne niin pahia ollut :) en tosiaan päässyt maanantaina maneesille sittenkään kun meidän tallilta on tosi jyrkkä ylämäki ja se oli TODELLA liukas eikä siis ollenkaan suolattu tai laitettu hiekka joten en uskaltanut 3000kg lastilla yrittää ajaa sitä ylös jos se sattuis lähtemään luisumaan alas niin olis voinut olla aika katastrofaalinen lopputulos.. Eilen tosiaan oltiin Tampereella aamusta iltaan joten eilenkään ei ollut mahdollisuutta lähteä maneesille.

Hilton oli tosi kivan tuntuinen, jumppasin sitä paljon ympyröillä eteen-alas muodossa. En tehnyt mitään kummempia vaan vähän yritin vetristää sitä. kolmen päivän paussin jälkeen ei missään nimessä kannata lähteä vaatimaan hevoselta hirveen paljon vaan mieluummin vähän jumpata lihaksia ja venytellä.

Tämäkin kuva otettu tammikuussa 2013

Zebbelle laitoin ihan varmuuden vuoksi gramaanit tänään päälle, se osaa olla TODELLA kuuma ja silloin myös vahva edestä kun on liian paljon virtaa, mutta onnekseni gramaanit saivat roikkua koko ratsastuksen ajan todella löysällä eli ei ollut tarvetta käyttää niitä lainkaan :) se oli oikeen ihana taas ratsastaa, rento niskastaan ja koko kropastaan ja kantoi tosi hyvin. Tein myös vaan paljon perusjuttuja, elikkä paljon ympyröillä taivutuksia sekä kokoamisia laukassa melkeen piruettilaukkaan ja siinä yritin vielä myödätä ohjista jotta se pyöristyisi ylälinjastaan vielä enemmän,jäisi piruettilaukkaan sekä rentoutuisi niskastaan, toimi hyvin vasemmalle mutta oikeassa kierroksessa sillä olis ollut vähän hinkua lähteä lujempaa :P mutta ihan OK kolmen vapaapäivän jälkeen kuitenkin ;)

Sunnuntaina meillä on Zebben kanssa Sulvan maneesilla "joulu-esitys", tulkaa ihmeessä katsomaan jos on mahdollista, se alkaa 16.30 ja tarjolla on glögiä ja piparkakkuja ja taatusti hieno joulutunnelma :)

9 kommentarer

 1. Hei,
  minun enolla oli aikoinaan sydänvikainen kissa. Olin tuolloin vielä ihan muksu (jotain 10-v.), joten tarkempi taudin kuvaus jostain syystä puuttuu ;) mutta tämä kissa eli yli 18 vuotiaaksi. Se sai päivittäin kaksi pientä lääkenappia, muistaakseni tauti kerrytti keuhkoihin nestettä, jota lääke sitten poisti. Kissa oli tosi pullea, mutta hyvissä voimissa loppuun asti, pyyti hiiriä jne. Perheen toisella kissalla oli diabetes, joten sitä piti säännöllisesti piikittää. Molemmat kissat olivat maatiaisia. Tsemppiä sulle ja Cleolle, toivottavasti kisulla on monia hyviä vuosia edessä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Kiitos kun otit aikaa kirjoittaa :) cleolla ei onneksi vielä ole nestettä keuhkoissa joten toivon että tänä lääkitys auttaisi ja että sekin saisi elää vähintään 18 vuotiaaksi <3 (on nyt vasta 7)

   Radera
 2. onneksi nykyajan eläinten hoito on kehittynyt tosi paljon ja erilaisia lääkkeitä on saatavilla :) kannattaa varmaan juuri syöttää noita omega-juttuja jotka on tarkoitettu juuri sydämen hyvinvoinnille jne. Eikö sellaisia kissanruokiakin ole mitkä sisältävät enemmän omegaa ja on juuri tarkoitettu vaivaisille. Tsemppiä! :)

  SvaraRadera
 3. Mistä huomasit sydänvian jos se ei oireile mitenkään? Toivotaan parasta Cleolle <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kävin rokottamassa sen viikko sitten ja silloin aina kuunnellaan sydäntä samslla ja ell oli huolissaan sen alhaisesta ja matalasta pulssista joten päätin lähteä tampereelle tutkimaan se ultrassa ja ekg:ssä.. Ja kiitos, todellakin toivotaan että se saadaan kuntoon <3

   Radera
 4. Miltä ajanjaksolla löytyisi postaukset siitä kun Hiltonin polviin/ kintereisiin tms laitettiin plasmaa (tai jotain...) liikkumisen parantamiseksi, sama oli joskus tehty Zebbelle? En tuolla hakutoiminnolla löytänyt, mikä ehkä on ymmärrettävää kun tämä kysymyskin on näin hyvin muotoiltu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei, se toimenpide on veripliistraus. Hiltonille se tehtiin loppuvuodesta 2011 (olisko ollut joulukuu) ja Zeppelle saman vuoden keväällä. :)

   Radera
 5. Meillä oli ragdoll uros Luukas, joka yhtäkkiä alkoi hengittämään raskaasti ja vietiin sitten eläinlääkäriin niin sillä oli myös laajentunut sydän ja keuhkoissa nestettä.. keuhkoista vaun puolet oli enää toiminnassa :( Luukaksen lähtö tuli ihan yllätyksenä kaikille ei kukaan olisi uskonut sen olevan jtn noin vakavaa :( Luukaksellakin ikää oli vasta jtn 4-5v :'( mutta onneksi kissasi vika huomattiin nyt ja varmasti elää vielä pitkään :)

  SvaraRadera
 6. Meillä oli kissa joka jouduttiin lopettamaan sen hengityksen ja sen sydemmen takia:( kissa oli maailman ihanin mutta kun huomattiin suuri yskiminen myös kun kissa nukkui älyttiin ettei ole normaalia... Sitten sillä oli joku sydän ja keuhko juttu joka oli edennyt liian pitkälle:( toivotaan että lääkkeet auttaa <3:)

  SvaraRadera