Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 7 november 2013

Tiistain & torstain treeneistä

Tiistaina tein suunnitelmien mukaan eli jumppasin molempia hevosia eteen-alas muodossa. Hiltonin kanssa on helppoa venytellä sitä tosi paljon molempiin suuntiin kun se on niin "irti" niskasta ja kaulasta. Tämä jumppa on tehnyt sille tosi hyvää koska nyt se tajus ottaa sen sisälavan mukaan käännöksissä. Ennen se helposti vähän "kaatui" sisälavan päälle ja tämän takia menetti ravissa tahdin esim kulmissa ja jyrkissä kaarteissa. Tänään tunsin tosi hyvin eron kun olin sen jumpannut hyvin tiistaina, se oli paljon parempi heti alusta! Ravisulut olivat paljon helpommat ja nimenomaan tuo että se oikeasti kantoi itsensä kulmien läpi.

Erittäin vanha kuva minusta ja Zebbestä < 3 kuvaaja Sari tai (?)Anne Tuomaala :)


Zebbe on myös ollut nyt niin sairaan hyvä niskasta että en tajua miten voi olla edes todellista?! Että miten nivelillä ratsastaminen voi olla niin iso ero ja parempaan suuntaan? Toki varmaan se vaikuttaa kun ratsastan  sitä nyt vaan matalassa muodossa ja ravia haluan vaan ja ainoastaan rennoksi, ei yhtään painetta tai "showravia", vaan tosi tosi rento koko ajan selkä ylhäällä ja paljon siirtymisiä. Tänään Zebbe oli alusta asti ihan super super mahtava!! Se päästi tänään ekaa kertaa ihan 100% niskastaan, ennen kun oon ehkä päässyt siihen 95% mutta tänään sitten sain sen ihan täysin läpi! Siinä pystyin sitten myös jumppaamaan sitä hyvin ilman että se taas jännitti niskastaan. Yritän olla koko ajan todella todella kevyt käden kanssa jotta se uskaltaa rentoutua ja pysyä rentona koko ajan. Mielenkiintosta nähdä vloppuna miten se nyt toimii kangilla kun on näin paljon mennyt eteenpäin nyt kun olen nivelillä ratsastanut. Ajattelin kuitenkin kokeilla Markon valmennuksessa ja katsoa onko nyt eroa sitten myös kangillakin!

6 kommentarer

 1. Voitko tehhdä postauksen jossa teet eri kampauksia harjaan ?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi apua :) mä en osaa tehdä muita kun ihan normi sykeröitä mitkä teen kisoihin :) eikä mun hevosilla ole niin pitkät harjat että vois hirveesti eri kampauksia tehdä :)

   Radera
 2. Aivan ihana tää sun blogi!

  SvaraRadera
 3. Aivan ihana tää sun blogi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos kiva kun tykkäät :)

   Radera