Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 1 november 2013

Oi tätä tunnetta!

Kyllä sitä välillä tulee mietittyä kuinka onnekas sitä oikeesti on kun on 2 niin upeaa hevosta ja varsinkin silloin kun ne kulkee hyvin < 3 Hiltonin kanssa tehtiin eniten vaan laukkatyöskentelyä ja isoja työskentelypiruetteja, sekä vaihtoja. Vas-oik vaihdot sujuu kuin kello, todella hienosti ja ilmavasti vaihtaa eikä tarvi muuta kun vähän uudella ulko-ohjalla ottaa puolipidäte ja vähän siirtää painoa niin se vaihtaa ;) oik-vas on niinkuin tiedätte ollut viime aikoina hankala kun se on siinä aina apuja jäljessä. MUTTA tänään sain tämänkin vaihdon sujumaan yhtä helposti kuin vas-oik ;) JESS mikä fiilis!!! tehtiin myös vähän "piaffia" ja se rupeaa tajuamaan tämän asian jo aikas hyvin :) Aika väsy Hiltonille tuli kun laukka on sille aika raskasta mutta tosi hyvää työtä se teki.Zebbe ansaitsi kyllä tämän päivän kultatähden, se oli mahtava!!! Ravikaan ei tuntunut nyt vaikeelta vaan oli todella kiva! Tein sen kanssa eniten työtä ravissa koska sitä nimenomaan pitää työstää ja siinä se on heikompi. Valmentajan ohjeiden mukaan PALJON väistöjä, ensin aloitin vähän loivemmin ja kun se vertyi niin jyrkemmät ja jyrkemmät. Hyvä harjoitus on myös tehdä pari metriä jyrkkää väistöä oikealle josta siirrytään suoraan väistöön vasemmalle, jne. Tämä on todella tehokasta jumppaa ja Zebbe selvästi notkistuu tästä ja ravista tulee niin paljon "notkeampi" ja selässäkin on todella helppo istua kun saa sen siinä jumpattua ja se rupeaa oikeasti kantamaan itseään. Annan sen nyt mennä hieman matalemmassa ja pyöreämmässä muodossa koska haluan että se oppii rentoutumaan täysin niskastaan ja liikkumaan pyöreämpänä. Suurin virhe mitä voi kouluhevosen kanssa tehdä on se että ratsastaa sitä koko ajan "kisamuodossa". Hevosta pitää paljon jumpata ja pystyä ratsastamaan sitä monessa eri muodossa jotta se vahvistuu ja notkistuu. Tähän yritän nyt panostaa tosi paljon, että todellakin JUMPPAAN mun hevosia nyt ja yritän saada niitä joka päivä vähän notkeammiksi. Tässä pitää vähän mennä mukavuusrajan ulkopuolelle jotta kehitystä tapahtuisi. Pitää välillä vähän uskaltaa kokeilla ja pyytää vähän enemmän muuten ei kehity!

Laukassa Zebbe oli niin ihana että vaan istuin ja hymyilin sen selässä :D Tehtiin myös vähän työskentelypiruettia sekä suoralla uralla piruettilaukkaa, tämäkin ihan vahvistavaa jumppaa.

Huomenna Cia käy poikien kanssa maastossa ja sunnuntaina jatketaan. Tänään illalla meidän seuralla ( Korsholms Sportryttare) on vuosijuhlat, joten erittäin mukava ilta tiedossa. Aina on yhtä mukavaa nähdä meidän seuralaisia ja vaihtaa kuulumisia. voi olla että tänne ilmestyykin kuvia juhlista jossain vaiheessa :)
21 kommentarer

 1. ihanat zebbe ja hilton! odottaako toinen heppa aina nätisti kopissa sillä aikaa kun olet toisen kanssa maneesissa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. odottaa juu :) Hilton pitää aina ensin liikuttaa koska se ei tykkää jos se heti jätetään ensimmäisenä odottamaan traikkuun mutta töiden jälkeen se on tyytyväinen ja sit se voi kiltisti odotella kun ratsastan Zebben :)

   Radera
 2. Mikä on työskentely piruetti?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on todella iso piruetti, sitä voi tehdä vaikka ihan 20metrin voltilla, siinä on tarkoitus ratsastaa piruettilaukassa ns sulkutaivutusmaisesti, niinkuin oikeassa piruetissa mutta työskentelypiruetti on toki vähän helpompi hevoselle kun ei tarvitse pyöriä niin pientä piruettia. Tämä on tosi hyvä harjoitus mitä teen nykyään sekä Zebben että Hiltonin kanssa, harvoin ratsastan normaalia piruettia kotona niinkuin se esitetään kisoissa vaan eniten näitä työskentelypiruetteja :)

   Radera
 3. Mitä oot tykänny tuosta lampaankarvasatulavyöstä? Muistelisin, että jossain vaiheessa kerroit hankkineesi Mattesin (?) lampaankarvavyön. Oletko ollut tyytyväinen ostokseesi? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tykkään todella paljon :) se on Mattesin Crescentin mallinen vyö ja on toiminut tosi hyvin kyllä, voin suositella !

   Radera
 4. Mitkä satulat pojilla on? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niillä on molemmilla mittatilatut Childericit :) maailman paras satula <3

   Radera
 5. Ihanaa, kun sä pidät huolta hevostesi hyvän voinnista ja pyrit pitämään ne sekä fyysisesti, että henkisesti kunnossa! <3
  No niin, alkoihan ne hommat toimia Zebbenkin kanssa! Kyllä se siitä, pikku hiljaa alkaa taas onnistumaan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo tottakai kyllä vauvoista pitää pitää hyvää huolta <3 ja on kyllä tosi kiva kun Zebbekin on ollut nyt niin hyvä ratsastaa, toivotaan että nyt lähtee kehittymään ja päästään ens kaudella vähän nostamaan tuloksia :) uudet kankikuolaimet pitäis vaan löytää jotta se olis niillä yhtä hyvä kun nivelillä :)

   Radera
 6. voisitko tehdä joskus videopostauksen? :) tai ainakin vähän videoo ratsastuksestasi! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu tottakai :) yritän saada jonkun mukaan vloppuna kuvaamaan markon valmennuksia :)

   Radera
  2. Kannatetaan!

   Radera
 7. Onko tää Sulvan maneesi? Ulkoa kuvat näytti ihan siltä, mutta ekös sinne joskus lyöty geopat pohja vai eikö geopat vaan näy kuvissa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On juu ja siellä on kyllä geopad pohja :)

   Radera
 8. Hei, mitkä ovat "baby" kanget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baby kangessa on lyhempi varsi esmes :)

   Radera
 9. Hei olisitko ihana, ja tekisit jonkun ajankäyttö- postauksen?! Ja erikseen rahankäyttö- postauksen? Jaksan aina ihmetellä, miten sulla riittää aika, jaksaminen ja raha :) hienoa työtä kyllä näiden hevosten kanssa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No mulla menee noin 3-4 tuntia per pvä jos ratsastan hepat kotona, nyt kun ei maneesia niin 4-5 tuntia jos käyn sulvalla ratsastamassa :)

   Radera
 10. Aivan upeat pojat sulla :D mutta mitkä mahtaa olla säkäkorkeudet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebbe on noin 170cm ja Hilton 180cm :)

   Radera