Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

måndag 11 februari 2013

Childeric tuli!

Jeij, sainkin hakea Zebben Childericin tänään Matkahuollosta, voi elämä kuinka ihana se onkaan! Buffalo-nahkaa ja sit halusin siihen vielä sellaisen vaalean "reunan" (vaikea selittää mutta näkyy tuossa kuvassa), ja takakaaressa lukee kauniisti mun nimi :) tärkeintä oli tietty se istuvuus ja se oli kyllä just niin täydellinen kun olin ajatellutkin! Joudun vielä pitämään sen lampaankarvan huovan alla kunnes se pattikohta on täysin parantunut ja karva kasvanut päälle.
Oli tietenkin pakko kokeilla uutta satulaa heti, ensin laitoin siihen parafiiniöljyä joka tuli satulan mukana, kun siinä luki että ennen käyttöä se pitää öljytä jotta se nahka kestää kauemmin ja siitä tulee vedenkestävä. Se sai sitten kuivua sen aikaa kun kävin Hiltonin kanssa isolla kentällä juoksuttamassa,sai mennä ihan omaan tahtiin ilman mitään sivuohjia tai mitään, mietin että tekee hyvää sille vähän hölkätä eilisen irtohypytyksen jälkeen :)

Zebbe oli sitten aluksi todella ärsyttävä kun se (niinkun aina) kyttäili ovipäätyä ja jänniti siinä kohtaa aina ja meni lukkoon. Päätin nyt olla vähän ankarampi sen kanssa jotta nyt oikeesti saisin sen kuuntelemaan, ja aluksi sai kyllä tsempata että saisin sen pohkeen eteen ja sen kautta selän ylös, mutta se rupes sit pikkhuiljaa toimimaan ja tuntui kyllä ehdottomasti paljon paremmalta kun minkään muun satulan alla! Se ei protestoinut siirtymisissä nyt niinkun ennen kun se yleensä nostaa pään ja heittää selän alas vaan sain sen ihan eri tavalla pysymään pyöreenä, joten toivotaan että se lähtee tästä nyt sujumaan.
Mä kyllä tein tänään erään vaatimuksen/tavoitteen tälle vuodelle, en nyt halua siitä sen enempää kertoa mutta lupaan ilmoittaa vuoden lopussa täyttyikö vaatimus vai ei :) jos ei niin on erittäin suuri päätös edessämme...5 kommentarer

 1. ihana tuo childeric! ne ovat kyllä parhaita satuloita, missä on tullut istuttua!
  miten ratsastat zebbeä, kun se rupeaa kyttäilemään ovipäätyä/miten saat sen loppujenlopuksi siitä rentona ohi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu on kyllä huippusatula kaikin puolin :) Zebbe on aina alussa kotona tuollainen, joten yleensä teen joko niin että vältän aluksi menemästä ihan lähelle ovipäätyä vaan kaarran sitä ennen, ennenkun se rupeaa jännittymään. oon koko ajan tarkkana että se taipuu sisällepäin ja melkeen väistätän sitä sisäpohkeella kroppa kohti ovea mutta asetus ovesta pois. sit pikkuhiljaa tuun lähemmäs ovea ja yleensä se rentoutuu siinä alkuverkassa pikkuhiljaa. tänään vein sen vähän tahallaan heti alusta lähelle ovipäätyä ja siinä sai kyllä oli TODELLA tarkka sisäpohkeen kanssa, mutta silti se nosti pään ja tuijotti paniikissa sitä ovea.. pari kertaa kun menin siinä pääty-ympyrää niin rentoutui, mutta todella ärsyttävää se kyllä on. en taida enää provosoida sitä aluksi menemällä liian lähelle ovea heti :P se pääsee ton kyttäilyn kautta niin hyvin heti pois avuilta joten uskon että se sen takia sen tekeekin.

   Radera
 2. Sophia, ei saa sanoa noin että kerron sitten myöhemmin!!! :D Nyt en malta odottaa että kausi on loppunut, että saan kuulla tavoitteen.

  SvaraRadera
 3. Joo, komppaan edellistä kirjoittajaa. Ei saa paljastaa, että aikoo paljastaa jotain...sitten joskus ;)!

  SvaraRadera
 4. hehe,joo mä tiedän että niin ei sais tehdä, mutta tein sen kuitenkin, oli pakko saada sanottua se "julkisesti", valitettavasti en halua paljastaa asiaa vielä, joudutte nyt vaan odottaa syksyyn asti :)

  SvaraRadera