Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

tisdag 12 februari 2013

Huippupäivä !!!

Heissan! Ensinnäkin pyydän anteeksi että kuvat on ihan sikinsokin, latailin ne kännykästä ensin bloggeriin ja nyt en jaksa niitä järjestellä :P 
Mutta tänään on siis ollut ihan mahtava päivä kaikin puolin! Ratsastin Hiltonin ensin ja fokus oli vaihdoissa. En oikeen tajua vieläkään että se teki oikeen superhienot vaihdot oikeasta vasempaan, ihan siis suorana ja vielä pitkällä diagonaalilla, täysin avuista! Ainut mistä en ole ihan varma oliko ne ihan täysin puhtaat, ekan kerran ainakin pikkasen potkas uudella sisäjalalla, mutta se oli siis jo niin vähän että ei sille voi tässä vaiheessa antaa mitään merkitystä :) Otin hyvien vaihtojen jälkeen heti käyntiin ja annoin sille sokerin ja taputtelin hullun lailla, olipa herra tyytyväinen itseensä ;)
Vasemmasta oikeaan on vielä vaikea, koska se tulee liian paljon oikeaa pohjetta vasten,sen pitäisi mennä oikeasta pohkeesta enemmän sivulle ja eteen mutta nyt se jää vähän paikalleen kun se tietää että vaihto tulossa. Se kyllä vaihtaa etujaloilla mutta takaosa tulee ihan reilusti jäljessä. pitää vaan jatkaa niin oon ihan varma että ne rupee sujumaan myös pikkuhiljaa :)
Lopuksi taivuttelin sitä vielä ravissa ja tein vähän sulkuja, ongelma on tässä se että voimaa ei ole ihan riittävästi vielä jotta se saisi niin hyvin painoa takajaloille että pystyy säilyttämään tahdin myös sivuttaisliikkeissä ja esim pienellä voltilla. Iso hevonen ja iso liike niin se tarvii sen ajan jotta saa sitä voimaa, se tulee kyllä sieltä :)

Zebben otin sitten seuraavaksi ja voi jumaliste kuinka ihana se poika olikaan!! Eilen tosiaan sain tsempata hullun lailla että sain pohkeet läpi, ja se kyllä oli auttanut koska se oli tänään heti alusta ihan erilainen, sain sen heti pohkeen eteen eikä edes kyttäillyt ovipäätyä melkeen ollenkaan vaikka ovi oli AUKI!! Tein tosi pitkän alkuverkan ravissa,koska se tarvitsee sen, sitä pitää tosi pikkuhiljaa ottaa "kasaan" koska muuten se menee lukkoon ja menee hankalaksi. Sain sen mielestäni tosi hyvin selän yli ja oli ihan huippufiilis istua sen kootussa ravissa kun oikeen tunsin kuinka liike meni selän läpi ja oli oikeen sellainen "imu" takaa eteen, ihan mahtavaa! Lopuksi yritin vielä koota sitä niin paljon kun uskalsin ilman että se vetäytyisi vahvaksi ja sieltä tuli kyllä pari askelta sellaista ravia että huhhu! Etujalat nousi aika kivasti kun ne näkyi ihan selkään asti ;P Huomenna pitää varmaan malttaa ja tehdä venyttävä jumppa oikeen eteen alas ettei mee nyt paikat jumiin. Mutta huomasin tänään kun se vaan käveli kun katsoin peilistä että koko selkä "keinui" ja sen tunsin kyllä selkäänkin :) ihanaa!
Kävin sitten vielä illalla pesemässä Zebben jalat ja laittamaan ne "pakettiin". Rapsuttelin poikia siinä hetken vielä kun molemmat on niin hellyydenkipeitä :)


17 kommentarer

 1. moi! kääriikö teidän tallinomistaja noi pintelit sun hepoille tarhaan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. no ei meillä nyt niin luksusta ole :P työntekijä jättää ne päälle kun vie ulos jos tallipintelit ollut yön yli päällä.

   Radera
  2. Eikö pintelit ja patjat kastu lumessa? Eikö ne ole kovin ikävät pitää päällä melkein ympäri vuorokauden? Onko teillä vaihtopatjat ja pintelit joka päiväksi, eli kun märät vaihdetaan ulkoilun jälkeen aina kuiviin?

   Radera
  3. no ei kyllä kastu kun on -asteita. ja tottakai ne vaihdetaan silloin kun kastuu (eli jos ollut plussakeli).. enmä nyt märkiä patjoja mun hevosille laittais ikinä... nuo on paljon parempi vaihtoehto kun että ne seisois suojat päällä koko päivät jotka varmasti hinkkais jalat auki... patjat on tosi pehmeet ja mukavat jalassa. kerropa miksi ne olisi "ikävät" pitää jalassa vaikkapa vuorokauden ympäri??? ikävämpää olisi se että hevosten jalat olisi täynnä haavoja.

   Radera
  4. Ei ollut tarkoitus mitenkään loukata tai hermostuttaa. Kunhan hämmästelen, sillä itse olen hoitanut kansallisella ja kv tasolla kilpailleita kouluhevosia (myös ulkomailla) reilu 10 vuotta. Ei meillä hevoset riko jalkojaan vaikka ne ulkoilevatkin tavallisissa jännesuojissa ja bootseissa ja ovat ilman suojia tallissa. :) Näille laitetaan vain yöksi patjat ja pintelit, otetaan aamulla pois ja tarhaukseen ulkosuojat.
   Tietenkin ymmärrän jos teidän tallilla ei ole henkilökuntaa joka viitsii kääräistä yöpintelit pois ja laittaa ulos toisia suojia. Omistajan (tai tässä tapauksessa hoitajan :)) tehtäväksi jää vain yöpinteleiden kääriminen ja laitto.

   Radera
  5. hei! anteeksi jos kuulostin äkkipikaiselta tai hermostuneelta, on vaan ollut jo keskustelua tuosta suojituksesta enkä oikeen käsitä miten joku voi olla sitä mieltä että ne olisi hevoselle ikävät. Ikävää on jos hevonen siitä jotenkin kärsii tai voi huonosti, ja mun mielestä jos on ollut hevosten kanssa tekemisissä niin ehkä tajuais että tuollaiset paksut patjat ja pintelit ei tee hevoselle millään lailla haittaa :D aika naurettavaa jotenkin edes väittää sellaista. Itse asiassa en edes käytä Hiltonilla noita tallipinteleitä kun harvoin, se on ollut koko talven ilman mitään suojia/pinteleitä tarhassa sekä karsinassa mutta astui hokilla haavan tässä pari kk:ta sitten ja sen jälkeen olen aina välillä laittanut takajalkoihin pintelit, noissa kuvissa sillä on kaikissa jaloissa sen takia että edellisenä päivänä se irtohypytettiin joten laitoin linimentit ja lämppärit yön yli ja tosiaan niitä ei oteta tallin puolesta pois eikä se minua haittaa. Zebbellä on sen takia 24/7 pintelit TALVELLA (eli vaan silloin kun sillä on hokit) koska se on äärimmäisen kömpelö jaloillaa, se esim usein seisoo takajalat ristissä ja kun se siirtyy sivulle se usein astuu toisella jalalla toisen jalan päälle. joten miksi ihmeessä jättäisin sen silloin ilman suojitusta jotta se varmasti teloisi jalansa täysin rikki? tottakai silloin haluan suojata ne mahdollisimman hyvin :)

   Radera
  6. Kiitos vastauksestasi. :) Se oli hyvin kattava! Hyvää jatkoa teille ja toivotaan että hepat pysyy jatkossakin ehjänä!

   Radera
 2. Oi että kuinka kiva kuulla, että Zebbekin on mennyt niin hienosti!! :-) tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta haluaisitko kertoa, että mikä kisatakki sulla on tässä bannerissakin olevassa kuvassa, näyttää niin kivalta! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo todellakin :) vähän tuntuu että nyt on sen viimeinen "mahdollisuus" rupea kulkemaan koska kaikki ulkoiset faktorit pitäis nyt olla kunnossa :) tuo kisatakki on Spooks-merkkinen, ihan huippu kisatakki :)

   Radera
  2. Joo kyllä te vaan niin hienosti meette videoissakin aina!! :-) kiitos tiedosta, olen hankkimassa uutta kisatakkia ja mietin tässä eri vaihtoehtoja.. :-) mistä itse löysit tuon spooksin takin? :-) anteeksi jos kyselen liikaa..

   Radera
  3. kiitos kiitos :) mä löysin tuon takin viime kesänä saksassa kun olin katsomassa nuorten hevosten MM:eitä :) mutta mun mielestä niillä on ihan oma verkkokauppakin www.spooks.de mistä voi tilata, ei kuule mitään et kyselle ollenkaan liikaa, vastailen niin mielellään :)

   Radera
 3. Onnittelut hienosta päivästä hevosten kanssa ;-)
  Omakin kokemus äskettäin sellaisesta, vaikka ei tuolla tasolla. Mutta silti...

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos ja samoin, se on aina niin antoisaa ja kivaa kun joskus menee treeni nappiin, riippumatta millä tasolla ratsastaa ;)

   Radera
 4. Vaikuttaa sille, että se edellisen päivän (taisi olla) ratsastaminen suoraan pikaisesti "pelottavaan ovipäätyyn" auttoi tämänpäiväiseen ja ne kisat myös, eli Z selvästi siedättyy, kunhan ärsykkeitä on tarpeeksi usein.
  Eihän se iänkaiken jaksa jännittää ja voithan laittaa joskus "turvapäätyyn" jotakin "pelättävää", jos se ovipääty tulisi siten enemmän kaveriksi?!? Helppohan se on neuvoa sivusta, hevosen selästä kun kaikki on niin erilaista kokea...

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo siis Zebbe nyt ei oikeasti kyllä pelkää mitään,luulen että tuo on enemmänkin keino livistää työnteosta ;) mutta se on vähän sellainen et tarvii joskus vähän rankemman ja vaikeamman päivän ja sen jälkeen se sitten tajuaa olla taas asiallisesti ja yleensä tosiaan oikeen huippuhyvä :) sen kanssa pitää vaan olla tosi johdonmukainen :)

   Radera
 5. Mikä satula Hiltonilla on käytössä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Silläkin on Childeric, ei siis sama kun Zebben oma tietenkään ;) mutta se lainasatula jonka sain zebbelle istui tosi hyvin hiltonilla. Sillähän on prestige D1, mutta se ei oikeen istu sille ja on sen takia myynnissä.

   Radera