Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 9 februari 2013

Heppatäyteinen lauantai!

Tänään tosiaan oli meidän kotitallilla harjoituskisat ja oli tosi kivasti porukkaa ilmoittautunut. Olin itse jännittänyt kisoja hirveesti ihan sen takia vaan koska mä olin niitä järjestämässä. Kaikki sujui kuitenkin tosi hyvin kun tallilla on niin hyvä porukka ja kaikki auttoi hommissa joten ei ollut mitään hätää :)

Itse ratsastin Hiltonilla Helppo A-luokan jossa se oli toinen tuloksella 65,9%. Mä en sori vaan voi kehua Hiltonia liikaa, koska se on vaan liian ihana! Se on niin cool, ei kyllä stressaa ikinä mitään vaikka nytkin oli maneesissa vaikka mitä "pelättävää" kun oli tuoleja ja pöytiä missä niitä yleensä ei oo. Hyvä kun se vähän katsoi sinnepäin, vähän totesti että "jaha, jatketaanko" eikä siitä sen enempää. Jäätiin myös vielä verkkaryhmän jälkeen yksin maneesiin eikä sekään herraa häirinnyt yhtään. Rata meni paljon paremmin kun mikään muu meidän rata, huomaa että ollaan saatu treenattua talven yli ja yhteistyö sujuu paremmin. Pystyin ratsastamaan sitä ihan normaalisti myös radalla. Laukassa piti tehdä loiva kaari kulmasta X:ään ja takaisin kulmaan eli pieni vastalaukka kaari, ja ne jouduin tekemään ihan liian loivasti koska tunsin että se vaihtaa muuten :P joten niissä menetimme jonkin verran pisteitä, sekä keskikäynnissä missä se vähän jännittyy selästä. Muuten olin kyllä supersuper tyytyväinen ja oli kiva kuulla tuomarilta (joka on siis ihan mun tuttu) kun hän ei ole Hiltonia nähnyt kun viimeksi syksyllä että se on kehittynyt  paljon :) Oli kyllä niin hyvä päästä vähä treenaamaan ratoja taas ennen kisakautta,jotenkin muistuu paremmin mieleen että mitä asioita pitää treenata ;)

Zebben kanssa ratsastin Prix St Georges ohjelman, se sitten pelkäsi aluksi maneesissa KAIKKEA,siis ihan KAIKKEA ja sen seurauksena se menee myös lukkoon selästään enkä saa pohkeita läpi. Koko rata tuntui aika katastroofilta kun tuntui etten saanut sitä ollenkaan selän yli tai mitenkään kuuntelemaan pohkeitani. Hyvät asiat mitä se silti teki oli ravi- ja laukkalisäykset sekä vasen piruetti,josta saatiin 7 :) Sarjat meni molemmat pilalle viimeisestä vaihdoista kun ei oikeen mahduttu niitä tekemään kun rata oli vähän alle sen 60m jotta saatiin tuomarit yms mahtumaan maneesiin. Mutta tämäkin todella hyvä harjoitus, nyt tiedän mitä pitää treenata, eli saada se oikeasti paljon nopeammalle pohkeelle ja sen eteen. Tulokseksi saatiin 60,92% kuitenkin. Tottakai ei voinut oikeen odottaakaan että pystyn tekemään hyvän suorituksen kun en ole päässyt edes treenaamaan kun tuntuu että koko talvi on ollut vaan eteen-alas jumppaa sen selän takia.. nyt kuitenkin Zebben Childeric on matkalla meille joten toivon että maanantaina saan sen Matkahuollosta hakea, sit perhana alkaa TREENIT!!! :)

6 kommentarer

 1. Hienosti menitte :) Mulla on sun ja Hiltonin koko pätkä videolla! mahtava ratsukko. -naapuri :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi onko? haluisitko lähetttää sen mulle? :) olis kiva nähdä kun en itse muistanut sanoa Tinalle että olis kuvannu sen radan :P voiko sen laittaa s-postitse vai ihan puhelimen kautta?

   Radera
  2. Joo mä voin yrittää nyt heti laittaa sen :) mä kokeilen sähköpostin kautta nyt niin katotaan jos onnistuu

   Radera
  3. jee kiitos oikeen paljon :)

   Radera
 2. Ihan hienosti kisat meni teillä, mutta kyllä voi taas todeta, että näin vaikeassa lajissa hevosen luonteella on erittäin suuri merkitys...pelottomalla ja rennolla hevosella on nautinto ratsastaa...Hilton on hieno = ) Mahtavasti sait kuitenkin Zebbellä kuutosella alkavat porsentit, mitä ne olisikaan, jos heppa ei jännittäisi?!? Toivottavasti kauden mittaan se rutinoituu ja rentoutuu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. no niinpä, se olis kiva joskus saada tietää :P kyllähän se aina rentoutuu kun on parit kisat saanu alkukaudesta alle, ja kotona se on AINA tommonen kyttääjä,joten johtui varmasti myös siitä :) tosi hyvä että pääsee kotona treenaamaan nyt ennen kun "oikeat" kisat alkaa niin Zebbekin saa vähän totutella itseään taas näihin hommiin :)

   Radera