Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

torsdag 14 februari 2013

Niin joo!


Olen unohtanut kertoa että olen ostanut uuden kypärän, kauan pohdin asiaa mutta päädyin Samshieldin kypärään :) en usko että kokonaan vaihdan silinteriä pois mutta ainakin on hyvä kypärä jota voi käyttää joka päivä, en enää meinaa ilman kypärää ratsastaa!
Vaikka on kuinka kiltti ja varma hevonen niin onnettomuus voi silti tapahtua! Hevonen on kuitenkin eläin ja se voi säikähtää yllättäen, tai vaikka kompastua! Joten tuntuu turvallisemmalta olla kypärä päässä, ja nyt onneks löytyy niin paljon hienoja kypärämalleja että varmasti kaikille löytyy sopiva ;) olen tähän mennessä ollut tosi tyytyväinen uuteen kypärääni :) mikä kypäräpolitiikka teillä on ja mitkä on lempimallit ? :)

8 kommentarer

 1. niimpä...

  minusta on käsittämättömän uhkarohkeaa ratsastaa ilman kypärää, sen verran olen ilman kypärää ollut hevosen selässä, että saatiin yo-kuvat otettua ja kyllä pelotti(vaikka alla oli kiltti luottoheppa). ja juuri tässä kaaduttiin hevosen kanssa. tässä reilun vuoden aikana, jonka hevonen on minulla ollut, en ole pudonnut kertaakaan, eikä hevonenkaan ole yrittänyt minua tosissaan selästä saada, mutta sittenpä vain meni jalat solmuun ja kunnolla nenälleen. vaikka päähän ei osunut, niin kiva kun oli kypärä :)

  pitkään tässä etsin itselleni sopivaa kypärää, koska minulla on soikea ja suuri pää(ja väritoive sininen), joten päädyin lopulta CO fionaan, jota odottelinkin pitkään. samshield kävi myös mielessä, mutta en tykkää muovikuorisista kypäristä ja n. 500€ oli ihan liikaa laittaa kypärään, kun on niin paljon muutakin uusittavaa varusteissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hyi että, joo tuollaisia tapaturmia voi kyllä sattua kenelle vaan vaikka olis kuinka pystyynkuollut hevonen tahansa :P Charles Owenit on kyllä kivoja kans, mulla on tuo Hampton-malli ja tykkään siitä kans mutta se on kesäisin ihan tajuttoman kuuma (!!!) niin sen takia oli pakko ostaa joku vähän "viileämpi" kypärä ;P mulla on aina ihan läpimärkä pää kun ottaa tuon hamptonin pois päästä, ei niin kiva ;D

   Radera
 2. Onpa kivan näköinen tuo Samshield! Saako udella, oliko kuinka arvokas, muistelen katsoneeni, että se maksaisi useamman satasen? Toisaalta- mitä väliä hinnalla, maksaahan hyvä prätkäkypäräkin helposti sen 4-600€.

  Kypärää olen käyttänyt aina ja tulen käyttämäänkin - turvakypärän ostin kun nykyisen hevoseni hankin (2002), siihen asti menin niillä vanhoilla ratastus"päähineillä". Mua pelottaa nimenomaan se, että kun hevonenkin on elävä olento ja se voi ihan vaan kompastua ja kaatua niin on ihan turha kuvitella, että mikään hevonen on varma. Toisaalta maneesissa on ikävän kovat laidat, ja jos niihin osuu tippuessaan, ei jälki ainakaan kauniimpaa ole kuin maastossa tielle tippuessa. Lähipiirissä on myös mopo-onnettomuudessa aivovamman saanut henkilö - jonka hengen kypärä pelasti, mutta tämä on opettanut arvostamaan sitä mitä itsellä nyt on ja auttanut ymmärtämään, mitä voi menettää.

  Joku ilmastoitu kypärä mullakin on kesälle suunnitteilla hankkia, ei niinkään haittaa tuo hikoilu siinä ratsastuksen hetkellä, mutta hyi hiisi mikä lemu siihen kypärään tulee, jollei sitä saa heti kuivatettua tosi hyvin..

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) tuo malli mihin minä tykästyin, eli shadowmat on vähän halvempi, 299€ muistaakseni, en itse tykännyt noista samettipintaisista yhtä paljon. Heh, kerrankin niin että pidin halvemmasta versiosta enemmän ;P kun nuo samettipintaiset on vissiin joku 500€ (?). Joo mä tässä mietin miten mä ees haluan enää laittaa tuota CO:ta päähäni kun se rupee olemaan jo aika ällöttävä :P harmi kun sitä ei voi pestä kunnolla. Samshieldissa on siinä kypärän sisällä se "kangasosa" sellainen että sen saa irti kokonaan kypärästä ja sen voi pestä koneessa, eli ei enää tarvitse laittaa haisevaa kypärää päähän ;)

   Radera
 3. Hei kiva kuulla, että tuo malli on mukava! Itsellä sama hankintalistalla, edellinen (GPA) on ostettu 2005 ja niin monta kolhua ottanut että aika hankkia uusi.. :) Juuri shadowmatia olen itsekkin tosiaan katsellut kun mulle riittää ihan hillitty malli :D ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu voin kyllä suositella :) itse ainakin tykkäsin että tämä on paljon tyylikkäämpi kun se samettipintainen :)

   Radera
 4. Mulla myös kyseinen samshield ja on oikeesti paremman näköinen kun kalliimpi malli (kerrankin!!:) ja voin sanoa että on jopa kylmä kun tuuletus toimii niin hyvin, lähinnä ulkona talvella mentäessä, ja lisäks on kyllä erityisen mukava ja hyvin istuva, ainakin mun päähän, CO ja speedairissa jopa sitä ongelmaa että alkaa helposti ahdistamaan jos hiekset kasvavat!:D

  SvaraRadera
 5. Lueskellessani näitä kommentteja, huomaa kyllä kuinka paljon eri mielipiteitä ihmisillä on :) Itse en jostain syystä pidä ollenkaan "kovapintaisista" kypäristä, eli tässä tapauksessa muovipintaisista kypäristä. Poikeuksen tekee raviväen hienot valkoiset muovikypärät :D Itsellä aina ollut, ja tulee varmasti jatkossakin olemaa sametti/kangas päällysteinen kypärä, pysyen max. 150€ hintaluokassa :) Mutta sulle tuo sopii kyllä hyvin!

  SvaraRadera